28 / 04 / 2024

Yaşar Doğu Anıt Müzesi yarım kaldı!

Yaşar Doğu Anıt Müzesi yarım kaldı!

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Yaşar Doğu’nun memleteki Samsun’un Kavak ilçesinde yapımına 2yıl önce başlanan Yaşar Doğu Anıt Müzesi’nin kaynak bulunamadığı için yarım kaldığı bildir



 
Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Yaşar Doğu’nun memleteki Samsun’un Kavak ilçesinde yapımına 2yıl önce başlanan Yaşar Doğu Anıt Müzesi’nin kaynak bulunamadığı için yarım kaldığı bildirildi.

Kavak Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Uzunali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl önce Spor Toto’dan Belediyeye gönderilen 250 bin TL ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden ayrılan 30 bin TL kaynakla otogar içinde Yaşar Doğu Anıt Müzesi’nin inşaatına başlandığını belirtti. Söz konusu kaynakla Yaşar Doğu Anıt Müzesi’nin üçte birinin tamamlanığını, müze önüne konulacak yaklaşık 3 metre uzunluktaki Yaşar Doğu heykelinin ise bir heykel tıraşa yaptırıldığını anlatan Uzunali, anıt müzenin tamamlanması için yeni kaynağa ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Yaşar Doğu Anıt Müzesi inşaatının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ülke genelinde uygulanan tip proje olduğunu ifade eden Uzunali, ihaleyi alan firma tarafından inşaata söz konusu plan ve projeye uygun başlanılmadığının belirlendiğini, inşaat için güçlendirme projesi yapılması gerektiğini, bunun damaliyeti artırdığını belirtti.

Belediyenin Yaşar Doğu Anıt Müzesi’ni tamamlamak için 600 bin TL kaynağa ihtiyaç duyduğunu ifade eden Uzunali, "Bu rakam belediyemizin bütçesini aşıyor. Yaşar Doğu, Kavak için son derece önemli bir şahsiyet. Onun adını yaşatmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Anıt Müzenin tamamlanması için para gelirse elimizden geleni yaparız" dedi.Anıt Müzenin aynı zamanda bir kültür merkezi olarak da hizmet vereceğini söyleyen Uzunali, kaynak gelmesi halinde inşaata başlanacağını ve kısa sürede bitirilmesi için çaba göstereceklerini belirtti.
AA


Geri Dön