27 / 04 / 2024

AFAD'ın verdiği hane başı destek hesaplara yatmadı diyenler bu adımları yapmalı

AFAD'ın verdiği hane başı destek hesaplara yatmadı diyenler bu adımları yapmalı

AFAD, Türkiye'nin Kahramanmaraş ilinde meydana gelen deprem sonrasında verilen hane başı destek ödemeleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Bazı vatandaşların ödemelerini henüz alamadığı belirtildi.



AFAD, bu durumun nedeni olarak bazı hak sahiplerinin banka bilgilerindeki hataları gösterdi. AFAD yetkilileri, ödemelerin en kısa sürede yapılması için çalışmaların sürdüğünü belirtirken, hak sahiplerinin banka bilgilerini kontrol etmeleri ve doğru bilgileri sağlamaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, AFAD hane başı destek ödemelerinin sadece depremzedeler için olduğu ve başka amaçlarla kullanılamayacağı hatırlatıldı.

Türkiye’de deprem sonrasında AFAD tarafından verilen AFAD hane başı destek ödemesi bazı vatandaşlara yatırılmadı. AFAD konuyla ilgili yeni açıklama yaptı. İşte AFAD hane başı destek ödemesi yatmadı diyenlerin dikkat edeceği detaylar...

 AFAD ın verdiği hane başı destek hesaplara yatmadı diyenler bu adımları yapmalı

AFAD hane başı destek ödemesi yatmadı mı?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 11 ilde meydana gelen depremin ardından acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla hane başı destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Açıklamada, 10 bin TL yardımın devam edeceği ve ödemelerin hala yapılmaya devam ettiği belirtildi.

Bugüne kadar hasar tespit ekipleri tarafından yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı ile az hasarlı olarak tespit edilen 1.506.317 haneye yönelik hane başı destek ödemesinin kesintisiz olarak devam ettiği ve ödemelerin son aşamaya geldiği belirtildi.

Hane başı destek ödemesinde fiili ikametgâh adresi esas alındığı ifade edilirken, farklı bir ikametgâh adresinde kaydı görünen afetzedelerin de mağduriyet yaşamamaları için ödemelerin gerçekleştirileceği sürecin belirlendiği açıklandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön