01 / 05 / 2024

Afyon'da cami inşaatını tamamlamak için 41 bin katmer satılacak!

Afyon'da cami inşaatını tamamlamak için 41 bin katmer satılacak!

Afyonkarahisar Kanlıca Mahallesi'nde 2012 yılından beri yapımı süren cami ve sosyal alanlarının tamamlanabilmesi için cami cemaati , ihtiyaç olan parayı 41 bin katmer satarak bulmayı hedefliyor..



Afyonkarahisar Kanlıca Mahallesi'nde 2012 yılında yapımına başlanan ve inşaatının yüzde 80'i tamamlanan camiyi Ramazan ayına yetiştirmek isteyen cemaat, ihtiyaç olan parayı bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.


"Miraç Cami için 41 bin katmer" kampanyası hazırlatan Kanlıca Muhtarı Ahmet Karaali ile Miraç Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Kalaycı, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek, kampanyaları hakkında bilgi verdi. 


Kanlıca Mahallesi Muhtarı Karaali, caminin, ibadet bölümü dışında sosyal donatılarının da bulunduğunu ve yaklaşık 2 yıldır inşaatın sürdüğünü ifade etti. 


İhtiyaç olan parayı bulabilmek için camide kermes düzenlediklerini ve katmer satışı yaptıklarını anlatan Karaali, hedeflerinin 41 bin katmer satarak camiyi tamamlamak olduğunu söyledi.


Kermesin, cami bahçesinde oluşturulan çadırda açıldığını anlatan Karaali, mahalledeki gönüllü kadınların desteği ile katmer yapımının sürdüğünü kaydetti.


Cami inşaatının büyük bir kısmının kermeslerden elde edilen paralarla tamamlandığını ifade eden Karaali, Afyonkarahisarlılardan destek beklediklerini sözlerine ekledi. 


Miraç Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kalaycı ise Miraç Cami'nin kapladığı alan ve sunduğu imkanlar bakımından örnek olacağını belirtti. Kalaycı, 41 bin katmerin satılması durumunda, caminin önemli eksikliklerinin giderileceğini söyledi. 


Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları da gazeteciler olarak toplumsal olaylara duyarlı olduklarını, bu konuda da kampanyanın duyurulması için desteklerinin süreceğini ifade etti.


AA


Geri Dön