05 / 05 / 2024

Ağaoğlu My Office'te 15 bağımsız bölüme 15.2 milyon teklif!

Ağaoğlu My Office'te 15 bağımsız bölüme 15.2 milyon teklif!

Ağaoğlu Grubu tarafından Batı Ataşehir'de hayata geçirilen My Office projesinde 63 dükkan ve ofisin ihalesi dün gerçekleştirildi



İhalede 15 bağımsız bölüme, KDV hariç 15 milyon 296 bin TL'lik teklif geldi.
 
Toplam tahmini bedelin 158 milyon 725 bin TL olduğu ihalede 9 bağımsız bölüm için özel şartlı teklif olduğunu hatırlatan Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı, "Özel bir finans şirketi buradaki en büyük ofise talip. Fakat işlemleri yetişmedi. Önümümzdeki günlerde masaya oturacağız ve birlikte değerlendirme yapacağız. Ayrıca 8 ofis için de ayrı ayrı teklif var. Özel şartalrı var. Hepsinin tek bir katta olmasını istiyorlar. Önümüzdeki günlerde onlarla da masaya oturacağız" dedi.
 
My Office'deki market alanı için de iki dev market zincirinin kiralamaya hazır olduğunu hatırlatan Rahvalı, market zincirlerinin yeri almak yerine yatırımcı bulmayı tercih ettiğini hatırlattı.
 
İhalede katılımın beklediklerinden düşük olduğunu ifade eden Hasan Rahvalı, "Türkiye'de bir ilki denedik. İlk defa hasılat paylaşımı yöntemiyle hayata geçirilen bir projede açık artırmayla ticari üniteleri ve ofisleri satmayı denedik. İhalede süre kısa geldi. Böyle bir süre için daha geniş zamana ihtiyaç varmış. Bir de yatırımcı için ihaleye evrak hazırlamak ve kırtasiye işleri ile uğraşmak hiç alışık olmadıkları bir uygulama. Normal koşullarda bu fiyatlarla çok kolay satılması gereken bir gayrimenkullerdi. Bundan sonrasında ne yapacağımızı Emlak Konut GYO yönetimiyle oturup konuşacağız" diye konuştu.
Tebernüş Kireçci

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

My Office'e beklentinin altında talep geldi
Ağaoğlu Grubu tarafından Batı Ataşehir'de hayata geçirilen My Office projesinin ihalesi dün gerçekleştirildi. İhalede 63 dükkan ve ofisten 15 bağımsız bölüme KDV hariç 15 milyon 296 bin TL'lik teklif geldi.
Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı, gelen düşük talebi,  "Türkiye'de bir ilki denedik. İlk defa hasılat paylaşımı yöntemiyle hayata geçirilen bir projede açık artırmayla ticari üniteleri ve ofisleri satmayı denedik. İhalede süre kısa geldi. Böyle bir süre için daha geniş zamana ihtiyaç varmış.
Bir de yatırımcı için ihaleye evrak hazırlamak ve kırtasiye işleri ile uğraşmak hiç alışık olmadıkları bir uygulama. Normal koşullarda bu fiyatlarla çok kolay satılması gereken bir gayrimenkullerdi.
Bundan sonrasında ne yapacağımızı Emlak Konut GYO yönetimiyle oturup konuşacağız" sözleriyle değerlendirdi.

Özel talepler var
İhalede 9 bağımsız bölüm için özel şartlı teklif olduğunu belirten Hasan Rahvalı, "Özel bir finans şirketi buradaki en büyük ofise talip. Fakat işlemleri yetişmedi. Ayrıca 8 ofis için de ayrı ayrı teklif var. Özel şartları var. Hepsinin tek bir katta olmasını istiyorlar" dedi.
Rahvalı, My Office'deki market alanı için de iki dev market zincirinin kiralamaya hazır olduğuna dikkat çekti.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön