Kent Haberleri

Prefabrik ev yardımı ne kadar, nasıl başvurulur? Kimler prefabrik ev desteği alabilir? 

Prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan prefabrik ev desteğinin detaylarını merak ediyor. Peki, Prefabrik ev yardımı ne kadar, nasıl başvurulur? Kimler prefabrik ev desteği alabilir? İşte detaylar...Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında sağlanan prefabrik ev yardımının kimlere verileceği araştırılan konular arasında bulunuyor

Prefabrik ev yapmak isteyenler devlet desteğinin detaylarının neler olduğunu araştırıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında sağlanan prefabrik ev yardımının kimlere verileceği araştırılan konular arasında bulunuyor.

Peki, Prefabrik ev yardımı ne kadar, nasıl başvurulur? Kimler prefabrik ev desteği alabilir? İşte detaylar...

Vatandaşlar prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır sorusuna yanıt arıyor. Devlet dar gelirlinin ev sahibi olması için 150 bin TL destek sağlıyor. 

150 bin ile 200 bin TL tutarındaki yardım afetzede ya da evi bakımsız oturulmayacak derecede olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara veriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan nakit yardımı ile ilgili detaylar merakla ediliyor.

PREFABRİK EV DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Prefabrik ev yapımı desteği için başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamındaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılıyor. 

PREFABRİK EV YARDIMI NE KADAR, KAÇ TL?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, ihtiyaca göre ve yardım bağlamında belirlenmiş kıstaslara haiz olmak kaydıyla ev onarımlarında 75.000 Türk Lirası, prefabrik ev yapımlarında 150.000 Türk Lirası, betonarme ev yapımlarında 200.000 Türk Lirası kadar destek verilir.

Peki, kimler prefabrik ev desteği alabilir? İşte detaylar...

PREFABRİK EV İÇİN İMAR İZNİ GEREKLİ Mİ?

Prefabrik konut için de imar izni alınması gerekir. Evin yapılacağı bölgenin belediyesine gidilerek veya il özel idaresine başvurularak yapı ruhsatı alınabilir.

PREFABRİK EV DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Söz konusu yardımdan yararlanmak isteyenlerden; Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az (2022 yılı için 1.833,45-lira) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı gerçekleştirilecek evin veya konut yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma koşulları aranıyor.

Aile Bakanlığından sosyal yardım alanlara müjde! Peş peşe zam geldi! Hemen acil hesaplara yatacak! Tek tek değişti...

Dar gelirliye her ay maddi destek! Şubat 2023 Aile destek parası ne zaman ödenecek? Aile destek 1250 TL'ye zam geldi mi?