23 / 11 / 2024
fuzul

Ağaoğlu Enerji, Galata Wind Enerji'yi satın aldı!

Ağaoğlu Enerji, Galata Wind Enerji'yi satın aldı!

Ağaoğlu Enerji Grubu, 203 megavatlık 3 rüzgar santraline sahip Galata Wind Enerji'nin yüzde 100 hissesini satın aldı




Ağaoğlu Şirketler Grubundan yapılan açıklamaya göre, 2015 yılına kadar kurulu güç bazında özel sektörün lider enerji üretim şirketlerinden biri olmayı hedefleyen Ağaoğlu Enerji Grubu portföyüne, Galata Wind Enerji Ltd. Şti'nin Bandırma ve Balıkesir'deki 3 yeni rüzgar santrali projesini daha ekledi.

Açıklamada, portföyüne yeni katılan projelerle beraber Ağaoğlu Enerji Grubunun 2015 yılı sonuna kadar elinde bulundurduğu kurulu gücün 1000 megavata ulaşmasının hedeflendiği belirtildi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, farklı alanlarda yatırımlarını artırmaya devam ettiklerini, Ağaoğlu Enerji Grubu'nun portföyünü genişletmek için önlerine çıkan projelere sıcak baktıkları bildirdi.

Ağaoğlu, şunları ifade etti:
"İtalya ve Hollanda ortaklı yabancı bir şirketten Galata Wind'in yüzde 100 hissesini satın aldık. Bir taraftan hisse alımını yaptığımız için gurur duyuyorum, diğer yandan yabancı yatırımcıyı ülkemizde tutmayı başaramadığımız
için ülkem adına üzülüyorum.

Türkiye enerji konusunda yüzde 80-85 dışa bağımlı hale geldi, yılda yaklaşık 50 milyar doları enerji için dışarıya ödüyoruz. Biz bu nedenle Ağaoğlu olarak yenilenebilir enerjiye yatırım yapma kararı aldık. Buradan karşılanacak enerjinin üstüne çıkan kısım dışarıdan alınabilir. Karşımıza çıkan yatırım fırsatlarını krize rağmen değerlendirmeye devam edeceğiz."

"İLK ELEKTRİK FATURAMIZI BU YIL KESECEĞİZ"
Başta Mersin Mut'taki santral olmak üzere diğer projelerini de hızla sürdürdüklerini vurgulayan Ağaoğlu, "Kafamıza koyduğumuz işleri hemen tamamlamak istiyoruz. İlk elektrik faturamızı bu yıl keseceğimizi  öyleyebilirim" dedi. Ağaoğlu Enerji Grubu Başkanı Murat Onuk da, bu projelerin hayata geçirilmesinin 5 yılı bulacağını bildirdi.

Onuk, Ağaoğlu'nun gelecek tasarımı içinde önemli bir yer tutan enerjide farklı tipte üretim santrallerine yönelerek dengeli bir portföy oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, Mersin'de inşaatına geçen sene başlanan ve 60 milyon dolarlık yatırım yapılan 34 megavatlık Mersin Rüzgar Santrali'nin ise 2009 aralık ayından itibaren üretime geçmesini planladıklarını kaydetti.

Ellerindeki enerji portföyüne değinen Onuk, Bandırma'daki 93 megavat gücündeki Şahres Rüzgar Santrali'nin inşaatına 2010'un ilk yarısında başlamayı hedeflediklerini ve toplam yatırımın 230 milyon dolar olacağını ifade etti.

Murat Onuk, Bursa, Bandırma, Çanakkale, Kocaeli ve Yalova'daki diğer rüzgar santralleri projelerinin ise lisans aşamasında, Bingöl'deki 60 megavat gücündeki hidroelektrik santrallerinin ise proje aşamasında olduğunu belirtti.
A.A

Ali Ağaoğlu'ndan 3 yeni rüzgar santrali projesi!

