27 / 04 / 2024

Aerium Fonu, Türkiye'de AVM yatırımı planlıyor!

Aerium Fonu, Türkiye'de AVM yatırımı planlıyor!

Aerium Fonu'nun Türkiye'de 1 milyar doların üzerinde ilave alışveriş merkezi (AVM) yatırımı planladığı açıklandı



Cenor Group Üst Yöneticisi (CEO) ve Aerium Türkiye Başkanı Anthony Mehran Khoi, temsilciliğini yaptıkları Aerium Fonu'nun Türkiye'de 1 milyar doların üzerinde ilave alışveriş merkezi (AVM) yatırımı planladığını açıkladı.

Khoi, Cenor Group'un hem dünyada hem Türkiye'de alışveriş merkezleri (AVM) ve ticari gayrimenkullerde yatırımcı, geliştirmeci ve yönetici olarak sektör lideri konumunda bulunduğunu söyledi.

Temsilciliğini yaptıkları fonun son 15 yıldır AVM sektöründe dünyada 8.5 milyar dolar yatırım yaptığını ifade eden Mehran Khoi, 2006 senesinde Aerium fonlarının Türkiye'deki AVM sektörüne 240 milyon dolar yatırım yaptığını, bunun Türkiye'de AVM sektörüne giren ilk yabancı yatırım olduğunu belirtti. Grupları bünyesinde bulunan Cefic'in de Türkiye'de AVM'lerin yönetimi ve kiralanması konusunda sektör lideri olduğunu söyleyen Khoi, bu şirketin portföy olarak Türkiye'de 2 milyar dolarlık bir AVM yatırımını yönettiğini kaydetti.

Üç Carrefour açıyor
Khoi, “Yeni alışveriş merkezlerini yapmak ve geliştirmek üzere de Retfund Turkey şirketimiz var. Halen inşaat ve geliştirme aşamasında olan 6 AVM'miz bulunuyor. Bu 6 AVM yatırımının 3'üne başladık, 3'ünün de planlaması devam ediyor. Carrefour yatırımları. Bursa,  Ankara  ve Mersin'dekiler inşaat halinde, diğer 3 proje ise İçerenköy, Haramidere ve İzmit'te” dedi.
Mehran Khoi, şunları kaydetti:
“Bir milyar doların üzerinde ilave yatırım planlanmakta olup, idari izinlerin alınması sonrasında, 2010-2015 arasında diğer projelerin geliştirilmesi için kullanılacak. Yenileme ve devam eden büyütme işleri için ilave yatırım yapılmasını takiben, Aerium Fonları Türkiye'nin portföy varlık değeri 2006 yılında 240 milyon dolardan 2009 yılında 500 milyon dolara, 2010 yılında ise 600 milyon dolara çıkmıştır.”
Radikal


Geri Dön