Ekonomi

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Devlet, prefabrik ev yapana 150 bin TL verecek! Karşılıksız ve geri ödemesiz!

Ev sahibi olma hayaline tutunan vatandaşlar, düşük fiyatlarla ev sahibi olmanın yollarını ararken müjde geldi! Devlet, prefabrik ev yapana 150 bin TL verecek! Peki, Prefabrik ev yardımı nasıl alınır? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı prefabrik ev yardımı şartları neler? Devlet ise düşük gelirli ailelere barınma yardımı sunuyor

Ev sahibi olma hayaline tutunan vatandaşlar, düşük fiyatlarla ev sahibi olmanın yollarını arıyor. Devlet ise düşük gelirli ailelere barınma yardımı sunuyor. Bu sene devlet; ev onarımlarında  75 bin TL, prefabrik ev yapımlarında 150 bin TL, betonarme ev yapımlarında 200 bin TL’ye kadar destek sunuluyor. Prefabrik evlerin fiyatları ise en az 89 bin lira'dan başlıyor.

Peki, Prefabrik ev yardımı nasıl alınır? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı prefabrik ev yardımı koşulları neler?

Devlet, prefabrik ev yapacak yardıma muhtaç kişilere 150 bin Türk Lirası'na kadar destek sunuyor. İlk olarak bilinmesi gereken ayrıntı Prefabrik Ev Yapımı Desteği; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardım Genel Müdürlüğü tarafından sağlanıyor. Başvuru alma ve destek sağlama işlemleri ise bu kuruma bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından gerçekleştiriliyor.

Barınma Yardımları kapsamında sağlanan prefabrik ev desteğine ilişkin bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan muhtaç vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır."

Peki, Prefabrik ev yardımı nasıl alınır? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı prefabrik ev yardımı şartları neler? İşte prefabrik ev desteği ayrıntıları...

150 BİN TL PREFABRİK EV YARDIMI İÇİN SAĞLANMASI GEREKEN ŞARTLAR

Prefabrik ev yardımı sadece yoksul, düşük gelirli haneleri içine alıyor. Devlet barınma yardımı olarak ödediği bu tutardan yararlanmak isteyen vatandaşlarda başvuru şartları olarak bazı kriterler arıyor. İşte o koşullar:

-18 yaşını doldurmak
-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
-Oturulamayacak hâlde eski, bakımsız ve sağlıksız evde yaşamak
-Muhtaç durumda olmak 
-Hane halkı aylık gelir toplamının hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 3'de 1'inden az olmak
-Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az bir tanesine sahip olmak
-Onarımı yapılacak ya da üzerine prefabrik ev kurulacak olan arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak.

150 BİN TL PREFABRİK EV YARDIMI İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

2022 senesi prefabrik ev desteği ödemeleri için ilk müracaat ve form doldurma işlemleri kaymakamlıklara ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma birimlerine yapılabilecek.

Editör Notu: Bu haber 7 Eylül 2022 tarihinde saat 19:20'de yazıldı. An itibariyla dolar kuru 18 lira 39 kuruş, euro 18 lira 30 kuruş, altının gramı ise 1.026 lira değerindedir.

Doların 4 ay sonra geleceği rakam! Dolar 21 değil 30 değil o rakamı görecek! Hemen bakmayan, bin pişman!

Altında düşüş kalıcı değil! Analistler peş peşe açıkladı! Yıl sonunda o rakamı görecek! Şimdi bakın, sonra üzülmeyin!

D&R'da okula dönüş başladı! Okul çantalarında kaçırılmayacak fırsat! İşte 7 Eylül 2022 fiyat listesi...