02 / 05 / 2024

Ağaoğlu, My Towerland'ı satışa sundu! 335 bin TL'ye!

Ağaoğlu, My Towerland'ı satışa sundu! 335 bin TL'ye!

Ağaoğlu, İstanbul Finans Merkezi'nin en değerli arazisindeki My Towerland'i satışa sundu



Proje hayata geçtiğinde tüketilecek yıllık 36 milyon kWs enerjinin tamamı Türkiye'de ilk kez Ağaoğlu'nun ürettiği yenilenebilir (temiz) enerjiden karşılanacak. 

Ağaoğlu, İstanbul'un yeni finans merkezi olarak planlanan Ataşehir'de, 285 bin metrekarelik alanda gerçekleştireceği en büyük projesi My Towerland'in tamamını satışa sundu. Projenin ilk etabı olan ve tamamlanma aşamasına gelen 420 konutluk Sky Towers'ın ardından, 2012 sonunda teslim edilecek ve toplam 2.535 konuttan oluşan My Towerland başta banka ve finans kesiminde çalışanlar olmak üzere bölgeye ilgi duyan geniş bir alıcı kitlesine hitap ediyor.

Ağaoğlu, My Towerland projesinin mimari tasarımını hazırlamadan önce 50 bin kişiyi kapsayan bir anket gerçekleştirerek hedef kitlesinin taleplerini dikkate aldı. Tasarımı, mimarlık dünyasının tanınmış isimlerinden Yüksek Mimar Tuncay Çavdar tarafından gerçekleştirilen My Towerland, ferah yaşam alanları, verimli alan kullanımları, deniz manzaralı kat bahçeleri gibi özelliklerinin yanı sıra Türkiye'de bir ilk olan gökyüzü villaları gibi yenilikleri de içeriyor.

Ana arterlere olan ulaşım kolaylığı ile ön plana çıkan My Towerland sosyal olanaklarıyla ailelerin ve bireylerinin ihtiyaçlarına hitap eden bir yaşam merkezi olarak bünyesinde fitness salonu, sauna, buhar odaları, çocuk oyun alanları, kapalı yüzme havuzu ve alışveriş alanları gibi gelişmiş sosyal alanlara sahip. 

My Towerland projesinde 77 ve 133 metrekare arasında değişen 1+1 üniteler, 98 ve 286 metrekare arasında değişen 2+1 üniteler, 139 ve 335 metrekare arasında değişen 3+1 üniteler ile 216 ve 342 metrekare arasında değişen 4+1 üniteler yer alıyor. Üniteler daire sahiplerinin farklı ihtiyaçları gözetilerek 56 farklı tipte planlandı. İlk kez My Towerland projesinde uygulanan kat bahçeleri daire sahiplerine gökyüzünde bahçe keyfi sunarken; Gökyüzü Villaları ise 49 ve 50. katlarda yer alan dubleks villalardan oluşacak. 

Ağaoğlu, daha önceki projelerinde olduğu gibi My Towerland projesinde de tüketiciye ödeme kolaylıkları sağlayan kampanyalar hazırladı. Tüketicinin ödeme gücüne göre oluşturulabilen esnek ödeme modeli sayesinde, kişiye özel ödeme planları hazırlanabilecek veya uygun koşullarla banka kredisinden yararlanılabilecek. 

My Towerland projesinde 1+1 dairelerin fiyatları 335 bin TL'den başlıyor, en geniş daire olan 342 metrekarelik 4+1 ünitelerde ise 1 milyon 729 bin TL'ye kadar çıkıyor. 

Ağaoğlu Türkiye'de ilk kez bir konut projesinin tüketeceği enerjiyi yüzde 100 yenilenebilir kaynaktan alacak 

Ağaoğlu, MyTowerland'de projenin tamamında yer alacak 3 bin 500 konutun yıllık 36 milyon kilovatsaate (kWs) ulaşan enerji ihtiyacının tamamını yenilenebilir enerji ile karşılayacak. Bu rakam, Kyoto Sözleşmesi'nde Avrupa Birliği ülkeleri için 2020 yılında enerji üretiminin en az yüzde 20'sinin yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanmasını öngören hedefin de üzerinde yer alıyor. Bu şekilde daire sahiplerinin enerji kullanım maliyeti %20 ucuzlamış olacak. Ağaoğlu Enerji Grubu tarafından gerçekleştirilen toplam 460 milyon TL tutarındaki temiz enerji yatırımlarının sonucunda yılda 38 bin konuta yetecek temiz enerji kapasitesi yaratılacak ve My Towerland projesinden başlamak üzere bundan sonra tüm Ağaoğlu projelerinde yüzde 100 temiz enerji kullanımına geçilerek çevrenin korunması anlamında ülkemiz adına çok büyük bir adım atılmış olacak. 