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Ağaoğlu yabancı rüzgarını arkasına alıp hedef büyüttü

Ağaoğlu, Hollanda-İtalyan ortaklığı Relight'ın Türkiye iştiraki Galatawind'i satın aldı. Ağaoğlu bu girişimle enerjide 2012'ye kadar 1 milyar dolar olan yatırım hedefini 1.5 milyar dolara çıkarttı
Ağaoğlu Şirketler Grubu, enerji alanındaki yatırımlarına hız verdi. Ağaoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 3 yıl içinde 1 milyar dolar hedefle yola çıktıkları enerji sektöründeki hedeflerini yaptıkları son satın alma ile birlikte 1.5 milyar dolara çıkardıklarını açıkladı. Ağaoğlu, Hollanda - İtalyan ortaklığı Relight Corporation'un Türkiye'deki iştiraki Galatawind Ltd. şirketini satın aldıklarını açıklayan Ağaoğlu, "Bu satın alma yakşalık 500 milyon dolar büyüklüğünde bir yatırım gerektiriyor. Böylece daha önce belirlediğimiz 2012'ye kadar 1 milyar dolarlık yatırım hedefimiz 1.5 milyara dolara yükseldi. Uygun proje bulduğumuzda, başta yenilenebilir enerji alanında olmak üzere satın almalara devam edeceğiz" dedi.

'İLK FATURAYI BU YIL KESERİZ'
Enerji sektöründe agresif bir büyüme stratejisi izlediklerini söyleye Ağaoğlu "Hızlı büyümek için satın almalarla ilgileniyoruz. Kriz nedeniyle zor durumda olan ve bize gelen enerji şirketleri var. Bunların içinden bir eleme yapıyoruz" diye konuştu. Ağaoğlu Enerji grubunun Mersin Mut'ta inşaatı devam eden 34 MW'lık rüzgâr santrali projesinin Aralık ayında faaliyete geçeceğini vurgulayan Ağaoğlu, 2010 yılı için enerjide ciro hedeflerinin 28 milyon euro olduğunu belirtti. Ağaoğlu, 2015 yılında enerjideki ciro hedefinin ise 100 milyon euro olacağını söyledi. Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak bu yıl grup 1 milyar doların üstünde ciro yapacaklarını da söyleyen Ağaoğlu, 2010'da 1.5 milyar dolar, 2015'te ise 2.5 milyar dolar ciro hedeflediklerini açıkladı. Ağaoğlu Enerji Grubu'nun enerji sektöründe 560 MW'ı rüzgâr, 60 MW'ı da hidroelektrik alanında olmak üzere toplam 620 MW'lık proje portföyü bulunuyor. Şirketin 2015 yılına kadar yatırıma dönüştürüp faaliyete geçirmeyi hedeflediği portföy büyüklüğü ise 1,000 MW seviyesinde bulunuyor. Ağaoğlu ayrıca "Kafamıza koyduğumuz işleri hemen tamamlamak istiyoruz.İlk elektrik faturamızı bu yıl kesebileceğimi söyleyebilirim" diye konuştu.

5 rüzgâr santrali lisans aşamasında

AĞAOĞLU Enerji Grubu Başkanı Murat Onuk, Bandırma'daki 93 MW gücündeki 230 milyon dolarlık Şahres Rüzgâr Santrali'nin inşaatına 2010'da başlamayı hedeflediklerini ; Bursa, Bandırma, Çanakkale, Kocaeli ve Yalova'daki rüzgâr santrali projelerinin lisans aşamasında, Bingöl'deki 60 MW gücündeki 2 hidroelektrik santralinin ise proje aşamasında olduğunu söyledi.

AGRESİF BÜYÜYECEK

Hollanda - İtalyan ortaklığı Relight'ın Türkiye iştiraki Galatawind'i satın alan Ağaoğlu, hızlı büyümek için satın almalarla ilgilendiklerini söyledi. Ağaoğlu, "Başta yenilenebilir enerji alanı olmak üzere satınalmalara devam edeceğiz" diye konuştu.
Sabah

Ağaoğlu, enerjiye yatırımı 1.5 milyar dolara çıkardı

2015 yılına kadar kurulu güç bazında özel sektörün ilk 10 kuruluşundan biri olmayı hedeflediğini belirten Ağaoğlu Enerji Grubu, bir İtalyan ve Hollanda ortaklığı olan Galata Wind Enerji'nin Bandırma ve Balıkesir'deki 3 yeni rüzgâr santrali projesini satın aldığını açıkladı

Ağaoğlu Enerji Grubu'nun portföyünü genişletmek üzere, doğru yerde doğru proje olmak üzere karşılarına çıkacak yeni projelere de sıcak baktıklarını kaydeden Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 2009 başında 1 milyar dolar olarak duyurdukları enerji yatırım bütçesini de son satın almalarla birlikte 1.5 milyar dolara yükselttiklerini açıkladı.

