09 / 01 / 2025

ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi hizmete hazır

ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi hizmete hazır

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin hizmete hazır olduğu bildirildi



Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, yeni yapılan uygulama ve araştırma hastanesiyle yurt dışından gelecek olan hastalara da hizmet vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Prof. Dr. Boylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapımına 1998'de başlanan hastane inşaatını, önceki haziranda devralarak iç donanımını tamamlamaya çalıştıklarını ifade etti.

"Dünyada sayılı sayıda bulunan, en son teknoloji koroner anjiyografi cihazı ünitemizle yerleştirilmiş, hastalarını beklemektedir" diyen Boylu, şöyle konuştu:

"Mevcut cihazımız da taşınınca çift anjiyografi ile hizmet sunan modern bir merkez olacağız. Bu cihaz, dünyada sayılı hastanede bulunmaktadır. ADÜ Tıp ve Sağlık Bilimleri Merkezi Yeni Uygulama ve Araştırma Hastanesi, beş blokta yer alan 80 bin metrekare kapalı alana sahip olarak planlanmıştır. Öncelik sırasına göre, inşasına 1998'de başlanan, toplam 52 bin metrekarelik alana sahip üç bloktan oluşan ilk bölümü Haziran 2009'da tamamlandı. Geçen altı aylık süre içinde başta ameliyathane olmak üzere özel tıbbi donanım gerektiren yerlerin malzeme alımı ve kurulumları hızla tamamlanmıştır. Hastanemiz modern donanımı ile başta Aydın olmak üzere Ege Bölgesi'ne, Türkiye'ye ve yurt dışından başvuranlara hizmet vermeye hazırdır."

Boylu, hastanenin servislerinin 488 yatak kapasiteli olduğunu, bu odaların nitelikli, tuvaletli banyolu odalar olarak hizmet vereceğini bildirdi.

Üçüncü basamak sağlık hizmeti sunumunda çok önemli olan 6 yataklı çocuk yoğun bakım, 18 kuvözlük yenidoğan ve prematüre yoğun bakım, 14 yataklı anestezi ve reanimasyon yoğun bakım, 70 yataklı erişkin yoğun bakım ünitesinin de mevcut olduğunu kaydeden Boylu, şunları kaydetti: "Hastanemiz tam kapasite çalıştığında 488 servis yatağı, artı 108 yoğun bakım yatağı ile yatak sayımız toplam 596 olacaktır.

Yeni hastanemizde hepsi hepa filtreli ve 5 tanesinde laminer akım cihazı da bulunan toplam 14 ameliyathane salonu vardır. Acil servisimiz içinde 11 yataklı bir izlem servisi vardır.

Hemodiyaliz ünitemiz 23 cihaz kapasitelidir. Radyoloji bölümünde dijital röntgen çekimi yapan 2 adet x-ray cihazı mevcuttur. En son teknoloji koroner anjiyografi cihazımız ünitemize yerleştirilmiş, hastalarını beklemektedir. Mevcut cihazımız da taşınınca çift anjiyografi ile hizmet sunan modern bir merkez olacağız. Ayrıca hastane içinde kan ve diğer tıbbi malzemelerin taşınmasına uygun 16 santim çaplı, 5 kilo kapasiteli pnömatik tüplü taşıma sistemi, 42 ayrı istasyonda kurularak birimler arası kullanıma alınmıştır."

Helikopter pistinin, hava ambulans sistemi başlamadan önce yapıldığını da vurgulayan Boylu, bu alanların tüm askeri ve acil ambulans helikopterin inişine uygun yapıda olduğuna dikkat çekti.

Boylu, hastanenin şubat ayı içinde açılmasının programlandığını kaydetti.
AA


Geri Dön