10 / 05 / 2024

AFAD'ın verdiği hane başı destek hesaplara yatmadı diyenler bu adımları yapmalı

AFAD'ın verdiği hane başı destek hesaplara yatmadı diyenler bu adımları yapmalı

AFAD, Türkiye'nin Kahramanmaraş ilinde meydana gelen deprem sonrasında verilen hane başı destek ödemeleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Bazı vatandaşların ödemelerini henüz alamadığı belirtildi.



 AFAD ın verdiği hane başı destek hesaplara yatmadı diyenler bu adımları yapmalı

AFAD hane başı destek ödemesi yatmayanlar ne yapacak?

11 ilde meydana gelen afet sonrasında, fiilen ikamet ettikleri halde ikamet adresi farklı olan afetzedelerin mağduriyet yaşamamaları için çeşitli süreçler belirlendiği açıklandı.

Afet bölgesinde yaşayan afetzedelerin il ve ilçelerde kurulan AFAD müracaat noktalarına, bölge dışındaki afetzedelerin ise il AFAD Müdürlüklerine başvurması gerektiği ifade edildi.

Başvuru yaparken hasarlı konutta ikamet edildiğini kanıtlayan belgelerin (doğalgaz faturası, elektrik faturası, su faturası, sabit internet faturası, lojman tahsis belgesi, kira kontratı) sunulması istendi. Eğer bu belgeler temin edilemezse, muhtarlık ve kolluk birimleri aracılığıyla fiilen oturulduğuna dair belge temin edilebileceği belirtildi.

AFAD, deprem üretebilecek fayları peş peşe açıkladı: Tam 80 fayın eli kulağında! İstanbul'da da buralara dikkat!

AFAD deprem yardımı yattı mı? AFAD deprem yardımı ne zaman yatacak? 10 bin TL yardım yatmadı ne yapmam gerek?

AFAD'dan deprem bölgesine son dakika uyarısı: 5'ten büyük artçılar olabilir! 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön