Kent Haberleri

Afyonkarahisar peş peşe sallandı! Prof. Dr. Naci Görür, 'Graben'leri işaret etti ve 'depremselliği yüksek' dedi!

Afyonkarahisar’da bugün sabah saatlerinde peş peşe meydana gelen depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür, önemli bir açıklamada bulundu. İşte o açıklama...

Afyonkarahisar’da bugün sabah saatlerinde peş peşe deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) tarafından açıklanan bilgiye göre; ilk sarsıntı 06:24'te 4.4 büyüklüğünde, ikinci sarsıntı da 06:30'da 3.5 büyüklüğünde kaydedildi. 

Depremlerin merkezüssü Afyonkarahisar'ın Merkez ilçesi olarak açıklanırken, derinlikleri de 6.99 kilometre olarak belirtildi. Şehirde peş peşe gelen depremlerin ardından vatandaşlar tedirgin oldu. 

Deprem uzmanı ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, https://x.com/nacigorur resmi X sosyal medya hesabından Afyonkarahisar’da meydana gelen depremle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. 

Deprem bilimci Görür, söz konusu paylaşımında "Arkadaşlar, Afyonkarahisar’da 4,5 deprem oldu. Deprem Akşehir-Afyon Grabeni içerisinde oldu. Biliyorsunuz bu yapılar normal faylarla çevrili. Göller yöresinde graben yapıları egemen. Bu yapıların depremselliği görece yüksek sayılır" ifadelerine yer verdi.

Peki vatandaşlar Afyonkarahisar depremi ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

3 yılda ev fiyatları 7 katına çıkarken kiralar sadece yüzde 56 arttı! Ne güzel memleket...

TCMB Başkanı Karahan'dan kira açıklaması: Göstergeler kira enflasyonunda yavaşlamaya işaret ediyor!

O şehirdeki 600 kaçak yapıya yıkım kararı: Kaçak yapılar Belediyelerin radarında!