03 / 05 / 2024

Ağaoğlu My Towerland'da temiz enerji kullanılıyor!

Ağaoğlu My Towerland'da temiz enerji kullanılıyor!

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun inşaa ettiği My Towerland, yeşil bina konsepti ve lokasyonuyla kârlı bir yatırımın kapılarını aralıyor



Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Felsefemiz yenilenebilir enerji kullanarak çevreye dost projelerle yatırımcılara sürekli kazandırmak" dedi.

Türkiye'nin en büyük inşaat firmalarından Ağaoğlu Şirketler Grubu, Ataşehir'in en değerli bölgesinde yaptığı My Towerland'de hem alırken hem yaşarken kazandırıyor. Toplam 2 bin 535 dairenin bulunduğu ve yüzde 100 temiz enerji kullanılan proje, her biri müstakil kat bahçeli daireleriyle İstanbul'un Finans Merkezi Ataşehir'de doğa dostu My Towerland'deki konutların yıllık 36 milyon kilovat saate ulaşan elektrik tüketiminin tamamı yenilenebilir enerjiden karşılanacak. Böylece projede enerji faturalarının da en az yüzde 20 azalması öngörülüyor.

Yüzde 87'si yeşil alan
285 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen projede toplam 2 bin 535 konut bulunuyor. İnşa ettiği tüm projelerde yeşil alanlara geniş yer ayıran Ağaoğlu Şirketler Grubu, bu geleneğini bozmayarak My Towerland projesinde de toplam proje alanı içerisinde yüzde 87'lik kısmı yeşil alana ayırıyor. Projenin inşaat alanı ise sadece toplam inşaat alanının yüzde 13'lük kısmını oluşturuyor. Doğaya ve çevreye duyarlı evlerin satın alma kararını da etkilediğini belirten Ali Ağaoğlu, "Konut alıcıları son yıllarda 'Yeşil Bina Konsepti' olan projelere yöneliyor. Yeşil binalarda yaşayanların daha mutlu, çalışanların ise daha başarılı olduğu yapılan bilimsel araştırmalarla da teyit ediliyor" dedi.

Ağaoğlu standardında yaşam kalitesi
My Towerland projesinde 11 bloğun bulunduğunu söyleyen Ağaoğlu, "Bu blokların kat yükseklikleri 29 ile 51 kat arasında değişiyor. Bulunduğu bölgenin oturuma yönelik tasarlanmış en iyi projesi olarak gösterilen My Towerland'de tüm daireler X-large olarak tasarlandı ve hepsi konfor, keyif, ferahlık, maksimum yer kullanımı gibi özellikleriyle tercih ediliyor" diye konuştu. 1 + 1'lerin tamamının satıldığı projede 116 ve 176 metrekare arasında değişen 2+1 üniteler, 143 ve 274 metrekare arasında' değişen 3+1'ler ile 216 ve 342 metrekare arasında değişen 4+1'ler yer alıyor. My Asistant ve teknik destek gibi ayrıcalıkların tümünün bir arada sunulduğu projede konutlar bu yıl bitmeden teslim ediliyor.

Yüzde 10 peşinat ve faizsiz ödeme seçenekleri
Projenin Kasım 2012 tarihinde teslim edileceğini belirten Ali Ağaoğlu, dairelerin yüzde 10 peşinat ve faizsiz ödeme seçenekleriyle satıldığını vurguladı. Ağaoğlu, "Projeden ev almak isteyen herkese esnek ödeme planları sunuyoruz. Bizden ev alan kazançlı çıkacağını biliyor. Satış problemi hiçbir zaman yaşamıyoruz" diye konuştu. Ağaoğlu klasiği haline gelen My Club, yine My Towerland sakinlerinin kullanımına sunuluyor. Sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın en büyük ve kapsamlı şehir kulüplerinden biri olarak hizmet veren My Club, benzersiz konsepti, etkileyici mimarisi, özel tasarım stüdyolarıyla spor ve eğlenceyi bir arada sunuyor. Özel avantaj kartı MyCard ile de farklı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Her şey yanı başınızda
My Towerland projesi bulunduğu lokasyon açısından da beyaz yakalıların en çok tercih ettiği proje olarak görünüyor. Çevreyolu bağlantıları sayesinde Boğaziçi köprüsüne ve FSM köprüsüne sadece 10 dakika uzaklıkta bulunan proje, her geçen gün değeri artan Ataşehir'de AVM'lerden restoranlara, hastanelerden, eğitim kurumlarına kadar tüm seçeneklere kolay ulaşım imkanı sağlıyor.
2012'de çevreci yatırımlara ağırlık verecek.

Yaptığı bütün projelerde çevreci vizyonuyla hareket eden Ağaoğlu Şirketler Grubu, 2012 yılı içerisinde bu alanda faaliyetlerini artırmayı hedefliyor. En büyük sosyal sorumluluğun, yaşadığımız çevreyi ve doğayı gelecek nesillere bırakabilmek olduğunu belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu "Bu bilinçle farkındalık yaratacak çalışmaları desteklemeye devam ediyoruz. Dünya üzerinde azalan enerji kaynakları gerçeğine bağlı olarak insanların çevre koruma ve 'yeşil' bilinci yükseliyor. Son yıllarda 'Yeşil Bina Konsepti' satın alma kararını etkileyen önemli bir faktör haline geldi. Bu farkındalık doğrultusunda biz de tüketici ihtiyaç ve beklentilerine göre projeler tasarlıyor ve geliştiriyoruz" dedi.

Çevre ile ilgili yapılan faaliyet ve yatırımlara destek vermeyi amaçladıklarını ve bu açıdan Ağaoğlu Enerji Grubu olarak yenilenebilir enerjide yatırımlara devam etiklerini vurgulayan Ali Ağaoğlu şöyle konuştu

"Bu yaklaşım aslında bir inancın, bir felsefenin sonucu. En temelde hedefimiz: Ağaoğlu tarafından üretilen on binlerce konutun kullandığı enerjinin tamamını temiz enerjiden üreterek elde etmesini sağlamak. Bu kapsamda Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ile görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Tüm projelerimizde yeşil bina sertifikasyon süreçlerini başlatmayı hedefliyoruz. Yeşil bina alanında öncü olan ve bu farkındalığı yaratan olmak istiyoruz. Zaten bu alanda çalışmaların yapılması gerekliliği konusunda herkes hemfikir ama adım atmak gerekiyor."

Çevre bilincimiz dünya standartında
Ağaoğlu Enerji Grubu'nun 2007 yılında yatırımlarına başladığını ve yenilenebilir enerji kaynaklarına öncelik verdiklerini belirten Ali Ağaoğlu, "Ürettiğimiz tüm konut projelerinde ısı/elektrik ihtiyaçlarını yenilenebilir enerjiden ve yüksek verimli kojenerasyon sistemleri ile karşılamak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarımız konut projelerimizde de dünya standartlarının öngördüğü çevre dostu yaklaşımlar geliştirmemizi kolaylaştırıyor. Bu alanda da sektöre öncülük ediyoruz. Şu anda bütün şirketlerimizde, ofislerimizde, şantiyelerimizde kendi ürettiğimiz enerjiyi kullanıyoruz. Elbette ki ürettiğimiz enerji doğrudan bir kabloyla bize gelmiyor. Türkiye'nin bir enerji havuzu var ve biz o havuzu temiz enerji ile doldurmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Bugün

 


Geri Dön