`Yabancıya üzülüyorum'
Türkişye'nin enerjide dışa bağımlı hale geldiğini, yıllık enerji faturasının 50 milyar doları bulduğuna dikkat çeken Ali Ağaoğlu şöyle konuştu:
"Bir taraftan hisse alımını yaptığımız için gurur duyuyorum, diğer yandan yabancı yatırımcıyı ülkemizde tutmayı başaramadığımız için ülkem adına üzülüyorum. Ağaoğlu olarak yenilenebilir enerjiye yatırım yapma kararı aldık. Karşımıza çıkan yatırım fırsatlarını krize rağmen değerlendirmeye devam edeceğiz."
Gelecek 3 yıl içinde bin megavatlık portföy oluşturmayı hedeflediklerini anlatan Ağaoğlu Enerji Grubu'nun Başkanı Murat Onuk, bu projelerin hayata geçirilmesinin 5 yılı bulacağını açıkladı.
Onuk, Ağaoğlu'nun gelecek yatırımları içinde önemli bir yer tutan enerjide farklı tipte üretim santrallerine yönelerek dengeli bir portföy oluşturmayı amaçladıklarını vurgularken, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının temin ve kullanımına öncelik vererek, yatırımların hem ülke ekonomisine fayda sağlayacağına, hem de enerji arzındaki sıkıntıya çözüm anlamında yararlı olacağı bilgisini verdi.
Ağaoğlu Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı da ciro hedeflerine ilişkin olarak "2010'da ciro hedefimiz 1.5 milyar olarak hesaplandı. 2015 için de 2.5 milyar dolarlık bir ciro hedefimiz var. Turizm şehri oluşturmayı planladığımız Bodrum projesinden 5 milyar dolar gibi bir gelir bekliyoruz" dedi.
Milliyet

Ağaoğlu'ndan enerji atağı

Ağaoğlu Enerji Grubu, bir İtalyan ve Hollanda ortaklığı olan Galata Wind Enerji Ltd. Şti'nin Bandırma ve Balıkesir'deki 3 yeni rüzgâr santrali projesini satın aldı.

Ağaoğlu Enerji Grubu'nun portföyüne yeni eklediği 3 rüzgâr santrali projesi ve enerji sektöründeki diğer yatırımlar hakkında bilgi vermek üzere Grup üst düzey yöneticilerinin de katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Ali Ağaoğlu, enerji sektöründe hızlı büyümeyi hedeflediklerini ve enerjide ürün çeşitliliğini amaçlamakla birlikte, projelerin tercihinde ağırlıkla yenilenebilir enerji yatırımlarına öncelik verdiklerini söyledi.

Enerji Grubu'nun portföyünü genişletmek üzere, doğru yerde doğru proje olmak üzere karşılarına çıkacak yeni projelere de sıcak baktıklarını kaydeden Ali Ağaoğlu, 2009 başında 1 milyar dolar olarak duyurdukları enerji yatırım bütçesini de son satın almalarla birlikte 1.5 milyar dolara yükselttiklerini açıkladı. Ağaoğlu, yeni projelerin üretime geçmesiyle birlikte kurulu güç kapasitesinin de yılda 500 milyon Kilowattsaat (Kws) olacağını kaydetti.

"DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTMAK İÇİN NÜKLEER ENERJİDEN YANAYIM"

Ağaoğlu gelişmelerle ilgili olarak şöyle dedi:

"İtalya ve Hollanda ortaklı yabancı bir şirketten Galata Wind'in yüzde 100 hissesini satın aldık. Bir taraftan hisse alımını yaptığımız için gurur duyuyorum, diğer yandan yabancı yatırımcıyı ülkemizde tutmayı başaramadığımız için ülkem adına üzülüyorum. Türkiye enerji konusunda yüzde 80-85 dışa bağımlı hale geldi, yılda yaklaşık 50 milyar doları enerji için dışarıya ödüyoruz. Biz bu nedenle Ağaoğlu olarak yenilenebilir enerjiye yatırım yapma kararı aldık. Karşımıza çıkan yatırım fırsatlarını krize rağmen değerlendirmeye devam edeceğiz."

