28 / 04 / 2024

Afyonkaranisar'da 20 yıllık arsa sorunu çözüldü!

Afyonkaranisar'da 20 yıllık arsa sorunu çözüldü!

Afyonkaranisar'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Akharım Beldesi'nde 20 yıldır süren arsa sorunu çözülerek 15 hak sahiplerine tapuları verildi. O dönemden bu yana 15 hak sahibi ne arsalarını ne de paralarını alabildi.



Afyonkaranisar'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Akharım Beldesi'nde 20 yıl önce vatandaşlara belediye arsası olduğu belirtilerek arsa satışı yapıldı. Sonraki yıllarda satılan arsaların Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'na ait olduğu ortaya çıktı. O dönemden bu yana 15 hak sahibi ne arsalarını ne de paralarını alabildi. 


BAŞKAN TOKİ'DEN GERİ ALDI


Hak sahiplerinin mağduriyetini gidermek amacıyla çalışma başlatan Akharım Belediye Başkanı Eşref Ünsal,  TOKİ  ile yaptığı görüşme sonrası arsalan geri aldı. Parası ödenerek alınan arsalar parsellenerek hak sahiplerine tapulanyla verildi. Hak sahiplerine tapularını teslim eden Belediye Başkam Ünsal, "Yıllardır çözülemeyen arsa sorununu Ankara'da gayret ve çabalarımızla çözüme kavuşturduk. Mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermekten dolayı mutluyuz" dedi. Bölgedeki hak sahipleri ise Başkan Eşref Ünsal'a teşekkür etti. 


Hürriyet Akdeniz


Geri Dön