29 / 04 / 2024

Adoport 505 bin ton çimento ihracatı yaptı

Adoport 505 bin ton çimento ihracatı yaptı

Antalya Serbest Bölgesi'nde bulunan Ado Grubu tarafından işletilen AdoPort'tan yılbaşından bu yana Afrika ve Avrupa ülkelerine 505 bin ton çimento ihracatı yapıldığı bildirildi



Ado Limanı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Burdur'un Bucak ilçesinde faaliyette bulunan Adem Sak (AS) Çimento Fabrikası'ndan Afrika ve Avrupa ülkelerine çimento ihracatı yoğunlaştı. Küresel ekonomik kriz yaşanmasına rağmen, yeni pazar arayışlarını sürdüren AS Çimento ve Adoport, Afrika ve yakın bölgelerde çalışmalarını artırdı. Ado Port yetkilileri, yılbaşından bu yana Libya'ya 150 bin ton, Mısır'a 30 bin ton, Angola'ya 150 bin, Yeni Gine'ye 12 bin ton, Irak'a deneme amaçlı bin 700 ton, Yunanistan'a 2 bin ton, İtalya ve İspanya'ya da çeşitli miktarlarda olmak üzere toplam 505 bin ton çimento ihracatı yapıldığını bildirdiler.

İhracatın yılın ikinci yarısından itibaren daha da artacağını belirten yetkililer, yıl sonuna kadar 1,5 milyon tona yakın çimento ihracatı yapmayı hedeflediklerini kaydettiler.

Antalya yatırımı

Global Yatırım, Çelebi ve Antmarin ortaklığında bulunan Antalya Ortadoğu Liman İşletmeciliği AŞ tarafından işletilen Antalya Limanı'nda ise yılın dört aylık döneminde 152 bin ton 500 ton dökme yük, aralarında çimento da olmak üzere 330 bin ton genel yük, 16 bin adet konteyner elleçlemesi yapıldı. Ortadoğu Antalya Limanı'nda günün her saati yükleme ve boşaltma yapılabiliyor. Öte yandan liman yetkilileri, yılbaşından geçerli olmak üzere yapılan liman hizmet ücretlerinin de kamuoyunda söylendiği gibi abartılı olmadığını savundular.


Geri Dön