Ağaoğlu, bir soru üzerine nükleer enerjiden yana olduğunu, ancak grup olarak bu alanda bir hedefleri olmadığını hatırlatırken, Avrupa'nın ileri ülkelerinde enerji ihtiyacının yüzde 70-80'inin nükleer enerjiden karşılandığına işaret etti. Ağaoğlu " Türkiye'de de artık nükleer enerjiye geçiş konusunda tartışmaların yoğunlaşmasından yanayım. Kendi enerjisini üretemeyen bir ülkenin dışa bağımlılığı süreceği için gelecekte başka sıkıntılar da ortaya çıkabilir. Nükleer enerjinin yatırım maliyeti yüksek ama, üretim maliyeti düşük. Türkiye bir şekilde nükleer enerjiye geçmek durumundadır" dedi.

"ENERJİ SEKTÖRÜNE HIZLA GİRMEK İÇİN AGRESİF BİR POLİTİKA İZLİYORUZ"

Ağaoğlu, enerji sektöründeki varlıklarını hızlı bir şekilde güçlendirmek için agresif bir yaklaşım benimsediklerini, bu nedenle mevcut lisansları ya da inşaatı belirli bir noktaya gelmiş projeleri satın almayı tercih ettiklerini vurguladı. Ali Ağaoğlu " Enerjide yeni lisans alma kapısı nerdeyse kapanmış durumda. Ayrıca yeni projeler uzun zaman alıyor. Hem zaman kazanmak hem de enerji sektöründe hızlı büyümek için en kestirme yol olarak mevcut lisansları ve inşaatı belirli bir aşamaya gelmiş projeleri satın almayı tercih ediyoruz. Bu konuda lisans satmak için bize sürekli başvurular da geliyor" diye konuştu.

Ali Ağaoğlu Bursa, Bandırma, Çanakkale, Kocaeli ve Yalova'daki diğer rüzgâr santralleri projelerinin lisans aşamasında olduğunu, hidroelektrik santrallerine (HES) de ilgi duyduklarını ve bu kapsamda Bingöl'deki 60 Megawat gücünde elektrik üretmeyi hedefleyen santralin ise proje aşamasında bulunduğunu kaydetti. Ağaoğlu "Başladığımız diğer projelerimizi de, başta Mersin Mut'taki santral olmak üzere hızla sürdürüyoruz. Biz kafamıza koyduğumuz işleri hemen tamamlamak istiyoruz. İlk elektrik faturamızı bu yıl keseceğimizi söyleyebilirim" dedi.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ağaoğlu Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı da ciro hedeflerine ilişkin olarak " 2010'da ciro hedefimiz 1.5 milyar olarak hesaplandı. 2015 için de 2.5 milyar dolarlık bir ciro hedefimiz var. Turizm şehri oluşturmayı planladığımız Bodrum projesi ise 5 milyar dolar zgibi bir gelir bekliyoruz" dedi.
Hürriyet

Enerjiye 1,5 milyar dolar yatırıyor 
 
İnşaatın gözde firması Ağaoğlu, 1 milyar dolar ayırdığı enerji yatırımını 1,5 milyar dolara çıkardı. Üç yeni rüzgâr santrali projesini açıklayan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, yenilenebilir kaynaklara öncelik vererek sektörde hızlı büyümeyi amaçladıklarını söyledi. 
 
Ağaoğlu, fırsatları değerlendirmek için daha önce 1 milyar dolar olarak planladıkları yatırım çıtasını 1,5 milyar dolara çıkardıklarını ifade etti.

Ağaoğlu, yeni projelerin üretime geçmesiyle birlikte kurulu güç kapasitelerinin yılda 500 milyon kilovatsaat olacağını kaydetti. Ağaoğlu, "İtalya ve Hollanda ortaklı Relight Corporation'dan Galata Wind'in yüzde 100 hissesini satın aldık. Bir taraftan hisse alımını yaptığımız için gurur duyuyorum, diğer yandan yabancı yatırımcıyı ülkemizde tutmayı başaramadığımız için ülkem adına üzülüyorum." dedi.

