02 / 05 / 2024

Adnan Yaşar Görme: Kamulaştırmada rekor kırıyoruz!

Adnan Yaşar Görme: Kamulaştırmada rekor kırıyoruz!

İzmir Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görme, düzenlenen basın toplantısında konuştu. Görme, bölgedeki projeleri ve yatırımları anlattı.



İzmir Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görme, düzenlediği basın toplantısında 3 yıllık hizmet dönemini anlattı. Tamamlanan, inşaatı halen devam eden ve hedeflenen 100 büyük projeyi birer-birer anlattı. " Daha yolun başındayız. Torbalı bölgede geleceği en iyi kurgulanan, büyüyen, hedefleri olan, kaliteli yaşamın merkezi olma yolunda hızla ilerliyor" dedi. Metropolis Otel'de düzenlenen basın toplantısına Ak Parti Torbalı ilçe başkanı Haşan Akbıyık, Belediye Başkan Vekili Özgür Erman Çağlar, Belediye meclis üyeleri ile projelerde görev alan, mühendisler, mimarlar ve üst düzey yöneticiler katıldı. Görseller eşliğinde yapılan basın toplantısında. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, en büyük hayallerinden biri olan 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesinin proje hikayesini anlatarak söze başladı, "hastaneyi belediye bütçesiyle yapmadık ancak her aşamasında, her tuğlasında emeğimiz, katkımız, mücadelemiz oldu Diş hastanemizde aynı dönemde hizmete açıldı" diyen başkan Görmez konuşmasını şöyle sürdürdü. "TÜRKİYE İstatistik Kurumu 2016 verilerine göre; Torbalı binde 49,7'lik nüfus arayşıyla İzmir'in en hızlı büyüyen ilçesi oldu. Yerleşik nüfusumuz 165 bine ulaştı. İlçemizdeki 700 dolayındaki fabrikada çalışan ve taşımalı sistemle İzmir'den gelen 55 bin dolayındaki çalışan bu rakama dahil değil. 


YAŞAM KALİTESİNE DAYALI BÜYÜME 

Torbalı'da yaşam kalitesi yükseldikçe. ulaşılabilirliği arttıkça, aş- iş olanakları büyüdükçe burada yaşamayı tercih edenlerin, sayısı da doğal olarak çoğalıyor. İlçemizin önceliklerine göre kamu yatırımlarının gerçekleşmesini Ankara'da merkezi hükümetle birlikte koordine edip yakından izliyoruz. Bunun için gerekli yerel kaynakları. olanakları, ortak seçenekleri, projeleri milletvekilleri titizle, yatırımcı kuruluşlarla paylaşıyoruz. 


TORBALI SAĞLIK HİZMETLERİNDE İZMİR'E BAĞIMLI OLMAKTAN KURTULUYOR 

250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi arsanın tahsisinden başlayarak tıbbı cihazların alımına kadar bütün sürecin yakından takipçisi olmakla kalmadık. 

Çözüm ortağı olduk. 


BEŞ YILDIZLI OTEL KALİTESİNDE HUZUR EVİNİ AÇTIK 

Yapımı Belediyemizce tamamlanan Huzur Evi profesyonel birimlerce işletilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na devri yapıldı. Doluluk oranı yüzde 100 olan Huzur Evimize ilgi oldukça yoğun. 


İZBAN'IN AÇILIŞI TORBALI'DA YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI OLDU 

İki önemli sanayi merkezi olan Torbalı ile Aliağa'yı birbirine bağlayan İZBAN hattının açılışı 14 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşmesiyle birlikte ilçemiz tarihinde yeni bir döneni başladı. Her hafta 50 bin dolayında vatandaşımız İZBAN'dan ulaşımı sağlıyor.  İzmir  Selçuk yolunun yapımı, onan mı ve çevre düzenlemesi ise devam ediyor. 


SGK BİNASI ÖNEMLİ BİR EKSİKLİĞİ GİDERDİ 

55 bin dolayında SGK çalışanının bulunduğu Torbalı'da kurumun yeni binası hizmete açıldı. SGK binasının yapıldığı arsanın bir kısmı olan 1681 metrekarelik alan Torbalı Belediyesi tarafından karşılandı. 


ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM DEDİK MİLLİ EĞİTİME 50 BİN METRE KARE ARSA BAĞIŞLADIK. 

Torbalı hızlı nüfus artışıyla birlikte yoğun göç alan ve İzmir'in en hızlı büyüyen ilçesi. İlçe Milli Eğilim Müdürlüğü verilerine göre ilk ve orta öğretime devam eden 34 bin dolayında öğrencimiz bulunuyor. Okullaşmayı hızlandırmak, derslik sorununu çözmek ve eğitimde kaliteyi arttırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına okul yapımları için 50 bin metrekarelik arsa bağışladık. Farklı mahallemizde 20 okulun yapımı devam ediyor. 


