30 / 04 / 2024

Ağrı Taşlıçay 'da 4 yeni tesis hizmete açıldı!

Ağrı Taşlıçay 'da 4 yeni tesis hizmete açıldı!

Ağrı Taşlıçay 'da Taşlıçay Belediyesi 'ne ait halı ve kilim dokuma atölyesi, Taşıçay Anadolu Lisesi öğrenci yurdu, Sofi Abdulhadi Camisi ve afet konutlarının açılışı yapıldı.




Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan'ın da katılımıyla Taşlıçay ilçesinde 4 tesisin açılışı yapıldı. İlçede Taşlıçay Belediyesi'ne ait halı ve kilim dokuma atölyesi, Taşıçay Anadolu Lisesi öğrenci yurdu, Sofi Abdulhadi Camisi ve afet konutlarının açılışı yapıldı. Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, beraberindeki Taşlıçay Kaymakamı Atif Çiçekli, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmail Taşdemir, İlçe Jandarma Komutanı Haydar Pekdoğan ve bazı kurum amirleriyle birlikte ilk olarak halı ve kilim dokuma atölyesinin açılışı gerçekleştirdi. Halı ve kilim dokuyan kadınlarla sohbet eden Vali Tekinarslan'a Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce özel dokuma bir kilim hediye edildi. 

Ardından 2010 yılında Taşlıçay ilçesinde yaşanan sel afeti nedeniyle evleri yıkılan vatandaşlar için  TOKİ  tarafından yapılan konutların kura çekimi gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi'nde, noter eşliğinde gerçekleştirilen kura çekiminde hak sahiplerine anahtarlarını Vali Tekinarslan teslim etti. Yapımı tamamlanan Sofi Abdulhadi Camisi'nin açılışı da gerçekleştiren Vali Tekinarslan, son olarak Taşlıçay Kaymakamlığı tarafından yaptırılan 200 öğrenci kapasiteli Taşlıçay Anadolu Lisesi öğrenci yurdunun açılışına katıldı. Açılışını yaptığı yurtta incelemelerde bulunan Vali Tekinarslan, öğrenci yurdunun yemekhanesinde verilen yemeğin ardından ilçeden ayrıldı. 


Erzurum Pusula Gazetesi


Geri Dön