30 / 04 / 2024

Afyonkarahisar'da icradan 2 milyon 827 bin TL'ye satılık tarla!

Afyonkarahisar'da icradan 2 milyon 827 bin TL'ye satılık tarla!

Afyonkarahisar 1. İzale-ı şžüyu Satış Memurluğu, Afyonkarahisar-Merkez-Hamidiye Mahallesi'nde bulunan tarlayı satacak. Toplam bedeli   2 milyon 827 bin TL olan tarlanın ihalesi 19 Temmuz 2011 günü Belediye Tahsilat şžefliği Tellaliye Salonunda yapılacak..



Afyonkarahisar 1. İzale-ı şžüyu Satış Memurluğu tarafından verilen açık artırma ilanı şöyle;


T.C. AFYONKARAHİSAR 1. İZALE-I şžÜYU SATIşž MEMURLUĞU TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

Dosya No.2010/35 Satış

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:
Afyonkarahisar-Merkez-Hamidiye Mahallesi cilt no: 3, sayfa no: 227, pafta no: 146, ada no:290 ve 31 parsel sayılı 23.560.00 m2 miktarlı tarla vasıflı olarak tapuya kayıtlı ve Afyonkararıisar Belediye Başkanlığının 02/11/2010 tarih ve 26518 sayılı yazısına göre mücavir saha içinde imar planı dışında kalmakta olup yapılan kıymet takdirinde; tarla vasfını kaybederek arsa vasfı kazandığı, Afyonkarahisar-lzmir Karayoluna 500 metre mesafede olduğu, şehrin sayfiye bölgesinde olup Polis Yüksekokulu, Park Hastanesi ve şžehir Mezarlığına yakın olan etrafında meskun bağ ve bahçeler bulunan altyapı hizmetleri getirilmiş olan taşınmaz üzerinde bulunan meyve (ceviz,fındık,badem) ağaçları ile birlikte toplam 2.827.660,00.-TL muammen bedelle satılacaktır.

SATIşž şžARTLARI:

1-  Satış 19.07.2011 günü saat 14.30 dan 14.40'a kadar Afyon Belediyesine ait Karaman Mah. Karaman iş Mrk. K.6 Daire: A-25'deki Belediye Tahsilat şžefliği Tellaliye Salonunda açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 29.07.2011 günü aynı yerde aynı saatte ikinci artırmaya çıkacaktır. Bu artırmayla da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini glçmesi şartıyla en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rÜ»chanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin %20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi satıcıya, damga vergisi, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3-  İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazmıdır.Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-  İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki faiktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Memurluğumuzca tahsil olunacak bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-  şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilir.

6-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları,başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/35 satış sayılı dosya numarası ile Memurluğumuza başvurmaları ilan olunur. 09/06/2011
(İİK m. 126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. NOT: Tebligat yapılamayan tüm ilgililere tebliğ yerine geçerli olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

B. 39700 (www.bik.gov.tr

Afyonkarahisar 1. İzale-ı şžüyu Satış Memurluğu tarafından verilen ilan

 


Münevver Danış/Emlakkulisi.com

Geri Dön