30 / 04 / 2024

Afşin Eshab-ı Kehf'e konaklama tesisi inşa edilecek!

Afşin Eshab-ı Kehf'e konaklama tesisi inşa edilecek!

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Eshab-ı Kehf'in UNESCO Listesi'ne alınmasıyla inanç turizminin daha da arttığını belirterek Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün bölgede büyük eksikliği hissedilen konaklama tesisi için yapım ihalesine çıkacağnı bildirdi.




Vakıflar Genel Müdürlüğü, UNESCO Dünya Kültür Mirasları Geçici Listesi'nde bulunan Afşin Eshab-ı Kehf’e konaklama tesisi inşa edecek.


Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Eshab-ı Kehf'in UNESCO Dünya Kültür Mirasları Geçici Listesi'ne alınmasıyla inanç turizminin daha da arttığını belirterek Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün bölgede büyük eksikliği hissedilen konaklama tesisi için yapım ihalesine çıkacağnı bildirdi.


Eshab-ı Kehf’in kültür turizmi ve inanç turizmi bakımından Kahramanmaraş ve Türkiye'de çok önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Budan, "Afşin'de yaşayan hemşerilerimize ve Eshab-ı Kehf'e ziyaret gelen yerli ve yabancı turistlerimize hizmet edecek güzel bir tesis yapılacak. Eshab-ı Kehf’te yapılacak tesis 4 bin metrekare üzerine 3 katlı ve 38 odalı, restoranıyla, konferans salonlarıyla, çevre düzeni ve peyzajıyla güzel bir yaşam alanı oluşturulacak" dedi.



Hürriyet


Geri Dön