01 / 05 / 2024

Agora Meyhanesi, kapılarını yeniden açmaya hazırlanıyor!

Agora Meyhanesi, kapılarını yeniden açmaya hazırlanıyor!

Balat 'ta eski Türk filmlerinin platosu da olan ve 13 yıl kapalı kalan Agora Meyhanesi, Eylül ayının sonlarına doğru kapılarını açmaya ve eski şaşaalı günlerine kavuşmaya hazırlanıyor.




Balat'ta, tarihi 123 yıl öncesine uzanan bir meyhane Agora... Dönemin ünlü işadamlarına, sanatçılarına, edebiyatçılarına ev sahipliği yapar.

Özdemir Asaf sekiz köşeli meyhanenin her köşesinde şiir yazar, Necip Fazıl akşamları Agora'da demlenir, Aysel Gürel kızlarının babası Vedat Akın'a burada âşık olur.


Müdavimleri arasında kimler yoktur ki... Müzeyyen Senar, Orhan Kemal, Sezen Aksu... Hatta ünü Anadolu'ya ulaşır ve farklı şehirlerde aynı isimde meyhaneler açılır. Ama taklitleri, aslını yaşatmayı başaramaz. Üç nesil meyhaneyi işleten Dulidis ailesinin son ferdi Hristo Dulidis, 2000'de mekanın kapısına kilit vurup Yunanistan'a yerleşince de unutulup gider. 


KAPIDAKİ KANDİL YENİDEN YANACAK 

13 yıl kapalı kalan meyhane, eylül ayının sonlarına doğru eski şaşaalı günlerine kavuşmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl 84 yaşında ölen Hristo Dulidis, henüz hayattayken bu yeri ondan devralan yeni sahibi, yönetmen Ezel Akay'la birlikte aylardır meyhanenin restorasyonu için çalışıyor. İkiliye Yunan yönetmen Chronis Pechlivanidis ve doktor Deniz Sevinç de katılmış.

Kısa bir süre sonra Agora Meyhanesi'nin ahşap kapısındaki kandil yeniden yanacak ve pazartesi hariç her gün müdavimlerini ağırlayacak.

Agora Meyhanesi denilince akla 200'ün üzerinde Yeşilçam filmine platoluk yapan meyhane kadar Zeki Müren'den Behiye Aksoy'a birçok sanatçının seslendirdiği şarkı da gelir. 


Sabah


Geri Dön