18 / 10 / 2024

AFAD'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Son depremler kentsel dönüşümün ne kadar hayati olduğunu gösterdi! 

AFAD'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Son depremler kentsel dönüşümün ne kadar hayati olduğunu gösterdi! 

AFAD Başkanı Okay Memiş, geçtiğimiz gün Malatya'da meydana gelen depremin ardından açıklamalarda bulundu ve kentsel dönüşüm konusuna da değindi. İşte o açıklama...




AFAD Başkanı Okay Memiş, Malatya'nın Kale ilçesinde geçtiğimiz gün yaşanan  5.9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Elazığ’a gelerek, Afet ve Acil Durum Koordinasyon toplantısına katılım gösterdi. Toplantıda Vali Numan Hatipoğlu, Milletvekili Semih Işıkver, Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sabuncu, kurum müdürleri ve AFAD personelleri de yer aldı. 

Okay Memiş, toplantıdan sonra önemli açıklamalarda bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık Bakanlığımızdan aldığımız rakamlara göre, Malatya’da 55, Elazığ’da 111, Adıyaman’da 18, Diyarbakır’da 19, Şanlıurfa’da 37, Kahramanmaraş’ta 3 ve Erzincan’da 6 olacak şekilde toplam 249 vatandaşımız etkilendi. Elazığ'da 8, Malatya'da ise 2 vatandaşımız, daha çok korku ve panik sebebiyle tedavi altındadır. Kızılay, Elazığ ve Malatya'da toplam 12 bin kişiye yemek hizmeti sağlamaktadır. Bu vesileyle, depremden etkilenen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

AFAD dan kentsel dönüşüm açıklaması: Son depremler kentsel dönüşümün ne kadar hayati olduğunu gösterdi! 

KENTSEL DÖNÜŞÜM CAN KAYBINI ENGELLİYOR

AFAD Başkanı Okay Memiş, söz konusu açıklamasında AFAD olarak önceliklerinin, afetler karşısında vatandaşların can güvenliğini korumak olduğuna, genel bir afette, özellikle depremlerde müdahale ve arama- kurtarma çalışmaları yürüttüklerine dikkat çekti. 

"5.9 büyüklüğündeki depremde Elazığ'da, 2020 senesinde meydana gelen deprem sonrasında gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde, şehrin konutlarının yenilenmesi ve kentsel dönüşüm faaliyetleri ile önemli hamleler yapıldı. Bu çalışmalar, büyük ölçekli olmasa da dikkate değer bir gelişime imkan sunmuştur" ifadelerini kullanan memiş, herhangi bir can kaybının yaşanmamasının kendileri için son derece değerli olduğunu belirtti. 

Memiş, "Bu durum, kentsel dönüşümün ne kadar hayati olduğunu ve diğer şehirlerde olabilecek depremlerde can kaybının engellenmesi için ne denli önemli olduğunu bir defa daha gösterdi" açıklamasında bulundu. 

AFAD dan kentsel dönüşüm açıklaması: Son depremler kentsel dönüşümün ne kadar hayati olduğunu gösterdi! 

SİVAS DA SALLANDI

Geçtiğimiz gün 10:46'da yaşanan ve merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki depremin derinliği 10,07 kilometre şeklinde belirlenmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'daki depremin ardından açıklamalarda bulundu ve deprem sonrasında 1211 ihbarın değerlendirildiğine, Elazığ'da 20 ağır hasarlı, 517 az hasarlı, Malatya'da ise 18 az hasarlı binanın tespit edildiğine vurgu yaptı. 

Çarşamba günü meydana gelen Malatya depreminin ardından dün de Sivas 4.7 büyüklüğünde sallandı. Sivas'ta 4.7 büyüklüğünde meydana gelen depremin derinliği ise 10.57 kilometre olarak açıklandı. 

KİPTAŞ ve Çatalca Belediyesi arasında kentsel dönüşüm protokolü! Yeni projeler için düğmeye basıldı!

Ankara'da bir garip kiracı olayı: Yıllarca uğramadığı evinden kiracı çıktı!

Fahiş kira talepleri gayrimenkul piyasasında yeni bir enflasyonist dalgaya yol açabilir!


Geri Dön