Genel

Prefabrik ev yardımı ne kadar, nasıl başvurulur? Kimler prefabrik ev yardımı alabilir? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan prefabrik ev ve betonarme ev bakım ve onarım yardımının detayları belli oldu. Peki Prefabrik ev yardımı ne kadar, nasıl başvurulur? Kimler prefabrik ev yardımı alabilir? İşte detaylar...Sosyal yardım alan vatandaşlar için müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, prefabrik ev yardımı ücretlerinin arttığını söyledi

Prefabrik ev yapım yardımı başvurusu hakkında detaylar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı ardından yaptığı açıklamalardan sonra merak edildi. Sosyal yardım alan vatandaşlar için müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, prefabrik ev yardımı ücretlerinin arttığını söyledi. 

Prefabrik ev yardımı hakkında araştırmalar son sürat devam ediyor. Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, prefabrik ev ve betonarme ev yapımı yardımlarıyla ilgili müjdeli haberi vererek yardım ücretlerinin arttığını açıkladı. Peki, prefabrik ev yardımı başvurusu nasıl yapılır? Yardım ücreti ne kadar, kimleri kapsıyor? İşte detaylar...

PREFABRİK EV YARDIMI BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Barınma desteği içerisinde yer alan betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı için başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılıyor.

PREFABRİK EV YARDIMI ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL?

Sosyal yardım alan vatandaşlar için müjdeleri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yardım programları için 2022'de ayırdıkları bütçeyi 6 milyar TL'den 11,5 milyar liraya çıkardıklarını belirterek, yardım miktarlarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yardım miktarlarını şu sözlerle açıkladı;

"Bu çerçevede, prefabrik ev yapımı yardımını 40 bin TL'den 150 bin TL'ye, betonarme ev yapım yardımını 70 bin TL'den 200 bin TL'ye, ev onarım yardımını 25 bin TL'den 75 bin TL'ye, öksüz-yetim yardımını 300 TL'den 600 TL'ye, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımı 500 TL'den 1000 TL'ye, çoklu doğum yapan muhtaç aile desteğini 215 TL'den 400 TL'ye, şartlı sağlık yardımını 55 TL'den 100 TL'ye yükselttik."

Devlet tarafından ev yardımı olarak verilen bu desteklerin miktarında ise Eylül ayının 26’sında yüzde 300 varan bir artış yapıldı. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan kabine toplantısı sonrasında ise bu desteklerin eski ve yeni miktarları şu şekildedir: 

DESTEK ADI

ESKİ MİKTAR (TL)

YENİ MİKTAR (TL)

Ev Bakım/Tadilat

25.000

75.000

Prefabrik

40.000

150.000

Betonarme

70.000

200.000

 

 

PREFABRİK EV YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI 2022 NELER?

Prefabrik ev yardımı başvuru şartları açıklandı.

Buna göre; Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2022 senesi için 1.833,45-lira) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel kışullardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma şartları bulunuyor.

İstegelsin online market yüzde 15 indirimi duyurdu, 27 ürünün fiyatı çakıldı! 19 Ekim 2022 fiyat listesi...

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alıyor! Yüksek maaşlı iş için son fırsat! Zaman azalıyor...

Kağıthane'de 2 milyon 272 bin TL'ye arsa satılıyor! İstanbul'da arsa sahibi olma fırsatı!