22 / 07 / 2024

ADO Grup Prefabrik ev fabrikası kuracak!

ADO Grup Prefabrik ev fabrikası kuracak!

Yeni bir sitemle hazır ev üretmek üzere ADO Grup tarafından Antalya´da kurulan Fabrikev tesislerinin bir yenisi, Suudi Arabistan´da kurulacak




ADO Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sak yaptığı yazılı açıklamada, "Fabrikev" markası altında hazır yapı üretmek amacıyla Antalya Organize Sanayi Bölgesi´nde kurdukları tesisin benzerinin Suudi Arabistan´ın başkenti Riyad yakınlarında kurulacağını bildirdi.

Mustafa Sak, çağdaş teknolojinin bütün olanakları kullanılarak Antalya´da inşa edilen tesiste, çevreye uyumlu ve sağlam hazır yapılar üretildiğini hatırlatarak, bütün donanımıyla kısa sürede kurulabilen Fabrikev´in Suudi Arabistan´da da büyük ilgi gördüğünü belirtti. Bir yıldan fazla süren Ar-Ge çalışmaları sonucu, Antalya çevresinde yüze yakın konut ve bazı muhtar evlerinin Fabrikev tarafından sektöre kazandırıldığını anlatan Sak, şu bilgileri verdi:

"Prefabrik evlerden farklı olarak dünyada ilk kez Antalya´da denenen bu üretim modeli, kısa sürede Suudi Arabistan´daki yatırımcıların dikkatini çekti. Bu ülkede konut sektöründeki yoğun talebe karşılık vermek isteyen iş adamları, hızlı üretim arayışlarına giriştikleri sırada Fabrikev modeliyle karşılaştılar. Sonunda Türkiye´de kazanılan büyük deneyimin Suudi Arabistan´a taşınmasına karar verildi ve Riyad yakınında dev bir yatırım başladı. Hazır ev yapan bu tesis, toplu villa projeleri başta olmak üzere, Suudilerin konut taleplerine hızlı çözümler sunacak. Bu kararla aslında Türkiye´den bir çeşit teknoloji ihracatı yapılmış oldu. Böylece ev üretiminden ev üreten fabrikaların üretimine geçtik. Teknoloji transferiyle Antalya Organize Sanayi Bölgesi´ndeki tesiste kazanılan tecrübe, Suudi Arabistan´da ses getirecek bir yatırıma dönüştü."

Mustafa Sak, Antalya´daki tesiste, mevcutlardan daha farklı olarak yeni inşaat kalıp ve ekipmanları üretileceğine de değinerek, inşaat iskele ve kalıpçılığı alanında faaliyet gösteren Portisan´ın, ADO Grup´un Fabrikev yatırımına ortak olduğunu açıkladı. Sak, merkezi Burdur´un Bucak ilçesinde bulunan Portisan´la anlaşmanın imzalandığını açıkladı.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Riyad'da fabrika kurup Suudilere her iklime dayanıklı villa üretecek  
 
Adopen'in 1,5 yıllık çalışma sonunda fabrikada ürettiği anahtar teslimi hazır evlere yurtiçi ve yurtdışından büyük ilgi var. Dünyanın her bölgesinde kullanılabilecek şekilde tasarlanan Fabrikevler, 10 ile 20 gün arasında kurulabiliyor. Firmanın patronu Mustafa Sak, tek katlı evleri 65 bin, dubleks villaları 105 bin TL'ye sattıklarını bildirdi. 

Adopen'in geliştirdiği Fabrikev'e Suudiler talip oldu. Türkiye'nin en büyük PVC üreticilerinden Adopen tarafından geliştirilen 'Fabrikev' Suudi Arabistan'ın konut ihtiyacını karşılayacak. Şirketin Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasında, dünyada yeni bir teknolojiyle üretilen hazır evler, yurtiçinden ve yurtdışından yoğun talep görüyor. Her şeyiyle fabrikada üretilen hazır evler, değişik ebatlarda olabiliyor. Prefabrik evlerden farklı olarak betondan yapılıyor. Montajı ise, kurulacağı yerde modüller halinde gerçekleştiriliyor. Şirket, Suudi Arabistan'dan gelen talebi karşılamak amacıyla Riyad'da üretime başlamaya hazırlanıyor. Hazır ev yapan tesis, toplu villa projeleri başta olmak üzere, Suudilerin konut taleplerine hızlı çözüm sunacak.

ADO Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sak, Fabrikev'in Ar-Ge çalışmalarının 1,5 yıl sürdüğünü, projenin sonuca ulaşması için hiçbir harcamadan çekinmediklerini söyledi. Sak, Antalya çevresinde 100'e yakın konut ve bazı muhtar evlerinin Fabrikev tarafından inşa edildiğini belirtti. Sak, prefabrik evlerden farklı olarak dünyada ilk kez Antalya'da denenen bu üretim modelinin, kısa sürede Suudi Arabistan'daki yatırımcıların da dikkatini çektiğini aktardı. Bu ülkede konut sektöründeki yoğun talebe karşılık vermek isteyen işadamlarının hızlı üretim arayışlarına giriştikleri sırada, Fabrikev modeliyle karşılaştıklarını anlatan Mustafa Sak, "Sonunda Türkiye'de kazanılan büyük deneyimin Suudi Arabistan'a taşınmasına karar verildi ve Riyad yakınında dev bir yatırım başladı. Bu kararla, aslında Türkiye'den bir çeşit teknoloji ihracatı yapılacak." dedi.

Böylece, ev üretiminden ev üreten fabrikaların üretimine geçtiklerini vurgulayan Sak, teknoloji transferiyle organize sanayi bölgesindeki büyük tesiste kazanılan tecrübenin, Suudi Arabistan'da ses getirecek bir yatırıma dönüştüğünü dile getirdi. Adopen, Antalya'daki Fabrikev için özel kurduğu tesiste inşaat kalıp ve ekipmanları da üretecek. Hazır ev projesi, ilginç bir şirket evliliğinin yaşanmasına da neden oldu. Türkiye'de inşaat iskele ve kalıpçılığında dikkat çeken kuruluşlardan biri olan Portisan, ADO Grup'un Fabrikev yatırımına ortak oldu. Merkezi Burdur'un Bucak ilçesinde bulunan Portisan'la anlaşma imzalandığını açıklayan ADO Yönetim Kurulu Başkanı Sak, "Ekim ayından itibaren bütün dünyaya bu fabrikada elde ettiğimiz yepyeni ürünlerin satışını hedefliyoruz." diye konuştu.
Zaman/Şaban Gündüz


Geri Dön