"TORBALI AYRANCILARDAN BAŞLAR'' DEDİK GENÇLİK MERKEZİ BİNASI İNŞAATINA BAŞLADI 

Torbalı'nın en büyük mahallesi Ayrancılar için projelendirilen Gençlik Merkezi Ve Spor Kompleksinin inşaatına başlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Torbalı Belediyesi'nin işbirliği sonucu inşaatına başlanan Ayrancılar Gençlik Merkezi'nin 8 ayda tamamlanması amaçlanıyor. Mevcut Ayrancılar Kapalı Spor Salonu'nun bitişiğinde inşa edilecek olan gençlik merkezi;50 bin nüfuslu Ayrancılar Mahallesi'nde önemli bir eksikliği de gidermiş olacak. Geçlik Merkezi 750 metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Kompleksin çevresindeki 8700 metre karelik alanda ise; basketbol, futbol ve voleybol sahaları bulunacak. 


HER MAHALLEYE BİR MEYDAN 

Bir kent öncelikle meydanlarıyla anılır. Meydanlar toplumun bütün kesimlerinin buluştuğu sosyal alanlardır. Her mahalleye bir meydan projesi hedefiyle yola çıktık. İlk meydan projemizi Atatürk mahallesinde gerçekleştirdik. 13 binin üzerinde vatandaşımızın yaşadığı bu mahallemizde istimlak ettiğimiz yerlerle birlikte toplam 4 bin metrekarelik alanlık bir meydanı halkın hizmetine sunduk. Yazıbaşı mahallemizde 3 bin 400 metrekarelik bir alan üzerinde inşaatım tamamlayarak meydana Yazı başı eski belediye başkanı rahmetli Vedat Kiliz'in adım verdik. 


27 AYRI ÇOCUK OYUN PARKI VE FİTNESS ALANINI HİZMETE AÇTIK... 

Torbalı Belediyesi sadece mahalle meydanlarıyla değil, çocuk parkları, spor sahaları, gençlik yatırımlarıyla da tam seferber olmuş durumda. 27 ayı çocuk oyun parkı ve fitness alanını hizmete açtık... 


TORBALI TARİHİNDE BU KADAR YATIRIM BİR ARADA AYNI ANDA HİÇ BAŞLAMADI 

Tek merkeze odaklanmak yerine, hizmetlerimizi de yaşamın bütün alanlarına yaymak amacıyla bu kez, sosyal market, köy konakları, organik pazarlar, düğün salonları. Sosyal Eğitim Merkezleri inşaatlarına başladık. 


SOSYAL MARKET YARDIMLAŞMADA YENİ BİR ANLAYIŞIN, DÖNEMİN BAŞLANGICI OLACAK 

Zahire Pazarı Sosyal Marketin inşaatına başlandı. Bu marketin sosyal belediyecilik adına çok önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz Sosyal Marketimiz Tepeköy mahallesinde 512 metrekarelik alanda hizmet verecek. Yardıma muhtaç vatandaşlarımıza sağlanacak olan dijital kartla belirlenen bir limit üzerinden öncelikli ihtiyaçlarını giderebilecek. 


ÜRETİCİDEN ALICIYA DOĞRUDAN SATIŞ İÇİN İLK ORGANİK PAZAR İNŞAATINA BAŞLADIK 

Başta çevre kirliliği olmak üzere doğal dengelerin hızla bozulması organik ve biyolojik tarımı daha da önemli hale getirdi. Ege'nin en verimli tarımsal üretim merkezlerinden biri alan Torbalı'da organik pazar üretimini teşvik etmek amacıyla da ilçe özellikle kadınların sosyal, kültürel, ekonomik hayatta etkin olması, her türlü psikolojik ve eğitim desteği alması amacıyla Torbalı Belediyesi İlçenin farklı bölgelerinde merkezler kuruyor. Kısa adı (TOSEM)olan Torbalı Sosyal Eğitim Merkezlerinin ilkinin inşaatına Yazıbaşı ve Atatürk mahallelerinde başlandı. 


TORABLI NIN EN PRESTİJ YATIRIMI MÜSELLES ALAN REKREASYON PROJESİ İHALEYE HAZIR 

2016 yılının en büyük imzalarından biriside ilçe merkezindeki Cumhuriyet. Alpkent ve Ertuğrul mahallerinin birleşiği kamuya ait 25 bin metrekarelik alanın sosyal amaçlı kullanılmak üzere Torbalı Belediyesine tahsis edilmesi oldu. Şimdi bu bölgede Torbalı tarihin en prestij projesi için ihale aşamasına gelindi. Bu proje sadece Torbalı'ya değil. İzmir'e de değer katacak sosyal alanları içeriyor. 


23 YAŞ VE ÜZERİ YETİŞKİNLER İÇİN REHABİLİTASİYON MERKEZİNİ AÇTIK 

Sosyal yaşama yeterince katılamayan, ailelerinin de günlük hayatlarını olumsuz biçimde etkileyen yetişkin engelliler için Torbalı'da İzmir'in en büyük rehabilitasyon merkezini hizmete açlık. 10 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan merkezde eğitim amaçlı sınıflar bulunuyor.Torbalı Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği proje ile ilçede yaşayan 23 yaş üzeri zihinsel engelli bireylerin ekonomik ve toplumsal hayata entegrasyonu amaçlanıyor. 


Torbalı Ege Gazetesi


Geri Dön