15 / 05 / 2024

Agora Meyhanesi balat

Agora Meyhanesi balat

Balat 'ta eski Türk filmlerinin platosu da olan ve 13 yıl kapalı kalan Agora Meyhanesi, Eylül ayının sonlarına doğru kapılarını açmaya ve eski şaşaalı günlerine kavuşmaya hazırlanıyor.

İzmir Karşıyaka Agora AVM, Çiğli'de açılacak!

Agora AVM İcra Kurulu Başkanı Hasan Noyan, "Balçova Agora'yı 13 yıldır 101 milyon 800 bin kişi ziyaret etti. Biz de İzmir Karşıyaka'ya Agora'yı getireceğiz" dedi.

Fatih Balat Yıldırım Caddesi’nde 6 metruk bina yıkılacak!

Tehlike arz eden ve olumsuz koşulların oluşmasına açık metruk yapılarla ilgili çalışma Fatih Balat Yıldırım Caddesi’nden başlıyor…İlk etapta 6 metruk bina yıkım için hazır…

Bursa Balat girişine yeni bağlantı köprüsü geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Yolu üzerindeki önemli noktalardan biri olan Balat’a girişi kolaylaştıracak yeni bağlantı köprüsüyle trafiğe nefes aldıracak.

İşte Kobra Murat'ın Balat'taki evi!

Romanların Prensi olarak anılan Kobra Murat lakaplı Murat Divandiler, evinin kapılarını 'Ev Gezmesi' programına açtı. Kobra Murat'ın Balat'taki evi görenleri şaşırttı.

Bursa Boutique Balat projesi görücüye çıktı!

Boutique Balat, doğayla iç içe konumu, özel mimarisi ve iç dekoru, akıllı ev sistemleri ve lansmana özel fiyatlarıyla ev sahibi olmak isteyenlere sınırsız prestij sağlıyor.

Aksay İnşaat Boutigue Balat görücüye çıktı!

Aksay İnşaat tarafından yapımı tamamlanan Boutigue Balat, doğayla iç içe yaşam alanlan, son teknoloji akıllı ev sistemleri ve özel üretim iç dekor malzemeleriyle göz dolduruyor.

Bursa Hasköy-Balat arasına yeni köprü yapılacak!

Özellikle yaz aylarında trafik yoğunluğunun arttığı Bursa – Mudanya karayolunun yüklerini azaltmayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hasköy – Balat arasına yapılacak yeni köprü ile Mudanya’ya ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak.

Bursa Balat'a Umi Bazaar Projesi geliyor!Metrekare birimi 10 bin TL'ye!

Butik AVM olarak tasarlanan proje Umi İnşaat tarafından yükseliyor. 6 kat şeklinde yükselecek olan projenin inşa çalışmaları başladı. Bursa Balat'a Umi Bazaar Projesi geliyor!Metrekare birimi 10 bin TL'den başlıyor.

Agora ve Kadifekale için diyalog toplantısı yapıldı!

Agora-Kadifekale-Kemeraltı aksındaki tarihi dokuyu bozmadan rehabilite ederek bölgeyi çekim merkezi haline getirmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ve 19 bölgeye ayrılan tarihi aksta çalışmalar devam ediyor.

Meteor Dikencik Balat'ta yükseliyor!

Meteor İnşaat İlk olarak Yalova'da başladığı ve 12 ayda tamamlanan 72 dairelik Yalova Life projesinin ardından Bursa'nın yükselen değeri Balat'ta başlayan 2 proje ile birlikte inşaat sektörüne hızlı ve güçlü bir giriş yaptı...

Wilma Elles Balat'ta 2. evini aldı!

Geçen ay ikizlerini kucağına alan Wilma Elles, son dönemin gözde semti Balat'tan müstakil bir bina satın aldı.

Wilma Elles Balat'tan bina satın aldı!

Türk vatandaşı olmak için başvuru yapan Alman oyuncu Wilma Elles, Türkiye'den kazandığını yine Türkiye'de değerlendiriyor. Ünlü oyuncu son dönemin gözde semti Balat'tan müstakil bir bina satın aldı.

İzmir Agora Müze Evi'nin restorasyonu yeniden başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni ihaleyi sonuçlandırmasının ardından, proje revizyonu süreci ve yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle ara verilen "Agora Müze Evi" restorasyonuna tekrar başladı.

Agora Meyhanesi balat Haberi

Agora Meyhanesi balat


Balat'ta, tarihi 123 yıl öncesine uzanan bir meyhane Agora... Dönemin ünlü işadamlarına, sanatçılarına, edebiyatçılarına ev sahipliği yapar.

Özdemir Asaf sekiz köşeli meyhanenin her köşesinde şiir yazar, Necip Fazıl akşamları Agora'da demlenir, Aysel Gürel kızlarının babası Vedat Akın'a burada âşık olur.


Müdavimleri arasında kimler yoktur ki... Müzeyyen Senar, Orhan Kemal, Sezen Aksu... Hatta ünü Anadolu'ya ulaşır ve farklı şehirlerde aynı isimde meyhaneler açılır. Ama taklitleri, aslını yaşatmayı başaramaz. Üç nesil meyhaneyi işleten Dulidis ailesinin son ferdi Hristo Dulidis, 2000'de mekanın kapısına kilit vurup Yunanistan'a yerleşince de unutulup gider. 


KAPIDAKİ KANDİL YENİDEN YANACAK 

13 yıl kapalı kalan meyhane, eylül ayının sonlarına doğru eski şaşaalı günlerine kavuşmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl 84 yaşında ölen Hristo Dulidis, henüz hayattayken bu yeri ondan devralan yeni sahibi, yönetmen Ezel Akay'la birlikte...