Ekonomi

Afetzede hak sahipliği başvurusu! Depremzedelere yardım ne kadar? Afetzede barınma desteği başvurusu nasıl yapılır?

Afetzedeler için yardım etmek için pek soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları ve merak edilen yanıtlar…Peki Depremzedelere yardım ne kadar? Afetzede barınma desteği başvurusu nasıl yapılır?

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen beraberinde on ili de etkileyen yıkıcı deprem pek çok kişinin hayatını kaybetmesine ve maddi hasarların oluşmasına neden oldu. Peki Depremzedelere yardım ne kadar? Afetzede barınma desteği başvurusu nasıl yapılır?

İşte bu konudaki tüm ayrıntılar…

DEPREMZEDELERE YARDIM NE KADAR?

Konutları yıkık, acil yıkılacak, ağır orta ya da az hasarlı olarak tespit edilen afetzedelere acil ihtiyaçlarını karşılamaları için verilmektedir. Bu ihtiyaçların karşılanması adına hane başına 10 bin lira nakdi destek ödemesi yapılmaktadır. Herhangi bir başvuru gerektirmeyen ödemeler, Ziraat Bankası şubelerinden gerçekleştirilir.

AFETZEDE HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR? AFEDZEDE BARINMA DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Afetzedeler için yardım etmek için pek soru sorulmaktadır. Onlardan biri de bu sorudur. Afetzede hak sahipliği başvuruları, e-devlet sistemi üzerinden yapılır.

AFAD afetzede barınma desteği başvuruları, Çevre Şehircilik ve İlkim Bakanlığı tarafından hasarlı olarak tespit edilmiş olan, mülkün sahibi veya kiracıları için açılmıştır. Başvurular yukarıda da bahsettiğimiz gibi e-Devlet üzerinden alınıyor. İşte ayrıntılar…

AFAD tarafından sosyal medya üzerinden bu konuda yapılan açıklamada şu ifadeler yer almaktadır; "Deprem bölgesinde konutu @csbgovtr tarafından hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracı vatandaşlarımız için, “Afetzede Barınma Desteği” başvuruları @ekapi üzerinden başlamıştır." Hatalı başvuru yapılır ise 'iptal' seçeneği ile tekrardan başvuru gerçekleştirilebilir.

10 BİN TL DEPREM YARDIMI NASIL BAŞVURULUR?

Ödemeler için başvuru şartı bulunmuyor. "Hane Başı Destek Ödemeleri" Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan vatandaşların hesabına gönderilebilir. Hesabı bulunmayan vatandaşların ise T.C kimlik numaralarına yapılıyor.

BİNANIZIN SAĞLAMLIĞINI KAROT TESTİ İLE ÖĞRENİN!

Ülkemizdeki aktif olan fay hatlarının üzerine kurulan iller ve ilçelerde yaşayanlar, binalarının dayanıklılığını öğrenmek için belediyelere başvuru yapılıyor. Betonun dayanıklılığı, köklü bir yapı analiz yöntemi olan karot testi ile öğrenilebilir.

KAROT TESTİ NEDİR?

Binanın bütünlüğü, iç ve dış malzemenin sağlamlığıyla ile ilgili önemli sonuçlar karot testi ile ortaya çıkıyor. Bu testte kullanılan karot makineleri, binaya zarar vermeden kritik katlardan numune alınarak, binanın dayanıklılık durumu ölçülüyor.

TOKİ 2023 konut belirleme kurası ne zaman? TOKİ'ler açıklandı mı? İstanbul TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

Et ve Süt Kurumu personel alımı 2023! Et ve Süt Kurumu personel alım şartları nelerdir?