13 Mayıs 2010 Perşembe günü gerçekleştirilen lansman toplantısında konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Ataşehir bölgesinin hızla değer kazanmakta olduğunu belirtirken artık hayata geçmekte olan İstanbul Finans Merkezi projesine paralel olarak bölgenin halen çok büyük bir kazanç fırsatı sunmakta olduğunu ve buradaki gelişme için Londra ve Moskova gibi merkezlerdeki fiyat gelişmelerinin örnek alınabileceğini belirtti. Ağaoğlu, Ataşehir'de kalan son büyük arazi üzerinde geliştirilen bu büyüklükteki bir projenin çok ciddi yaşam ve yatırım avantajları olacağını vurguladı. 

Ayrıca Ağaoğlu Enerji Grubu'nun temiz enerji yatırımlarına paralel olarak ilk kez bu kadar büyük bir konut projesinde enerji ihtiyacının tamamının temiz enerji kaynaklarından sağlanıyor olmasının önemine değinen Ağaoğlu; "Avrupa Birliği için belirlenen 2020 yılı hedeflerini biz şimdi bu projede aştık. Bu hem dünya için hem de ülkemiz için çok önemli bir sosyal sorumluluktur. Ağaoğlu olarak bu konuda attığımız adımlar bize gurur veriyor" şeklinde konuştu. 

Genel Müdür Hasan Rahvalı ise My Towerland projesi geliştirilirken tamamen tüketici ihtiyaçları gözetilerek planlamasının yapıldığını bu amaçla binlerce kişi üzerinde anket çalışmaları yapıldığını vurgulayarak, projenin bir ilke imza atan tasarımı ve tüketici ihtiyaçlarını karşılayan özelliklerine artık temiz enerji kullanımıyla çevreci yaklaşımının da eklendiğini belirtti. Bunun yalnız Türkiye'de değil dünya ölçeğinde çok büyük bir adım olduğunu vurgulayan Rahvalı, bundan sonra Ağaoğlu'nun tüm projelerinde bu yöntemin uygulanmaya devam edeceğini, diğer tüm konut projelerinde de bir model olarak geliştirilmesini toplumsal fayda sağlaması adına temenni ettiğini söyledi. Rahvalı ayrıca, tüketici taleplerinin ödeme planlarına da yansıtıldığını ve kişiye özel vade ve ara ödeme seçenekleriyle satın alma sürecini çok kolaylaştırmış olduklarını belirtti.

444 6 777

www.agaoglu.com.tr

[email protected]

--

Ağaoğlu'nun, İstanbul Ataşehir'deki projesi My Towerland'da, elektriğin yüzde 20 daha düşük bedelle kullanacağı kaydedildi.

Ağaoğlu'dan yapılan açıklamaya göre, projede 77 ve 133 metre kare arasında değişen 1+1 üniteler, 98 ve 286 metre kare arasında değişen 2+1 üniteler, 139 ve 335 metre kare arasında değişen 3+1 üniteler ile 216 ve 342 metre kare arasında değişen 4+1 üniteler yer alıyor.

Projede 1+1 dairelerin fiyatları 335 bin liradan, en geniş daire olan 342 metre karelik 4+1 ünitelerde ise 1 milyon 729 bin liraya kadar çıkıyor.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Ağaoğlu Türkiye'de ilk kez bir konut projesinin tüketeceği enerjiyi yüzde 100 yenilenebilir kaynaktan alacak, sakinler yüzde 20 ucuza kullanacak. Projenin tamamında yer alacak 3 bin 500 konutun yıllık 36 milyon kilovatsaate (kWs) ulaşan enerji ihtiyacının tamamını yenilenebilir enerji ile karşılayacak. Daire sahiplerinin enerji kullanım maliyeti yüzde 20 oranında ucuzlayacak. Ağaoğlu Enerji Grubu tarafından gerçekleştirilen toplam 460 milyon TL tutarındaki temiz enerji yatırımlarının sonucunda yılda 38 bin konuta yetecek temiz enerji kapasitesi yaratılacak ve My Towerland projesinden başlamak üzere bundan sonra tüm Ağaoğlu projelerinde yüzde 100 temiz enerji kullanımına geçilerek çevrenin korunması anlamında ülkemiz adına çok büyük bir adım atılmış olacak."
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Çatıya villa yapıp enerjiyi rüzgârdan alacak

Ağaoğlu, Ataşehir'de finans merkezinin yakınındaki 2 bin 500 konutluk My Towerland projesini satışa sundu Tüm konutların enerji ihtiyacının yenilenebilir enerji kullanılarak karşılanacağı projede fiyatlar 335 bin lira ile 1 milyon 729 bin lira arasında değişiyor

