Genel

Ağaoğlu, Yılın En Çevreci Yatırımcısı ödülüne aday!

Sektörel Fuarcılık tarafından bu yıl 17incisi düzenlenecek ICCI 2011Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansında, Türkiyede ilk kez enerji Oscarları sahiplerini bulacak. Sektörel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bulak, ödüllerin her yıl verileceğin

ICCI 2011in açılış günü 15 Haziran 2011 tarihinde WOW Convention Centerda düzenlenecek ödül töreninde Enerji Ödülleri 2010 sahiplerine verilecek.

Dünyada bir ilke imza atarak Fuar, kongre ve ikili iş görüşmelerini tek çatı altına toplayan 17inci Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı - ICCI 2011 kapsamında, Türkiyede ilk defa enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlere, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine ve sivil toplum örgütlerine ödülleri takdim edilecek. Enerji sektörünün Oscarları olarak nitelendirilen Enerji Ödülleri 2010 ödülüne yaklaşık 60 kişi ve kurum layık görüldü.

Türkiyenin en büyük enerji ve çevre konferansını düzenleyen sektörünün lider kuruluşu Sektörel Fuarcılık,  15-16-17 Haziran 2011 tarihlerinde 17. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansını (ICCI 2011) İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleştiriyor. Türkiyede ilk defa verilecek olan enerji Oscarları Enerji Ödülleri 2010 ICCI 2011 kapsamında sahiplerini bulacak. ICCI Organizasyon ve Danışma Komitesi tarafından belirlenen adaylar, enerji sektöründe faaliyet gösteren ve farklı kategorilerde, şirketler, kamu kurumları, akademisyenler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşan yaklaşık 60 ödül sahiplerini bulacak.

Şirketleri teşvik etmeyi amaçlıyoruz

Sektörel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Bulak, enerji Oscarları olarak nitelendirilen ödüllerin her yıl ICCI Fuarı ve Konferansı kapsamında verileceğini söyledi. Ülkemizde faaliyet gösteren şirketleri, sivil toplum örgütlerini ve akademisyenlerle kamu kurumlarının enerji alanında yaptığı özverili çalışmaları teşvik etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Süleyman Bulak, özellikle yenilenebilir enerji alanındaki yatırımların çoğalmasını arzu ettiklerini belirtti.

Ödüllerin kapsamlı kategorileri belirlendi

Bu yıl ilk defa ICCI 2011 kapsamında verilecek "Enerji Ödüllerinin kategorileri ise şu şekilde belirlendi. Enerjiye Katkı Ödülleri ( Bilimsel Kategori, Enerji Piyasaları Kategorisi), Yılın Enerji Yatırımcısı Ödülleri ( Yılın En Çevreci Yatırımcısı, Yılın En Cesur Yatırımcısı, Yılın En Yönlendirici Yatırımcısı), Enerji Verimliliği Ödülleri ( En Yüksek Verimli Termik Tesis, En Başarılı Termik İyileştirme, Yenilenebilir Enerji Tesisi) kategorilerinde adaylar ödüle layık görüldü. Törende ayrıca Jüri Özel Ödülü ve Onur Ödülü verilecek.

Törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, EPDK Başkanı, TBMM Çevre ve Enerji Komisyonu Başkanları, ICCI Organizasyon Komitesi Başkanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Müsteşarı gibi üst düzey yetkililer katılacak.

