01 / 05 / 2024

Afganistan'da arazi reformunda Türk modeli!

Afganistan'da arazi reformunda Türk modeli!

Afganistan'da ''Türk modeli arazi reformu'' projesi hayata geçirecek ve proje uygulamaya alınacak. 



Afganistan Arazi İdaresi, Türkiye Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliği ile yeni bir proje hayata geçirecek. 

Yeni projenin açılış töreni Kabil'de gerçekleştirildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Devlet Başkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen törene, Devlet Başkanı Eşref Gani, TİKA Kabil Koordinatörü Mustafa Bütün, Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcıları Gökhan Kanal, Bilal Curabaz, bakanlar, milletvekilleri, büyükelçiler katılım gösterdiler. 

Törende konuşan Gani, Türkiye ile Afganistan arasındaki dostluk bağının yüzyıllara dayandığını ve bu ilişkilerin iki ülkenin kurucuları Amanullah Han ile Mustafa Kemal Atatürk tarafından daha da pekiştirildiğini söyledi.

Gani, hayata geçecek bu sistem sayesinde ülkedeki arazi gasplarının önüne geçileceğini vurguladı. Afganistan Arazi İdaresi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve TİKA iş birliğiyle yapılan çalışmanın önemine değinen Bütün, projeyle Afganistan Arazi İdaresinin daha kolay çalışma yapacağını da açıklamalarına ekledi. 


 


Geri Dön