28 / 04 / 2024

Adrasan'da 120 hektar kızılçam ormanı yandı!

Adrasan'da 120 hektar kızılçam ormanı yandı!

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı turizm bölgesi Adrasan'da hafta sonu piknik yapılan ormanlık alandan başlayarak hızla yayılan, sahildeki turizm tesislerini ve 120 hektar kızılçam ormanını yakan alevlerden geriye kalanlar, havadan görüntülendi...



Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı turizm bölgesi Adrasan'da hafta sonu piknik yapılan ormanlık alandan başlayarak hızla yayılan, sahildeki turizm tesislerini ve 120 hektar kızılçam ormanını yakan alevlerden geriye kalanlar, havadan görüntülendi. Yaklaşık 18 saat süren yangının ardından, aynı noktadan çekilen eski ve yeni fotoğraflar, yeşil ve mavinin nasıl karanlığa döndüğünü net olarak ortaya koydu. Yürek burkan manzara, bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancıları turistleri de üzdü. Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, yanan bölgenin eski güzelliğine kavuşması için çalışmalara başlandığını söyledi. Bölgenin eskisinden daha güzel olması için ellerinden gelen tüm özveriyi göstereceklerini belirten Türk, "Adrasan yeniden ağaçlandırılarak eskisinden daha güzel hale getirilecek. Yanan bölgeyi, hızla ağaçlandıracağız" dedi. 


SİGORTALARI YOK 

Yaşanan korkunç yangın sonrası bölgeyi helikopterle havadan inceleyen Vali Sebahattin Öztürk, esnafın mağduriyetinin giderileceğini belirtti. Bu arada bölgede ruhsat sorunu olması ve tesislerin bir çoğunun ahşap olması nedeniyle sigorta yaptırılamadığı ortaya çıktı. 


'İMARA AÇILMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Adrasan Koyu'nda yanan alanların imar veya yerleşime açılmasının mümkün olmadığı bildirildi. Açıklamada şunlar kaydedildi: "Yanan orman alanlarının tarla yapılması, imara ve yerleşime açılması gerek Anayasamızda yer alan hükümler gerekse 6831 sayılı Orman Kanunu ilgili maddeleri gereğince mümkün değildir. Basında ve kamuoyunda yer alan bu endişeler yersiz olup, Bakanlığımızca yanan alanların başka bir gaye ile kullanılmasına kesinlikle müsaade edilmemektedir."


Sabah 





Geri Dön