Ağaoğlu Şirketler Grubu, İstanbul'un yeni finans merkezi olarak planlanan Ataşehir'deki My Towerland projesini dün düzenlediği basın toplantısının ardından satışa sundu. Daha önce My Towerland'ın ilk etabı olarak 420 konutluk Sky Towers satışa çıkmıştı. My Towerland'da en düşük daire fiyatı 335 bin lira, en yüksek daire fiyatı ise 1 milyon 729 bin lira olarak açıklandı. Şirket projeden 1 milyar liralık satış geliri hedefliyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, 2012 sonunda teslim edilecek ve 2 bin 155 konuttan oluşan My Towerland projesinin, yapımı planlanan finans merkezindeki 150 bin kişinin yaşam alanı ihtiyacının dikkate alınarak yapıldığını söyledi.

METREKARESİ 4 BİN TL
Ağaoğlu, Ataşehir bölgesinin sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın en yaşanabilir bölgesi olarak geliştiğini ifade ederek, kısa zamanda bölgede emlak fiyatlarının artacağını, daire metrekare fiyatlarının 5 bin dolarları göreceğini söyledi. My Towerland'da ortalama metrekare fiyatının 4 bin lira seviyesinde olduğunu kaydeden Ağaoğlu, "Bugün bu fiyatların bir fırsat olduğunu ifade ediyorum. İddia ediyorum ki, bölgede bizden sonra satışa çıkacak olan hiç bir projede bu rakamları göremeyeceğiz" dedi. Ağaoğlu, My Towerland'dan insanların ağırlıklı olarak yaşamak amacıyla daire alacağını belirterek, "Yıl sonuna kadar projenin yüzde 80'ini satarız" dedi.

YEŞİL PROJE OLACAK
Ağaoğlu, Enerji Grubu'nun temiz enerji yatırımlarına paralel olarak ilk kez bu çapta bir konut projesinde enerji ihtiyacının tamamının temiz enerji kaynaklarından sağlanacağına dikkat çekti. Mersin Mut'ta bulunan Rüzgâr Enerjisi Santrali'nde 120 milyon kilowat saat yenilenebilir enerji üretimine başladıklarını ifade eden Ağaoğlu "Buradan My Towerland'ın tamamının enerji ihtiyacını karşılayacağız. Bu rakam, Kyoto Sözleşmesi'nde AB ülkeleri için 2020'de enerji üretiminin en az yüzde 20'sinin yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanmasını öngören hedefin de üzerinde. Bu şekilde My Towerland'de yaşayacak daire sahiplerinin enerji kullanım maliyeti yüzde 20 oranında ucuzlayacak" diye konuştu.

51'İNCİ KATTA VİLLA
Ağaoğlu, My Towerland'ın A Blok'unun 181 metre yüksekliğe sahip olduğunu belirterek, 44. ve 51. katlar arasında gökyüzü villalarının yer aldığını, yine bu katlarda teras ve kat bahçeli 16 adet 2+1 ve 14 adet 3+1 dairenin bulunduğunu söyledi.

Kişiye özel ödeme planı
Ağaoğlu Genel Müdürü Hasan Rahvalı da My Towerland projesinde de kampanyalar hazırladıklarını belirterek, tüketicinin ödeme gücüne göre oluşturulabilen esnek ödeme modeli sayesinde, kişiye özel ödeme planları hazırlanabileceğini veya uygun koşullarla banka kredisinden yararlanılabileceğini ifade etti. Rahvalı, banka kredili ödeme planı hakkında bilgi vererek, "Daire almak isteyen kişi daire tutarının yüzde 5'ini peşin ödüyor. yüzde 10 tutarında 3 ara ödeme yapıyor ve geri kalan yüzde 65'lik kısım için ise 12 aydan 120 aya kadar banka kredisi kullanabiliyor" dedi.
Sabah

Gökyüzüne villa yapıyor, 1 milyar dolar bekliyor

Ağaoğlu Grubu, Ataşehir'de 285 dönüm arazide başlattığı My Towerland'de "gökyüzü villaları" da yapıyor. Villaları 44'üncü kattan sonraya koyan Ağaoğlu, 1 milyar dolar hasılat bekliyor.

AĞAOĞLU, 1 Mayıs'ta Resmi Gazete'de detayları yayınlanan Ataşehir Finans Merkezi'nin rüzgarını arkasına aldı, İstanbul Ataşehir'de 600 milyon dolar değer biçilen 285 bin metrekarelik (285 dönüm) arazide 2 bin 500 konutluk My Towerland'ı satışa sundu. Projeden 1 milyar dolarlık hasılat bekleniyor. Toplam 11 blokluk bu projenin ilk etabı sayılan ve iki kuleden oluşan Sky Towers'tan sonra, diğer 9 blokta da satışa başlandı. My Towerland, Sky Towers dahil 2 bin 535 konuttan oluşuyor. 11 blok, 285 dönüm arazinin sadece yüzde 87'lik bölümüne oturacak.

