28 / 04 / 2024

Ağva'da imar çalışmaları yakın zamanda bitecek!

Ağva'da imar çalışmaları yakın zamanda bitecek!

Flashaber yazarı İsa Demir bugünkü köşesinde İstanbul'un merkezine yakın olan Ağva' dan bahsederek, bölgenin imar projelerini yazdı. Dört mevsimin kendine has güzelliği olan bir yer Ağva....



Flashaber yazarı İsa Demir bugünkü köşesinde Ağva'dan bahsederek, bölgenin imar projelerini yazdı.


Ağva; İstanbul merkeze bir saat mesafede, hem oturum hem de turizm amaçlı, coğrafık güzelliğiyle insanı büyüleyen, iki nehrin arasında oluşan bir deltada kurulu, İstanbul'un kuzeyde son tatil bölgesidir. Dört mevsimin kendine has güzelliği olan bir yer Ağva. Karadeniz otobanın bu bölgeden geçecek olması Ağva ve Köylerine ilgiyi artırıyor. 

Ağva, özellikle küçük ve orta ölçekli arazi yatırımcıları için ideal bir yer. Bu bölgelerdeki araziler 500m2 ile lO.OOOm2 arasında. 

Daha büyük ölçekte arazi olmadığından büyük yatırımcının ilgisini çekmiyor. 

Büyükşehir belediyesinin yürüttüğü kapsamlı ve bölgeye uygun özel imar çalışmalarının devam etmesi nedeniyle, bu şirin yerleşim yerinin ve çevre köylerindeki arazi fiyatları artmaya başladı. 

Ağva'nın köylerinde arsaların m2 birim fiyatı 30 ile 50 tl. arasında değişiyor. İstanbul'a yakınlığından dolayı hafta sonu evi ve bağ evi yapımı için ideal bir bölge Ağva. 

İstanbulluyu en çok çeken köyler; Karadeniz otobanına ve denize yakın olan Çelebi ve Bucaklı köyü. 

Çarpık yapılaşmaya izin verilmeyen bu şirin köylerde, yakın zaman içinde imar çalışmaları bitecek. Bölgenin düzenli yapılaşmaya uygun imara kavuşmasından sonra, erken davranan yatırımcılar, alternatifsiz bir kazanç imkanı sağlayacaklar. 

İstanbul yoğun nüfusunun yanında devamlı göç alan ve büyüyen bir Metropol olması ve deprem gerçeği, şehrin Anadolu yakasına ve kuzeye doğru hızla büyümesine neden oluyor. 

Ağva önümüzdeki dönemlerde ilçe olması gereken, çevresinde atmışa yakın köyü olan, yerli ve yabancı yatırımcıyı çeken, koyları, şelaleleri gibi birçok doğal güzelliklerinin keşif edilmesini bekleyen bir bölge. 

Maalesef İmar Planı bir türlü bitmiyor. Plan yapıcılar İstanbul'un büyümesine ve gelişimine ayak uydurmakta zorluk çekiyorlar. Halkın gerisinden geliyor olmaları çarpık yapılaşmaya davetiye çıkarıyor... 


Flashaber


Geri Dön