28 / 04 / 2024

Ağrı Sosyal Bilimler Lisesi'nin temeli atıldı!

Ağrı Sosyal Bilimler Lisesi'nin temeli atıldı!

Fırat Mahallesi’nde Vali Musa Işın’ın katılımıyla 24 derslikli Sosyal Bilimler Lisesi ile 200 kişilik pansiyonun temeli atıldı. Vali Işın ile protokol üyeleri butona basarak lise ve 200 kişilik pansiyon inşaatının temeline ilk harcı attı.



Fırat Mahallesi’nde Ağrı Valisi Musa Işın’ın katılımıyla 24 derslikli Sosyal Bilimler Lisesi ile 200 kişilik pansiyon inşaatının temeli atıldı. Temel atma törenine Ağrı Valisi Musa Işın’ın yanı sıra vali yardımcıları Taner Tengir ve Sedat İnci ile İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Sel, Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, İl Milli eğitim Müdürü Hatem Dursun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya ile kamu kurum ve kuruluş amirleri katıldı. Ağrı’da yaptıkları okul inşatlarının bitmesiyle derslik başına öğrenci sayısının 24’e düşeceğini belirten Ağrı Valisi Musa Işın, “Ağrı’da 40’a yakın okul inşaatı devam ediyor. Bu okullarımız bittiği takdirde derslik başına öğrenci sayısı 24’e düşecektir. bugün batıya ya da Anadolu’nun herhangi bir şehrine gittiğiniz zaman buradan daha farklı bir eğitim inşaatı ve yatırımı ile karşılaşmazsınız. Ağrı’da devam eden milli eğitim yatırımları birçok ilimizde bulunmamaktadır. İsteyen veli çocuğunu kabiliyetine ve niteliğine göre istediği okula gönderme şansına sahip olacaktır. Bu sene ve geçmişten devam eden yatırımların ilimizdeki toplam maliyeti bugün 3 katrilyona yakın maliyet arz etmektedir. Gidin Anadolu’da Ağrı ölçeğinde herhangi bir kente sorun burada yapılan yatırımların yarısını bulamazsınız. Zaman zaman vatandaşlarımız ile görüştüğümüzde ’efendim Ağrı’ya ne yapılmış ki’ bunu söyleyen insanlara özel araba tutup ilçemizde ve ilimizde yapılan yatırımları tek tek göstermemizde fayda var. Vatandaşımıza hiçbir zaman yalan söylemedik, söylemeyeceğiz. Doğru olan ne ise onu söylüyoruz. Büyük hizmetler ve yatırımlar yapılmaktadır. Ama bunları bugüne kadar anlatma imkanını ya elde edememişiz ya da iyi anlatamamışız” dedi.


Her türlü çirkinlik ve yanlışlıktan insanları ve özellikle gençleri korumak zorunda olduklarını vurgulayan Vali Işın, “Memleketimize hizmet bizim sevdamızdır. Biz halkımızı seviyoruz. Halkımızın eğitim seviyesini yükseltmeye çalışıyoruz. Her şartta ve her imkanda buradaki hizmetlerimizi devam ettireceğiz. Gençlerimizin muhafazası konusunda da sizlerden ricada bulunuyorum. Gençlerimize sahip çıkalım. Onları yanlışa sevk ettirmeyelim. Kötü insanların emellerine alet etmeyelim. Gençlerimizi yaşatalım, eğitelim ve iş güç sahibi yapalım. Devletimiz güçlü ve zengindir. Her türlü imkana sahiptir. Herkese sağlık hizmeti, eğitim hizmeti, iş ve aş verme imkanına ve okutma imkanına sahiptir. Biz gençlerimizi yanlış yerlere sevk edecek insanların eline ve kucağına düşürmekten onları muhafaza etmek durumundayız. Hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir” şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından kurban kesilip, dualar edildi. Ardından Vali Işın ile protokol üyeleri butona basarak 24 derslikli Sosyal Bilimler Lisesi ile 200 kişilik pansiyon inşaatının temeline ilk harcı attı.


Milliyet


Geri Dön