250 günde 51 kat çıkılabilecek
11 blok içinde en iddialısı olan A Blok, 4 bodrum, 1 zemin ve 51 normal kattan oluşuyor. 44'üncü kattan itibaren oluşturulan `gökyüzü villaları' konseptiyle, teraslı daire alanlar 181'inci metrede villa keyfi yaşayacak. `Gökyüzü villaları'nda rüzgarın etkisini azaltan teknikler uygulanacak. A Blok, Avrupa'nın tünel kalıp sistemiyle yapılan en yüksek binası olacak. Yüzde 50 zaman kazandıran bu teknikle 51 katlı kule 600 gün yerine 250-300 günde yükselecek.

Zorlu örneğini verdi
My Towerland'daki dairelerin metrekaresi 4 bin liradan başlıyor. Daire fiyatları 335 bin lira ile 1 milyon 729 bin lira arasında değişiyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Ataşehir'de kısa sürede metrekare fiyatları 5 bin doları (7 bin 500 TL) bulur. Bağdat Caddesi'nde metrekaresi 7-8 bin dolara, 10 bin dolara konut var. Ataşehir de Cadde'nin alternatifi oluyor" dedi. 9 kulede satışa sunulan 2 bin 115 konutun yüzde 80'ini yıl sonuna kadar satabileceklerini de iddia eden Ali Ağaoğlu, "Geçenlerde Ahmet Zorlu ile Zincirlikuyu'daki projesini gezdik. O projede metrekaresi 10 bin Euro konuşuluyor. Bence o proje Londra'da, Moskova'da olsa metrekaresini 50 bin Euro'ya satarlar. Ataşehir'de de bu kalitede, bu fiyatlar fırsattır" dedi.

Konutlarda yüzde 20 ucuza rüzgâr enerjisi
ALİ Ağaoğlu, Ataşehir'deki Finans Merkezi'nde 150 bin nitelikli personel çalışacağını hatırlatarak, "Bu nitelikli personel için biz de, Ataşehir'in en değerli arazisinde, çok farklı ve iddialı bir proje geliştirdik. 50 bin kişilik anket yaptık. Tüm dairelerde teras bahçe var. Minimum teras, 12 metrekare. 3+1 ve 4+1'lerde 67 metrekareye çıkıyor" dedi. Ali Ağaoğlu, grup olarak Mersin ve Bandırma'daki rüzgar enerjisi santrallerinde üretecekleri elektriği My Towerland'a satacaklarını da bildirdi ve "My Towerland sakinleri, elektriği şebeke fiyatından yüzde 20 ucuza kullanacak" dedi.
Hürriyet

Ağaoğlu'nun `finansçı' evleri satışa çıktı
Ağaoğlu, İstanbul'un yeni finans merkezi olarak planlanan Ataşehir'deki My Towerland projesinin ilk etabında 2 bin 535 konutun tamamını satışa çıkardı. My Towerland'teki daireler banka ve finans sektörlerinde çalışanlara hitap etmek üzere tasarlandı

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Ataşehir bölgesinin hızla değer kazanmakta olduğunu söyleyerek, İstanbul Finans Merkezi projesine paralel olarak bölgenin çok büyük bir kazanç fırsatı sunmakta olduğunun altını çizdi. Bölgedeki gelişme için Londra ve Moskova gibi merkezlerdeki fiyat gelişmelerinin örnek alınabileceğini belirten Ağaoğlu, "Ataşehir'de kalan son büyük arazi üzerinde geliştirilen bu büyüklükteki bir projenin çok ciddi yaşam ve yatırım avantajları olacak" dedi.
Ağaoğlu Enerji Grubu'nun temiz enerji yatırımlarına paralel olarak ilk kez bu kadar büyük bir konut projesinde enerji ihtiyacının tamamının temiz enerji kaynaklarından sağlandığını anlatan Ağaoğlu, "Avrupa Birliği için belirlenen 2020 yılı hedeflerini biz bu projede aştık. Bu hem dünya için hem de ülkemiz için önemli bir sosyal sorumluluk" diye konuştu.

En ucuzu 335 bin lira
My Towerland'da büyüklükleri 98 metrekare 342 metrekare arasında değişen dairelerin fiyatları 335 bin TL'den başlayacak, 1 milyon 729 bin TL'ye kadar çıkıyor. 56 farklı tipte planlanan daireler 2012 sonunda teslim edilecek. My Towerland projesindeki Gökyüzü Villaları 49 ve 50. katlarda yer alan dubleks villalardan oluşacak.
Milliyet


Geri Dön