Genel

Prefabrik ev yapana devletten 150 bin TL yardım! Ev sahibi olmak isteyenler acilen baksın!

Ev sahibi olmanın hayaline tutunan vatandaşlar prefabrik ev fiyatlarını araştırıyor. Devlet ise prefabrik ev yapımlarında 150 bin TL'ye varan destekler sunuyor! Peki, Prefabrik ev yardımı nasıl alınır? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı prefabrik ev yardımı şartları neler?Devlet ise düşük gelirli ailelere barınma yardımı sağlıyor

Ev sahibi olmanın hayaline tutunan vatandaşlar prefabrik ev fiyatlarını araştırıyor. Devlet ise düşük gelirli ailelere barınma yardımı sağlıyor. Bu sene devlet; ev onarımlarında  75 bin TL, prefabrik ev yapımlarında 150 bin TL, betonarme ev yapımlarında 200 bin TL’ye kadar destek sağlıyor. Prefabrik evlerin fiyatları ise en az 89 bin TL'den başlıyor.

Peki, Prefabrik ev yardımı nasıl alınır? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı prefabrik ev yardımı şartları neler?

Devlet, prefabrik ev yapacak yardıma muhtaç kişilere 150 bin TL'ye kadar destek veriyor. İlk olarak bilinmesi gereken ayrıntı Prefabrik Ev Yapımı Desteği; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardım Genel Müdürlüğü tarafından veriliyor. Başvuru alma ve destek sağlama işlemleri ise bu kuruma bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından sunuluyor.

Barınma Yardımları kapsamında sağlanan prefabrik ev desteğine ilişkin bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan muhtaç vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır."

Peki, Prefabrik ev yardımı nasıl alınır? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı prefabrik ev yardımı şartları neler?

150 BİN TL PREFABRİK EV YARDIMI İÇİN SAĞLANMASI GEREKEN ŞARTLAR

Bahsi geçen prefabrik ev yardımı sadece yoksul, düşük gelirli haneleri içine alıyor. Devlet barınma yardımı olarak ödediği bu tutardan yararlanmak isteyen vatandaşlarda başvuru şartları olarak bazı kriterler arıyor. İşte o koşullar:

-18 yaşını doldurmuş olmak
-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
-Oturulamayacak durumda eski, bakımsız ve sağlıksız konutta ikamet etmek
-Muhtaç durumda olmak 
-Hane halkı aylık gelir toplamının hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 3'de 1'inden az olması 
-Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az bir tanesine sahip olmak
-Onarımı yapılacak ya da üzerine prefabrik ev kurulacak olan arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak.

150 BİN TL PREFABRİK EV YARDIMI İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

2022 yılı prefabrik ev desteği ödemeleri için ilk müracaat ve form doldurma işlemleri kaymakamlıklara ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma birimlerine gerçekleştirilecek.

Konut sektörü nereye gidiyor?

TOKİ İstanbul projelerinde büyük müjde! 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 evler satılıyor! Son 2 gün, sakın kaçırmayın!

A101’e Apec benzinli Motosiklet geliyor! A101'de Apec Motosiklet ne kadar? İşte 25 Ağustos 2022 fiyat listesi