Türkiye'nin enerjide yüzde 80-85 dışa bağımlı olduğuna ve yılda yaklaşık 50 milyar doları enerji için dışarıya ödediğine dikkat çeken Ağaoğlu, bu nedenle karşılarına çıkan yatırım fırsatlarını krize rağmen değerlendirdiklerini söyledi. Ağaoğlu, portföye yeni katılan projelerle beraber Enerji Grubu'nun 2015 yılı sonuna kadar elinde bulundurduğu kurulu gücün bin megavata ulaşmasını ve bu güçle sektördeki ilk 10 kuruluştan biri olmayı öncelikle hedeflediklerini ifade etti.

Bandırma'daki 93 megavat gücündeki Şahres Rüzgâr Santrali'nin inşaatına 2010'un ilk yarısında başlayacaklarını belirten Ağaoğlu, burada toplam yatırımın 230 milyon dolar olacağını, yatırım finansmanının yüzde 50'sini özkaynakla, yüzde 50'sini banka kredisiyle karşılayacağını söyledi.

Bir soru üzerine nükleer enerjiden yana olduğunu, ancak grup olarak bu alanda bir hedefleri olmadığını hatırlatan Ağaoğlu, Avrupa'nın ileri ülkelerinde enerji ihtiyacının yüzde 70-80'inin nükleerden karşılandığına işaret etti. Ağaoğlu, "Türkiye'de nükleer enerjiye geçiş konusunda tartışmaların yoğunlaşmasından yanayım. Kendi enerjisini üretemeyen bir ülkenin dışa bağımlılığı süreceği için gelecekte başka sıkıntılar da ortaya çıkabilir. Nükleer enerjinin yatırım maliyeti yüksek ama, üretim maliyeti düşük. Türkiye bir şekilde nükleer enerjiye geçmek durumundadır." dedi.

Ağaoğlu, enerji sektöründeki varlıklarını hızlı bir şekilde güçlendirmek için agresif bir yaklaşım benimsediklerini, bu nedenle mevcut lisansları ya da inşaatı belirli bir noktaya gelmiş projeleri satın almayı tercih ettiklerini vurguladı. Ali Ağaoğlu, "Enerjide yeni lisans alma kapısı neredeyse kapanmış durumda. Ayrıca yeni projeler uzun zaman alıyor. Hem zaman kazanmak hem de enerji sektöründe hızlı büyümek için en kestirme yol olarak mevcut lisansları ve inşaatı belirli bir aşamaya gelmiş projeleri satın almayı tercih ediyoruz. Bu konuda lisans satmak için bize sürekli başvurular da geliyor." diye konuştu.

Ağaoğlu Enerji Grubu Başkanı Murat Onuk da gelecek 3 yıl içinde 1000 megavatlık portföy oluşturmayı hedeflediklerini ve bu projeleri 5 yılda hayata geçireceklerini açıkladı. Ağaoğlu'nun gelecek tasarımı için de önemli bir yer tutan enerjide farklı tipte üretim santrallerine yönelerek dengeli bir portföy oluşturmayı amaçladıklarını vurgulayan Onuk, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının temin ve kullanımına öncelik vereceklerini anlattı.

Ağaoğlu Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı da, 2010'da ciro hedeflerini 1 buçuk milyar dolar, 2015 için de 2,5 milyar dolar hesapladıklarını ifade etti. Rahvalı, "Turizm şehri oluşturmayı planladığımız Bodrum projesinden ise 5 milyar dolar gibi bir gelir bekliyoruz." dedi.
Kenan Mehmetzade/Zaman

Ağaoğlu enerjide daha agresif olacak

Ağaoğlu Enerji Grubu, 203 megavatlık üç rüzgâr santraline sahip Galata Wind Enerji'nin yüzde 100 hissesini satın aldı. Ağaoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Hollanda-İtalyan ortaklığı Relight Corporation'un Türkiye'deki iştiraki Galata Wind Ltd. şirketini satın alarak, daha önce enerjiye üç yılda 1 milyar dolarlık yatırım yapma hedeflerini 1.5 milyar dolara yükseltti. Ağaoğlu, enerji sektöründe yeni satınalmalara da sıcak baktıklarını söyledi. Ağaoğlu Enerji Grubu'nun basın toplantısında konuşan Ali Ağaoğlu, "Enerji sektöründe satın alma konusunda agresifiz. Türkiye'deki yabancı sermaye yatırımlarından biri olan Galata Wind'i alarak yolumuza devam ediyoruz" dedi. Ağaoğlu şöyle devam etti: "Bu satın alma yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırım gerektiriyor. Böylece daha önce belirlediğimiz 2012'ye kadar 1 milyar dolarlık yatırım hedefimiz 1.5 milyara dolara yükseldi. Uygun proje bulduğumuzda, başta yenilenebilir enerji alanında olmak üzere satın almalara devam  edeceğiz."
Mersin'de inşaatı devam eden 34 MW'lık rüzgâr santrali projesinin aralıkta faaliyete  geçeceğini vurgulayan Ağaoğlu, 2010 için enerjide ciro hedeflerinin 28 milyon avro olduğunu belirtti. Ağaoğlu Enerji Grubu, portföyüne Galata Wind Enerji Ltd. Şti'nin Bandırma ve Balıkesir'deki üç yeni rüzgar santrali projesini daha ekledi.

