28 / 04 / 2024

THY’den bir başarı daha! Ağustos ayında dünyanın en büyük network taşıyıcısı oldu

THY’den bir başarı daha! Ağustos ayında dünyanın en büyük network taşıyıcısı oldu

THY ağustos ayında gösterdiği performans ile havayolu şirketlerinin üretim miktarı olarak konuşulan toplam Arz Edilen Koltuk Kilometre (AKK) açısından rakiplerini geride bırakarak dünyanın en büyük network taşıyıcısı oldu. İşte detaylar…



Havacılık sektörü dünya bazında ağustos ayında, AKK bakımından 2019 senesine göre % 19 geride kalırken, THY'nin AKK değeri korona virüs öncesi dönemi ifade eden 2019 senesinin %14 üzerinde gerçekleşti. THY Başkanı Ahmet Bolat, Sabah’a açıklamalarda bulunurken, "Mutluyuz. AKK sayısı açısından dünyanın en büyük 'network taşıyıcı havayolu konumuna geldik. Ailemizin her üyesinin bu başarıda katkısı mevcut" dedi.

RAKİPLERİNİ GERİDE BIRAKTI

Türk Hava Yolları (THY) uluslararası uçuşlarda arz etmiş olduğu koltuk sayısı ile dünyanın en büyük 'network' taşıyıcısı oldu. Korona virüs salgını öncesi gösterdiği performans ile rakiplerinden pozitif şekilde ayrışan Türk Hava Yolları (THY) yükselişini devam ettiriyor. Bu senenin temmuz ve ağustos aylarının her birinde taşıdığı 7. 8 milyon yolcu ile korona virüs salgını öncesi dönemi ifade eden 2019 senesinin aynı dönemini geride bırakan THY, bu aylarda ise tarihi rekorlara uçtu. THY, küresel çapta küçülen sektörde koltuk kapasitesini % 14 oranında artırmayı sağlayarak uluslararası uçuşlarda arz ettiği koltuk sayısı ile dünyanın en büyük 'network' taşıyıcısı olmuş oldu. THY'nin AKK değeri Ağustos 2019 zamanında 17.9 milyar iken, 2022 senesinin aynı döneminde % 14.2 artarak 20.4 milyar olarak kayıtlara geçti.

THY’den bir başarı daha! Ağustos ayında dünyanın en büyük network taşıyıcısı oldu


Geri Dön