Genel

Prefabrik ev yapana devletten 150 bin TL destek! Prefabrik ev yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar prefabrik ev fiyatlarını araştırıyor. Devlet ise düşük gelirli ailelere barınma yardımı yapıyor. Peki, Prefabrik ev yardımı nasıl alınır? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı prefabrik ev yardımı şartları neler?Devlet ise düşük gelirli ailelere barınma yardımı yapıyor

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar prefabrik ev fiyatlarını araştırıyor. Devlet ise düşük gelirli ailelere barınma yardımı yapıyor. Bu yıl devlet; ev onarımlarında  75.000-TL, prefabrik ev yapımlarında 150.000-TL, betonarme ev yapımlarında 200.000-TL’ye kadar destek veriyor. 

Peki, Prefabrik ev yardımı nasıl alınır? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı prefabrik ev yardımı şartları neler?

Devlet, prefabrik ev yapacak olan ihtiyaç sahibi kişilere 150 bin TL'ye kadar destek sağlıyor. İlk olarak bilinmesi gereken ilk detay Prefabrik Ev Yapımı Desteği; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardım Genel Müdürlüğü tarafından sunuluyor. Başvuru alma ve destek sağlama işlemleri ise bu kuruma bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından veriliyor.

Barınma Yardımları kapsamında sağlanan prefabrik ev desteğine ilişkin bakanlık tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde:

"Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan muhtaç vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır."

150 BİN TL PREFABRİK EV YARDIMI İÇİN ARANAN KOŞULLAR

Söz konusu prefabrik ev yardımı yalnızca yoksul, düşük gelirli haneleri kapsamaktadır. Devlet barınma yardımı olarak ödediği bu tutardan faydalanmak isteyen vatandaşlarda başvuru şartları olarak bazı kriterler arıyor. İşte şartlar:

-18 yaşının tamamlanmış olmak
-Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evde ikamet etmek
-Muhtaç durumda olmak 
-Hane halkı aylık gelir toplamının hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 3'de 1'inden az olması 
-Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az bir tanesine sahip olmak 
-Onarımı yapılacak ya da üzerine prefabrik ev kurulacak olan arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak.

150 BİN TL PREFABRİK EV YARDIMI İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

2022 yılı prefabrik ev desteği ödemeleri için ilk müracaat ve form doldurma işlemleri kaymakamlıklara - sosyal yardımlaşma ve dayanışma birimlerine yapılacak. 

TOKİ 2022 projelerinde şok! Emekli, dar gelirli ve gençlere ucuz ev müjdesi! 81 ildeki ucuz konutlarda talep toplanıyor

97 bin TL'ye herkes ev sahibi olabilir! Prefabrik ev fiyatları ne kadar? 21 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Erken seçime gidilecek! Vergi affı, kredi ve paralar yavaş yavaş geliyor! İslam Memiş yürekleri ağızlara getirdi