1000 MW'lık portföy hedefi
Amiral gemisi inşaat olan Ağaoğlu Grubu'nun enerji sektöründe 560 MW'ı rüzgâr, 60 MW'ı da hidroelektrik olmak üzere 620 MW'lık proje portföyü bulunuyor. Şirketin 2015 yılına kadar hedeflediği portföy büyüklüğü ise 1000 MW. Ağaoğlu Enerji Grubu, 2015 yılında 1000 MW'lık üretim kapasitesiyle 100 milyon avro ciro hedefliyor.
Radikal

Ağaoğlu, Galata Wind'le enerjide hedefini büyüttü
  
203 megawatlık 3 rüzgar santralına sahip Galata Wind Enerji'yi satın alan Ağaoğlu, bu alımla birlikte enerjide hedeflediği 3 yılda 1 milyar dolarlık yatırım hedefini de 1.5 milyar dolara çıkardı

203 megavatlık 3 rüzgar santralına sahip Galata Wind Enerji'nin yüzde 100 hissesini yaklaşık 500 milyon dolara satın alan Ağaoğlu Enerji Grubu, bu alanda 3 yılda yapacağı 1 milyar dolarlık yatırım hedefini de 1.5 milyar dolara çıkardı. 2015'e kadar kurulu güç bazında enerji sektöründe ilk 10 şirketten biri olmayı hedefleyen Ağaoğlu Enerji, Galata Wind ile birlikte portföyüne Bandırma ve Balıkesir'deki 3 yeni rüzgar santralı projesini daha eklemiş oldu. Yeni projelerle beraber Ağaoğlu Enerji Grubu'nun 2015 sonuna kadar elinde bulundurduğu kurulu gücü 1000 megavata çıkarmayı hedeflediği belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Galata Wind'in satın aldıkları 8'inci şirket olduğunu, enerjinin farklı alanlarda, özellikle de yenilenebilir enerji alanında yatırıma devam edeceklerini söyledi. Ağaoğlu, 'Bu doğrultuda fırsatları değerlendireceğiz. Satın almalar konusunda önümüzdeki dönemde de agresif olacağız' dedi. 

Sevinç ve hüzün
Galata Wind'in İtalya ve Hollanda ortaklı yabancı bir şirketten satın aldıklarını vurgulayan Ağaoğlu, 'Bir taraftan gurur duyuyorum, diğer yandan yabancı yatırımcıyı ülkede tutmayı başaramadığımız için üzülüyorum. Çünkü bu şirketin ülkeden çıkma sebeplerinin başında ekonomik kriz geliyorsa, önemli bir neden de bürokratik zorluklar diye düşünüyorum' diye konuştu.

2015 ciro hedefi 2.5 milyar $
AĞAOĞLU Şirketler Grubu'nun 2010 yılı toplam ciro hedefinin 1.5 milyar dolar olduğunu ifade eden Ağaoğlu, 2015'te ise 2.5 milyar dolara ulaşmayı hedefldiklerini belirtti. 'Grubun amiral gemisi daima inşaat olarak kalacak' diyen Ağaoğlu, kriz döneminde 300 milyon dolarlık arsa topladıklarını, yeni projelerini kısa vadede açıklayacaklarını belirtti.

