29 / 04 / 2024

Afyonkarahisar Zafer Müzesi'nin restorasyonu mecliste!

Afyonkarahisar Zafer Müzesi'nin restorasyonu mecliste!

Afyonkarahisar'da bulunan Zafer Müzesi'nin restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelik, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Afyonkarahisar'da bulunan Zafer Müzesi'nin restorasyonuna ilişkin soru önergesi verdi. Çelik, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Çelik, ''Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasanın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 96.maddeleri gereğince arz ederim'' diye konuştu. 

Afyonkarahisar Zafer Müzesi nin restorasyonu mecliste!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal'ın soruları:
1- Afyonkarahisar İli merkezinde bulunan Atatürk'ün batı cephesi karargâhı olarak kullandığı ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin planladığı Zafer müzesinin restorasyona alınacağı belirtilmiş olmasına rağmen niçin hala restore edilmemiştir? 
2- Binanın CİMER'e devredileceği iddiaları doğru mudur? 
3- Binanın kırık camları, rutubet olan duvarları belirgin bir şekilde görülürken binayı korumaya, restore etmeye yönelik bir girişim niçin şimdiye kadar yapılmamıştır? Binayı bu şekilde bakımsızlığa ve kaderine terk ederek Kurtuluş Savaşının ve Atamızın izleri mi silinmek istenmektedir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön