29 / 09 / 2024

AFAD Başkanı açıkladı: Yeni bina deprem yönetmeliği çıkarılacak! 

AFAD Başkanı açıkladı: Yeni bina deprem yönetmeliği çıkarılacak! 

AFAD Başkanı Okay Memiş, Yeni bina deprem yönetmeliği çıkarılacağını açıkladı ve kentsel dönüşüm konusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...




AFAD Başkanlığı ve Düzce Valiliği tarafından arama ve kurtarma ekiplerine ilişkin, 27-29 Eylül'de Topuk Yaylası’nda 'AFAD İç Anadolu Bölgesi Akreditasyon Koordinasyon Kampı' gerçekleştirildi. Kampa, 13 şehirden arama kurtarma ekiplerinde görevli 570 kişi katılım gösterdi. 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; AFAD Başkanı Okay Memiş, kamp programının açılışında önemli açıklamalarda bulundu. 

AFAD Başkanı açıkladı: Yeni bina deprem yönetmeliği çıkarılacak! 

AFAD, DÜNYANIN EN İYİLERİNDEN

AFAD Başkanı Okay Memiş, söz konusu açıklamasında,

"6 Şubat’ın yoğunluğunu hala yaşıyoruz. Çünkü 6 Şubat depremleri, kainatta karada meydana gelen en büyük depremler şeklinde kaydedildi.

Bunu bilim insanları söylüyor. Dolayısıyla o büyüklükteki depremlerden sonra hala vatandaşlarımızın yanındayız, onların emrindeyiz" diyen Memiş, afet yöneticileri açısından depremin akut döneminin, iyileştirme döneminin devam ettiğini vurguladı. 

Memiş, afet yönetiminin 3 boyutu olduğuna, risk azaltmaya 1 TL'lik maliyet yapıldığında 15 TL'lik zararın önüne geçildiğine dikkat çekti. "İkincisi afete müdahale ve üçüncüsü afet sonrası iyileştirme konuları" diyen Memiş, afete müdahale ve afet sonrası iyileştirme konusunda dünyanın en iyilerinden olduklarının altını çizdi. 

AFAD Başkanı açıkladı: Yeni bina deprem yönetmeliği çıkarılacak! 

YENİ BİNA DEPREM YÖNETMELİĞİ ÇIKARILACAK

Okay Memiş, depremlerde yıkılan binalara değindi ve "Önce müdahale kısmını gerçekleştirdik. Buradan çıkarmamız gereken derslerden ilki bu kadar binanın yıkılmaması gerek. 

Dünyada bile bu kadar arama kurtarmacı olmadığına göre biz sağlam zemine, sağlam binalar inşa edilmesini başarmak gerekiyor. İkincisi arama ve kurtarma ekiplerinin sayısını artırılması gerekiyor. Hak sahipliğinde 400 bin hak sahibi belirledik, 400 bin hak sahibinin şu anda 101 binin konutunu teslim ettik" ifadelerini kullandı. 

AFAD Başkanı Memiş, kentsel dönüşüm konusuna önem verdiklerine dikkat çekti ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak hareket ettiklerinin, fakat kentsel dönüşümün bir zaman alacağının, insanoğlunun uyuduğunun, Antakya'da, Defne'de orada bile insanların uyuduğunun altını çizdi. 

Memiş, "İşin içine rant girdiğinde şaşkınlığa düşüyorsunuz. Deprem kentsel dönüşümü bekleniyor. Bizim kentsel dönüşümü tamamlamamız 15-20 seneyi alacak. Bu nedenle  arama, kurtarma ekiplerimizin sayısını artırmamız gerekli" dedi. 

AFAD Başkanı Memiş, yeni bir bina deprem yönetmeliği çıkarılacağına vurgu yaptı ve açıklamasını şu ifadeleri kullanarak sonlandırdı: 

"Bina deprem yönetmeliğine çalıştık. Önümüzdeki günlerde bunun tebliğini yayınlayacağız. Bu büyük ses getirecek. Daha fazla kolon, daha fazla perde beton koydurulmasını sağlayacağız. İmreniyoruz ya ‘Japonya’da, Şili’de binalar sağlam’ diye. Biz de bundan sonraki yapacağımız yapılarda daha güçlü yapı donatıları ile hareket edeceğiz. Risk azaltmaya yönelik çalışmalarımız var."

İstanbul'da kiralar 3 ilçede 35 bin TL'yi aştı: En pahalı kira bu ilçede! 

Prim gününe göre maaş düzenlemesi yolda! Emeklilikte yeni dönem başlıyor...

BİM'de Ekim fırsatı! Salı günü BİM'de neler var neler! İndirim arayan BİM'e gelsin! 1 Ekim BİM aktüel ürünler listesi!


Geri Dön