İlk fatura bu yıl kesilecek
BAŞTA Mersin Mut'taki santral olmak üzere diğer projelerini de hızla sürdürdüklerini vurgulayan Ağaoğlu, 'Kafamıza koyduğumuz işleri hemen tamamlamak istiyoruz. İlk elektrik faturamızı bu yıl kesmeyi planlıyoruz' dedi. Ağaoğlu Enerji Grubu Başkanı Murat Onuk da, bu projelerin hayata geçirilmesinin 5 yılı bulacağını belirterek, Mersin'de inşaatına geçen yıl başlanan ve 60 milyon dolarlık yatırım yapılan 34 megavatlık Mersin Rüzgar Santralı'nın 2009 Aralık ayında üretime geçmesini planladıklarını kaydetti.

560 MGW'a ulaşıldı
 Bandırma'daki 93 megavat gücündeki Şahres Rüzgar Santralı'nın inşaatına 2010'un ilk yarısında başlayacaklarını ve toplam yatırımın 230 milyon dolar olacağını ifade edan Onuk, Bursa, Bandırma, Çanakkale, Kocaeli ve Yalova'daki diğer rüzgar santralları projelerinin ise lisans aşamasında, Bingöl'deki 60 megavat gücündeki hidroelektrik santrallarının ise proje aşamasında olduğunu belirtti. Onuk grup olarak toplamda 560 megawatlık rüzgar, 60 megawatlık da hidroelektrik santralı projesine ulaştıklarını sözlerine ekledi.
Şenay KÖŞDERE/Akşam

Ağaoğlu rüzgar enerjisine Galata Wind ile giriyor

2015 yılına kadar kurulu güç bazında özel sektörün lider enerji üretim şirketlerinden biri olmayı hedefleyen Ağaoğlu Enerji Grubu portföyüne, Galata Wind Enerji Ltd. Şti'nin Bandırma ve Balıkesir'deki 3 yeni rüzgar santrali projesini daha ekledi. Portföyüne yeni katılan projelerle beraber Ağaoğlu Enerji Grubu, 2015 yılı sonuna kadar elinde bulundurduğu kurulu gücü 1.000 megavata ulaştırmayı hedefliyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, farklı alanlarda yatırımlarını artırmaya devam ettiklerini, Ağaoğlu Enerji Grubu'nun portföyünü genişletmek için önlerine çıkan projelere sıcak baktıkları bildirdi.

FIRSATLARI DEĞERLENDİRECEĞİZ

Ağaoğlu, şunları ifade etti: "İtalya ve Hollanda ortaklı yabancı bir şirketten Galata Wind'in yüzde 100 hissesini satın aldık. Bir taraftan hisse alımını yaptığımız için gurur duyuyorum, diğer yandan yabancı yatırımcıyı ülkemizde tutmayı başaramadığımız için ülkem adına üzülüyorum. Türkiye enerji konusunda yüzde 80-85 dışa bağımlı hale geldi, yılda yaklaşık 50 milyar doları enerji için dışarıya ödüyoruz. Biz bu nedenle Ağaoğlu olarak yenilenebilir enerjiye yatırım yapma kararı aldık. Buradan karşılanacak enerjinin üstüne çıkan kısım dışarıdan alınabilir. Karşımıza çıkan yatırım fırsatlarını krize rağmen değerlendirmeye devam edeceğiz."

Başta Mersin Mut'taki santral olmak üzere diğer projelerini de hızla sürdürdüklerini vurgulayan Ağaoğlu "Kafamıza koyduğumuz işleri hemen tamamlamak istiyoruz. İlk elektrik faturamızı bu yıl keseceğimizi söyleyebilirim" dedi.

Projeler 5 yılda hayata geçecek

Ağaoğlu Enerji Grubu'nun Başkanı Murat Onuk, projelerin hayata geçirilmesinin 5 yılı bulacağını açıkladı. Onuk, Ağaoğlu'nun gelecek tasarımı içinde önemli bir yer tutan enerjide farklı tipte üretim santrallerine yönelerek dengeli bir portföy oluşturmayı amaçladığını belirterek, inşaatına geçen yıl başlanan ve 60 milyon dolar yatırım yapılan 34 megavatlık Mersin Rüzgar Santrali'nin aralık ayında üretime geçeceğini kaydetti. Onuk, Bandırma'daki 93 megavatlık Şahres Rüzgar Santrali'nin inşaatına 2010'un ilk yarısında başlamayı hedeflediklerini ve yatırımın 230 milyon dolar olacağını ifade etti. Onuk, Bursa, Bandırma, Çanakkale, Kocaeli ve Yalova'daki diğer rüzgar santralleri projelerinin lisans aşamasında, Bingöl'deki 60 megavatlık hidroelektrik santrallerinin ise proje aşamasında olduğunu belirtti.
Star

Ağaoğlu enerjide Galata Wind'i satın aldı...

