28 / 04 / 2024

ADÜ Köşk MYO'ya ek hizmet binası ve yurt yapılacak!

ADÜ Köşk MYO'ya ek hizmet binası ve yurt yapılacak!

İmam-Hatip Pansiyonu ve Kültür Merkezi projesinde değişiklik ile ADÜ Köşk MYO öğrenci potansiyeli düşünülerek ADÜ Köşk MYO'ya Ek Hizmet Binası ve Öğrenci Yurdu yapılması kararlaştırıldı.




Köşk Altı Eylül Mahallesinde önceki dönemlerde otel binası olarak hizmet veren taşınmaz düzenlenen proje değişikliği ile öğrenci yurduna dönüşüyor. 


İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile projelendirilen alana yapılacak olan İmam-Hatip Pansiyonu ve Kültür Merkezi projesinde değişiklik ile ADÜ Köşk MYO öğrenci potansiyeli düşünülerek ADÜ Köşk MYO'ya Ek Hizmet Binası ve Öğrenci Yurdu yapılması kararlaştırıldı. ADÜ Köşk Myo'yu ziyaret ederek yapılacak olan proje hakkında bilgileri ve yerinde incelemeler için eski otel binasını ziyaretle yapılacak projeyi aktaran Başkan Kılınç, sahanın koordinat ve cephe özelliklerini aktararak parselasyonu ve imar planı hakkında bilgi verdi. 



"ADÜ KÖŞK MYO EĞİTİMDE KABUĞUNA SIĞMIYOR" 



Önceki dönemlerde, ilçemize kazandırılan mevcut otel binasının şimdi dinlenme tesisi olarakhizmet vermekte olduğunu ifade eden Başkan Kılınç, "İlçemize kazandırılan fakat bazı dönemlerde dinlenme tesisi bazı dönemlerde sosyal tesis olarak girişimciler tarafından işletildi. 


Fakat Köşkümüzde yaptığımız okul projelerinin hayata geçmesi ve öğrencilerimizin günümüz gereği eğitim ve kültür merkezi ihtiyaçlarının da giderilmesi amacıyla Altı Eylül Mahallemizin yanında bir Kültür merkezi projesi hedeflemiştik; lakin ADÜ Köşk MYO'nun ilçemiz için canlılık kazandırması ve hizmet ve barınma ihtiyaçları da olması sebebiyle eski otel binamızın bulunduğu yere öğrenci yurdu yapılmasını planladık. ADÜ Köşk MYO eğitim hayatına başladığı günden itibaren kabuğuna sığamadan eğitimlerini üst seviyede devam etme hedefi ile yol alıyor.  Bizde okulumuzun yan tarafında bulunan alan Ek Hizmet Binası Projesini öğrencilerimiz için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa yapılacak olan bu projeyi daha hayata geçirmeyi planlıyoruz. 2015 yatırım programına dahil edildi. İlçemize hayırlı olsun" dedi. 



Mücadele Gazetesi


Geri Dön