ÖDÜL KATEGORİLERİ ve ADAYLARI

Yılın Enerji Yatırımcısı Ödülleri

1.       Yılın En Çevreci Yatırımcısı

Ağaoğlu

Analtek

Ayen Enerji

Bereket Enerji

Bilgin Enerji

Borusan Enerji

Demirer Enerji

Enerjisa

Fina Enerji

Hidro Kontrol

ITC

Kiler Holding

Nisan Enerji

Ortadoğu Enerji

Polat Enerji

Sabancı Holding

Sanko Enerji

Zorlu Enerji

2.       Yılın En Cesur Yatırımcısı

3S Holding

Aksa Enerji

Bereket Enerji

Bilgin Enerji

Borusan Enerji

Çalık Enerji

Çolakoğlu-Ege Gaz

Enerjisa

Habaş

Hidro Kontrol

ITC

Kulin İnşaat

Limak Holding

Ortadoğu Enerji

Zorlu Enerji

3.       Yılın En Yönlendirici Yatırımcısı

3S Yıldız Holding

Ak Enerji

Aksa Enerji

Bilgin Enerji

Borusan Enerji

Çolakoğlu Enerji

Enerjisa

Eskişehir OSB

Park Grubu

Zorlu Enerji

Enerji Verimliliği Ödülleri

1.       En Yüksek Verimli Termik Tesis

Abdi İbrahim

Can Enerji

Doğa Enerji

Enerjisa

Ereğli Demir-Çelik

Kahramanmaraş Kağıt Sanayi

Karabük Demir-Çelik

Kastamonu Entegre

Koç Üniversitesi

Mersin Soda

Ortadoğu Enerji

Tüpraş

Tübaş Tekstil

2.       En Başarılı Termik İyileştirme

Baymina

ENKA (Adapazarı, Gebze, İzmir)

EÜAŞ (Ambarlı)

EÜAŞ (Yeniköy)

Keban (Rainpower Teksan)

Zorlu Enerji (Kızıldere Jeotermal)

3.       Yenilenebilir Enerji Tesisi

Ağaoğlu Enerji

Ataç-Nisan Enerji

Ayen Enerji

Bereket Enerji

Bilgin Enerji (Bares)

Borusan Enerji

Demirer Enerji

Enerjisa

Ere Enerji

Gürmat (Jeotermal)

Hidro Kontrol

Kiler Holding

Polat Enerji

Sanko

Zorlu Enerji

Fuar ve konferansla ilgili ayrıntılı bilgi için www.icci.com.tr  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Rakamlarla ICCI 2011:

- 1994 yılından itibaren her yıl düzenlenen en istikrarlı ve en güvenilir etkinlik olan, ICCI 2011, bu yıl 17inci kez enerji sektörünün devlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

- ICCI ilk yılında 10 katılımcı firma ile gerçekleştirilirken organizasyonun katılımcı firma sayısı bu yıl 250 firmaya ulaştı.

- Etkinlik ilk yıl 200 ziyaretçiye evsahipliği yaparken son yıllarda büyük bir artış sergiledi. ICCI 2011 yılında 10 bin ziyaretçi bekliyor.

- Konferans bu yıl ikinci defa ikili görüşmelere evsahipliği yapacak.

- ICCI başladığı 1994de yapılan 4 oturumda 16 bildiri sunulurken, 2011 yılında 45 oturumun gerçekleştirilmesi ve yaklaşık 400 bildiri sunulması planlanıyor.

- ICCI; 1994 yılında 100 m²'lik bir alanda gerçekleştirilirken 2011 yılına gelindiğinde 10 bin m²'lik bir alana yayılan enerji sektörünün en büyük fuarı oldu.

Sektörel Fuarcılık hakkında:

Sektörel Fuarcılık 1992 yılında Teknik Yayıncılık A.Ş. bünyesinde fuar, kongre, konferans, sempozyum, sergi ve seminer faaliyetlerini sürdürürken, fuar düzenleme ile ilgili yasa ve yönetmelikler gereği 2000 yılında Teknik Yayıncılık Grubunun iştiraklerinden biri olarak kurulmuştur.

Enerji sektörü başta olmak üzere, enerji alt sektörlerine, yenilenebilir enerji sektörüne, enerji verimliliği sektörüne, atık teknolojileri Sektörüne, yangın ve güvenlik sektörüne, mekanik tesisat, yalıtım vb. sektörlerine yönelik ulusal ve uluslararası konferans, seminer, kongre, sergi ve fuar organizasyonları düzenlemektedir.