Enerjide 2015'e kadar 1000 megavatlık üretime ulaşmayı planlayan Ağaoğlu, İtalyan ve Hollanda ortaklığı olan Galata Wind Enerji'yi satın aldı. Böylece 3 yeni rüzgâr santrali projesini devreye alacak olan Ağaoğlu, enerji yatırım bütçesini de 1.5 milyar dolara yükseltti

İkİ yıl önce 2015 yılına kadar en büyük ilk 10 firma arasında yer alma hedefiyle enerji sektörüne giren ve 7 şirketi satın alarak 620 megawatlık kapasiteye ulaşan Ağaoğlu Grubu, satın almalarla büyüme stratejisiyle İtalyan ve Hollanda ortaklığı olan Galata Wind Enerji Ltd. şirketinin Bandırma ve Balıkesir'deki 3 yeni rüzgâr santrali projesini satın aldı. Ağaoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, böylece 2009 başında 1 milyar dolar olarak duyurdukları enerji yatırım bütçesini 1.5 milyar dolara yükselttiklerini açıkladı.

Krize rağmen yatırım

Ağaoğlu, "Bir taraftan hisse alımını yaptığımız için gururluyum, diğer yandan yabancı yatırımcıyı ülkemizde tutmayı başaramadığımız için ülkem adına üzülüyorum. Türkiye enerji konusunda yüzde 80-85 dışa bağımlı hale geldi, yılda yaklaşık 50 milyar doları enerji için dışarıya ödüyoruz. Bu nedenle krize rağmen yenilenebilir enerjiye yatırım yapma kararı aldık" dedi.

Enerjide agresif bir yaklaşım benimsediklerini ve satın almalarla büyüyeceklerini söyleyen Ağaoğlu, Bandırma'daki 93 megawat gücündeki Şahres Rüzgâr Santrali'nin inşaatına 2010'un ilk yarısında başlamayı hedeflediklerini, projelerin 400 milyon yatırım ile birlikte satın almayla beraber 500 milyon dolara malolacağını kaydetti.

Mersin'de en büyük rüzgar santralini kuracak

AĞAOĞLU, yeni katılan projelerle beraber 2015 yılı sonuna kadar ellerinde bulundurduğu kurulu gücün 1000 MW'a ulaşmasını beklediklerini kaydeden Ağaoğlu, Mersin'de de Türkiye'nin en büyük rüzgar santralini kuracaklarını söyledi. Ağaoğlu, Mersin'de inşaatına geçen yıl başlanan ve 60 milyon dolarlık yatırım yapılan 34 megawatlık Mersin Rüzgâr Santrali'nin ise 2009 Aralık ayından itibaren üretime geçmesini planladıklarını belirtti. Hidroelektrik santrallerine de ilgi duyduklarını ve bu kapsamda Bingöl'deki 60 megawat gücünde elektrik üretmeyi hedefleyen santralin ise proje aşamasında bulunduğunu kaydetti.

Ağaoğlu, "Başladığımız diğer projelerimizi de, başta Mersin Mut'taki santral olmak üzere hızla sürdürüyoruz. İlk elektrik faturamızı bu yıl keseceğimizi söyleyebilirim" dedi.

2015 ciro hedefi 2.5 milyar $

AĞAOĞLU Enerji Grubu'nun Başkanı Murat Onuk, yeni projelerinin hayata geçirilmesinin 5 yılı bulacağını açıkladı. Bursa, Bandırma, Çanakkale, Kocaeli ve Yalova'daki diğer rüzgâr santralleri projelerinin lisans aşamasında ve kurulu gücünün 350 megavat gücünde olduğunu Bingöl'deki 60 MW gücündeki hidroelektrik santrallerinin ise proje aşamasında olduğunu belirtti.

2010 ciro hedeflerini 1.5 milyar dolar olarak açıklayan Ağaoğlu Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı da "2015 için de 2.5 milyar dolarlık bir ciro hedefimiz var. Turizm şehri oluşturmayı planladığımız Bodrum projesinden ise 5 milyar dolar gibi bir gelir bekliyoruz" diye konuştu.
Vatan


Geri Dön