30 / 04 / 2024

Ağustos ayında fiyatı en çok düşen kümes hayvanlarının eti oldu!

Ağustos ayında fiyatı en çok düşen kümes hayvanlarının eti oldu!

Tüketici fiyatları bazında bakıldığında ağustos ayında en fazla fiyat artışı yüzde 24,24 ile üniversite eğitim giderlerinde görülürken, en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 8 ile kümes hayvanları etinde görüldü. İşte haberin detayları…



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yayınladığı verilere göre, geçen ay üniversite eğitim giderlerindeki artışı yüzde 16,72 ile ilaçlar, yüzde 14,21 ile meyve ve sebze suları, yüzde 10,14 ile reçel ürünleri, marmelat ve bal izledi.

Ağustos ayında fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünlere baktığımızda ise yüzde 9,87 ile yumurta ve yumurta ile ilgili ürünler, yüzde 9,78 ile pirinç, yüzde 8,51 ile konserve edilmiş/işlenmiş sebze ve sebze içerikli ürünler, yüzde 7,22 ile buzdolabı, dondurucu, donduruculu buzdolabı, yüzde 7,09 ile şekerlemeler, çikolatalar ve kakao ürünleri ve en son olarak da yüzde 6,10 ile çay ve diğer demlendirilen içecek çeşitleri yer aldı.

Ağustos ayında fiyatı en çok düşen kümes hayvanlarının eti oldu!

Ağustos ayında en fazla fiyat düşüş ise yüzde 8 ile kümes hayvanları etinde oldu. Bunu yüzde 7,79 ile kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağları, yüzde 6,72 ile sebze (patates ve birkaç yumru bitkiler hariç), yüzde 5,89 ile meyveler, yüzde 3,23 ile patates ve bazı yumru bitkiler, yüzde 2,33 ile kuzu, koyun, keçi eti izledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön