29 / 04 / 2024

Afyonkarahisar otogarının arka kısmı imara açıldı!

Afyonkarahisar otogarının arka kısmı imara açıldı!

Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, otogarın arka kısmındaki bölümün konut alanı olarak imara açıldığını belirtti. Örten, burada kamu yararı gözetilerek yüksek olan DOP oranının yüzde 40'a düşürülüp vatandaş mağduriyetinin giderildiğini açıkladı



Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Aralık ayı Belediye Meclis Toplantısında yeni otogar çevresinde imarla düzenlemesine yönelik alınan kararın içeriğini anlattı. 


BÖLGEDE DÜŞÜNÜLEN KONUT ALANI

Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, otogar çevresinde yer alan bölümün bir kısmında imar düzelemesi bulunduğunu söyledi. Örten, bu düzenleme çerçevesinde kısaca DOP olarak nitelendirilen düzenleme ortaklık payı rakamının yüksek çıkması nedeniyle vatandaşın mağdur olduğunu ifade etti. Bu alanda yüzde 6070 arasında DOP oranı çıktığına dikkat çeken Örten şöyle konuştu: "DOP oranı bu oranda çıktığı için istimlak edilmesi gerekiyordu. Parselizasyon işlemleri tamamlanamamıştı. 

Biz burada bir takım çalışmalar yaptık. 

Düzenleme ortaklık payını yani DOP'u yüzde 40'a düşürdük. Böylece vatandaş mağduriyeti ortadan kalkmış oldu. O bölgede konut alanı düşünülüyor."


30 GÜN İTİRAZ SÜRESİ VAR

Otogarın arkasında yeşil alanlarla birlikte konut alanı olarak imara açıldığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, üç katlı, emsali 0.90, taban alanı kat sayısı yüzde 30 olarak düşünüldüğünü kaydetti. Bu alanda bin metrekarelik inşaat alanı varsa bunun 900 metrekaresine inşaat yapılabileceği örneğini veren Örten % şunları söyledi: "Çok fazla bir değişiklik sözkonusu değil. Sözü edilen bu alan imara açılıyor. 

Çevre yolu üzerinde kalan kısım da yine konut alanı şeklindedir. İmar plan değişikliği askıya çıkarılacak, 30 gün itiraz süresi var. Görmek isteyen vatandaşlarımız İmar Müdürlüğüne tapuları ile birlikte gelirlerse detaylı bilgi sahibi olacaklardır."


Afyon Kocatepe Gazetesi


Geri Dön