29 / 04 / 2024

AFAD Deprem yardımında son dakika! Hesaplara peş peşe 10 bin TL yatırıldı! 

AFAD Deprem yardımında son dakika! Hesaplara peş peşe 10 bin TL yatırıldı! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada toplamda 1 milyon 682 bin 309 depremzedeye 10 bin Türk Lirası Hane Başı Destek ödemesi yapıldığını söyledi.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalar yaptı.Yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden sonra bölgedeki son duruma ilişkin önemli detaylar veren Fuat Oktay, deprem felaketinde gelinen nokta itibarıyla birinci aşamanın çoktan geride bırakıldığını söyledi.

Fuat Oktay açıklamasında depremde bütün imkanları seferber ettiklerini söyleyen Fuat Oktay, bu ölçekte bir afette üç haftada akut dönemi geride bırakmak gerçekten kolay bir süreç olmadığını söyledi. 

AFAD Deprem yardımında son dakika! Hesaplara peş peşe 10 bin TL yatırıldı! 

Yaptığı açıklamada enkaz kaldırma çalışmalarının yoğun bir biçimde sürdüğünü kaydeden Fuat Oktay, enkazların yüzde 50'ye yakınının kaldırıldığını söyledi. Fuat Oktay açıklamasında "İnşallah bayrama kadar da hemen hemen Antakya haricinde tamamını bitirmeyi düşünüyoruz." diye konuştu.

Açıklamasında Antakya'da da enkaz kaldırma çalışmalarının sonraki bir iki hafta içerisinde tamamlanacağını kaydeden Fuat Oktay, bir taraftan da çok yoğun bir şekilde yeniden inşa ve ihya çalışmalarına başlandığını dile getirdi.

Şu ana kadarki süreçte bölgede yaklaşık olarak 313 bin yıkılan, yıkılacak, ağır hasar gören ve orta hasar gören bina bulunduğunu kaydeden Oktay, 75 bini köy evi olmak üzere toplamda 319 bin binayı bir sene içerisinde teslim etme sözü verdiklerini de söyledi. Oktay, konutlar yapılana kadar barınma hizmetlerini de sağlayacaklarını dile getirdi.


Geri Dön