01 / 05 / 2024

Afyon Zübeyde Hanım Hastanesi Ağustos'ta açılıyor!

Afyon Zübeyde Hanım Hastanesi Ağustos'ta açılıyor!

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fikret Başkan, Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin Ağustos ayında kendilerine teslim edilmesini öngördüklerini söyledi.



Hastane'nin hizmete girmesinin ardından Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nin günlük hasta sayısı 7000'i bulacak.Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fikret Başkan, Afyonkarahisar'daki faaliyet ve amaçlarını Gazeteniz Kocatepe'ye anlattı. 


Başkan, mevcut inşaat ve ihaleleri kontrol ederek göreve başladığını belirterek Devlet Hastanesi Yerleşkesi'nde inşaatı süren Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi hakkında da bilgi verdi. Başkan, "Hastaneleri  TOKİ  yaptırıyor. TOKİ bitirdiği zaman biz teslim alacağız. Doğum Hastanesi için TOKİ'ye verilmiş bir taahhüt var. Ağustos ayında teslim edeceklerini söylüyorlar. Bizim burada devreye girmemiz, TOKİ'nin tesliminden sonra olacaktır. TOKİ hastaneyi Kamu Hastaneleri Birliği'ne devredecek, sonra biz içine girip nereye ne yapabileceğimizi göreceğiz" dedi. 


ACİL BİRİMLER BİR YERDE TOPLANACAK

 Hastanenin kendilerine teslim edilmesinin ardından ne gibi değişiklikler yapacaklarına karar vereceklerini hatırlatan Başkan, "Kadın Doğum Hastanesi 250 yataklı ama biz 300 yataklı olarak planlayacağız. İki hastane arasında bağlantı olacak. Acilin bir yerde toplanması planlanıyor. Yeni yapılan binada erişkin, çocuk ve kadın doğum acil olacak. Röntgen ve tomografi de aynı binada olacak. İki blokla birlikte günlük hasta sayımız 7000 dolaylarında olacaktır" ifadelerini kullandı. Başkan, Hastane'nin isminin değişip değişmeyeceği sorusuna ise "Afyonkarahisar Devlet Hastanesi bünyesinde Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Bloğu olarak hizmet verecek. Büyük hastanenin ismi Afyonkarahisar Devlet Hastanesi olarak kalacak" dedi. 


YAPILANLARI GELİŞTİRMEK İÇİN GAYRET 

Yaklaşık 3 aydır Afyonkarahisar'da görev yaptığını hatırlatan Fikret Başkan, Genel Sekreterlik'in önemli kısmını Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nin oluşturduğunu kaydetti. Başkan, "Geldiğimden beri ilk olarak ortamı tanımaya çalıştık. Hastaneleri tanımaya çalıştık. Devam eden ihaleler olsun, inşaatlar olsun onları kontrolden geçirdik. Neler daha eklenebilir, onları konuştuk. Genel Sekreterlik'in yüzde 55'ini Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, yüzde 15'ini Kadın Doğum Hastanesi oluşturuyor. Bu iki hastane Sekreterlik'in yüzde 70'ini Afyonkarahisar Devlet kalan 9 ilçe hastanesi ile Ağız Diş Sağlığı Merkezimiz var. Bunun üzerine ne koyabiliriz, buna bakıyoruz" diye konuştu. 


DİĞER İLLERE SEVK

1000'DE 1 BUÇUĞUN ALTINDA Afyonkarahisar'dan diğer illere sevk oranını düşürmek için gayret göstereceklerini söyleyen Başkan, "Bizim amaçlarımızdan birisi, özellikli birimleri artırmak Afyonkarahisar'da. Neleri il dışına sevk ettiğimize bakıyoruz. Bunları nasıl azaltabiliriz. Bizim il dışına sevk ettiğimiz hasta oranı 1000'de 1 buçuk civarında. Bir hastayı başka ile göndermeden nasıl tedavi edebiliriz, bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Onlarda olmayan şeyi biz bünyemize almaya çalışıyoruz. Onlarda olan şeyi biz almıyoruz" ifadelerini kullandı. 


HEKİM SIKINTISI YAŞANMIYOR

Afyonkarahisar'da hekim sıkıntısı yaşanmadığını aktaran Başkan, şöyle devam etti: "Afyon ili hekim olarak çoğu  illerden ileride. Çocukta az bir eksiğimiz var, kadın-doğumda  da öyle. Ancak diğer branşlarda hekim sayımız yeterlidir. Sistemde bir değişiklik yok. 3 Genel Sekreterlik bünyesinde 3 adet başkanlık kuruldu. İlk sözleşmelerde başhekimlik ve yöneticilik vardı. Var olan başhekimlik ve yöneticilik bazı uygulamalarda bazı sıkıntılar doğurdu. Yetki kargaşası oluşmaya başladı. Kurumun bir tasarrufu ile başhekimlik ile hastane yöneticiliği aynı kişiye verildi. Biri asaleten, biri vekaleten görevlendirme var. Genel Sekreterlik altında 3 tane başkanlık var: Tıbbi Hizmetler Başkanı Serkan Türel, İdari Hizmetler Başkanı Hasan Arslan, Mali Hizmetler Başkanı Abrurrahman Temel." Hastanesi oluşturacak.


KREŞ VE OTOPARK YOLDA 

Fikret Başkan, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ile ilgili hastaların, hasta yakınlarının ve çalışanların istek ve taleplerini de dikkate aldıklarını kaydetti. Hastane'nin arkasındaki alanda 250 araçlık otopark yapılacağını belirten Başkan, Hastane'de bir de kreş açacaklarını söyledi. Fikret Başkan, hastane personeli ile çeşitli etkinliklerde bir araya geliyor AMATEM PLANLANIYOR Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fikret Başkan, Afyonkarahisar'da Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi kurmak için çalışmalara başladıklarını belirtti. Başkan, çalışmaların netice vermesi durumunda Afyon'un AMATEM'e sahip olacağını, AMATEM'in ardından da Çocuk İzleme Merkezi'ni kurmayıplanladıklarını belirtti.


Afyon Kocatepe Gazetesi


Geri Dön