28 / 04 / 2024

Silivri'de 11 milyon liraya atıksu tesisi inşa edilecek!

Silivri'de 11 milyon liraya atıksu tesisi inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri'den atıksuların Marmara Denizine girişini engelleyecek arıtma tesislerinin tünel inşaatlarını Silivrilerle birlikte izledi. Silivri'de 11 milyon liraya atıksu tesisi inşa edilecek...



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri'den atıksuların Marmara Denizine girişini engelleyecek arıtma tesislerinin tünel inşaatlarını Silivrilerle birlikte izledi. Silivri ve Çanta'da yapımı süren tesislerin 2015 ve 2016 yıllarında hizmete alacaklarını söyleyen Topbaş 'Yaklaşık maliyeti 11 milyon TL'dir" dedi tesisine iletecek olan 22 kilometrelik atıksu tünelini ve 2,2 kilometre uzunluğundaki Çanta Atıksu Tüneli tamamladık. Silivri Merkez, Gazitepe, Alipaşa, Kayalıdere ve Fener Köyü'nden kollektörlerle gelen atıksuları yapımı devam eden Silivri İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ne ulaştırmak gayesiyle 2000 milimetre çapında ve bin 672 metre uzunluğunda Silivri Atıksu Tüneli'nin kazısı tamamlanmış olup yaklaşık maliyeti 11 milyon TEdir" dedi ENERJİYİ DİKKATLİ KULLANIN Yapılan çalışmalar ne kadar olumlu olsa da İstanbulluları eneıji konusunda tedbirli olmaya davet eden Topbaş, "İstanbul'un su sorunu yok ama yine de suyumuzu dikkatli kullanmalıyız. 


Örneğin doğalgazda dışa bağımlıyız onu da dikkatli kullanmak zorundayız. Bunun yanı sıra birde sizlere metro sürprizimiz var" diye konuştu. Silivri Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu'nda İBB'nin Silivri'deki yatırımlarını anlatan Kadir Topbaş özellikle çocuklar tarafından büyük ilgi gördü. Topbaş burada Silivrililere Kumburgaz-Celaliye-Selimpaşa arasındaki atık suları arıtma tesisine iletecek olan 22 kilometrelik atık su tüneli, 2,2 kilometre uzunluğundaki Çanta atık su tünelinin çalışmaları, Beyciler ve Değirmenköy biyolojik arıtma tesisleri, Çayırdere, Sayalar, Danamandıra ve Akören Köylerindeki atıksu arıtma tesisleri hakkında bilgi verdi. 


Yapılan yatırımlarla ilgili açılışın da gerçekleştiği törende özellikle çocuklar IBB Başkanı Kadir Topbaş'a büyük ilgi gösterdiler. Törene İSKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Demir, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Silivri AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral da katılım sağladı. Demiral tören sonunda Başkan Kadir Topbaş'a bir çiçek verdi. 


Çalışmaları anlatan Topbaş, "Silivri Bölgesi'nden Marmara Denizi'ne atıksu girişini engellemek için günde 36 bin 500 metreküp kapasiteli Silivri ve günde 52 bin metreküp kapasiteli Çanta Atıksu Arıtma Tesisleri'nin yapımına başladık. Bu tesisleri 2015 ve 2016 yıllarında hizmete alacağız. 


Günde 70 bin metreküp kapasiteli Selimpaşa Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaat ihalesini de sonuçlandırdık. Bu 3 arıtma tesisi tamamlandığında Silivri sahillerine atıksu girişinin tamamını engellemiş olacağız. Bu yatırımlarımızın neticesinde Silivri sahilleri daha temiz bir denize ve çevreye kavuşacaktır. Aynı zamanda, Silivri bölgesindeki atıksuları arıtma tesislerine taşıyacak olan devasa tüneller de inşa ediyoruz.


Haber Manşet


Geri Dön