15 / 05 / 2024

Agora Meyhanesi yeniden açılacak mı

Agora Meyhanesi yeniden açılacak mı

Balat 'ta eski Türk filmlerinin platosu da olan ve 13 yıl kapalı kalan Agora Meyhanesi, Eylül ayının sonlarına doğru kapılarını açmaya ve eski şaşaalı günlerine kavuşmaya hazırlanıyor.

Kadifekale-Agora-Kemeraltı aksı yeniden ayağa kalkıyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale-Agora-Kemeraltı tarihi aksını yeniden ayağa kaldırıyor.

İzmir Agora Müze Evi'nin restorasyonu yeniden başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni ihaleyi sonuçlandırmasının ardından, proje revizyonu süreci ve yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle ara verilen "Agora Müze Evi" restorasyonuna tekrar başladı.

İzmir Agora Müze Evi'nin restorasyonu devam edecek mi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje revizyonu süreci ve yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle ara verilen "Agora Müze Evi" restorasyonu için yeniden ihaleye çıktı.

Agora Müze Evi yeniden ihaleye çıktı!

Agora ören yerinden çıkarılan eserlerin de sergilenebileceği bir cazibe alanı olarak kente kazandırılacak olan Agora Müze Evi restorasyonu için İzmir Büyükşehir Belediyesi yeniden ihaleye çıktı...

Agora Müze Evi restorasyonu için yeni ihale yapılacak!

İkiçeşmelik Caddesi'nde iki ayrı yapıdan oluşan tescilli binayı "Agora Müze Evi" olarak restore etmek için çalışmalara başlayan İzmir Büyükşehir, zorunlu aranın ardından Agora Müze Evi restorasyonu için İzmir Büyükşehir Belediyesi yeniden ihaleye çıktı.

İzmir Agora Müze Evi'nin restorasyonu ihale edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje revizyonu süreci ve yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle ara verilen "Agora Müze Evi" restorasyonu için yeniden ihaleye çıktı.

İzmir Agora Parkı yeniden tasarlanıyor!

Agora Parkıİzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora Parkı’nı bölgede yaşayan çocuklarla birlikte yeniden tasarlıyor. Farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinliğe katılan öğrenciler, ortaya çıkardıkları tasarımlarla büyüklere adeta taş çıkartıyor.

İzmirTarih projesiyle Kadifekale-Agora-Kemeraltı tarihi aksı yeniden ayağa kalkıyor!

270 hektarlık Kadifekale-Agora-Kemeraltı tarihi aksını yeniden ayağa kaldırabilmek için peşpeşe önemli hamleler yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “İzmirTarih” adını verdiği projede üniversitelerden de tam destek aldı.

İzmir Agora Pazaryeri'ndeki 164 yıllık tarihi bina restore edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora Pazaryeri'nde metruk durumdaki 164 yıllık tarihi binayı restorasyon çalışmalarıyla ayağa kaldırdı. Yıkılmak üzere olan 2 katlı metruk bina, adeta küllerinden yeniden doğarak eski görkemli günlerine kavuştu.

Agora Meyhanesi, kapılarını yeniden açmaya hazırlanıyor!

Balat 'ta eski Türk filmlerinin platosu da olan ve 13 yıl kapalı kalan Agora Meyhanesi, Eylül ayının sonlarına doğru kapılarını açmaya ve eski şaşaalı günlerine kavuşmaya hazırlanıyor.

Libya'nın yeniden inşası en az 10 yıl sürecek!

Libya'nın altyapısını yeniden inşa etmenin en az 10 yıl süreceği bildirildi. Libya Ulusal Geçiş Konseyi'nin (NTC) Libya İstikrar Takımı Başkanı Ahmed Cehani BBC'ye Libya'nın iç savaştan önce de ''mutlak ihlal'' nedeniyle altyapısının kötü olduğunu söyledi

Yalova 'da deprem bölgesine yeniden çok katlı bina izni!

17 Ağustos depreminin 12'inci yıldönümünde skandal karar. Yalova 'da, 1999 depreminde 2.500 kişiye mezar olan bölgeye yeniden çok katlı bina izni verildi

Çapa ve Cerrahpaşa Tıp yıkılıp yeniden yapılacak!

Ekonomik ömrünü doldurmuş, depremde hasar görmüş tehlikeli binalarıyla yıllardır hizmet veren Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Çapa olarak bilinen İstanbul Tıp Fakültesinin binaları yıkılıp yeniden yapılacak

Agora Meyhanesi yeniden açılacak mı Haberi

Agora Meyhanesi yeniden açılacak mı


Balat'ta, tarihi 123 yıl öncesine uzanan bir meyhane Agora... Dönemin ünlü işadamlarına, sanatçılarına, edebiyatçılarına ev sahipliği yapar.

Özdemir Asaf sekiz köşeli meyhanenin her köşesinde şiir yazar, Necip Fazıl akşamları Agora'da demlenir, Aysel Gürel kızlarının babası Vedat Akın'a burada âşık olur.


Müdavimleri arasında kimler yoktur ki... Müzeyyen Senar, Orhan Kemal, Sezen Aksu... Hatta ünü Anadolu'ya ulaşır ve farklı şehirlerde aynı isimde meyhaneler açılır. Ama taklitleri, aslını yaşatmayı başaramaz. Üç nesil meyhaneyi işleten Dulidis ailesinin son ferdi Hristo Dulidis, 2000'de mekanın kapısına kilit vurup Yunanistan'a yerleşince de unutulup gider. 


KAPIDAKİ KANDİL YENİDEN YANACAK 

13 yıl kapalı kalan meyhane, eylül ayının sonlarına doğru eski şaşaalı günlerine kavuşmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl 84 yaşında ölen Hristo Dulidis, henüz hayattayken bu yeri ondan devralan yeni sahibi, yönetmen Ezel Akay'la birlikte...