04 / 05 / 2024

Ağva imar sorunu

Ağva imar sorunu

Flashaber Gazetesi köşe yazarı İsa Demir bugün köşesinde "Ağva arsalarında imar tembelliği" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

Ağva'da imar çalışmaları yakın zamanda bitecek!

Flashaber yazarı İsa Demir bugünkü köşesinde İstanbul'un merkezine yakın olan Ağva' dan bahsederek, bölgenin imar projelerini yazdı. Dört mevsimin kendine has güzelliği olan bir yer Ağva....

40 yıllık imar sorunu çözülecek mi? 10 mahallenin kördüğümü için 'imar olsun da nasıl olursa olsun' deniyor!

Yaklaşık 27 bin nüfusu bulunan Antalya Kırcami'deki bölge halkı, imar sorunu için yerel seçimleri beklemeye başladı. Peki 40 yıllık imar sorunu çözülecek mi?

Bilecik Ertuğrulgazi’nin imar sorunu çözülüyor!

Bilecik Ertuğrulgazi Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşları sevindirecek haber geldi. Ertuğrulgazi’nin 10 yılı aşkın süredir devam eden imar sorunu çözülüyor.

Ergene Yeşiltepe'nin 40 yıllık imar sorunu çözüldü!

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Yeşiltepe'nin 40 yıllık imar sorunu çözüldüğünü belirtti. İşte Yeşiltepe Mahallesinin imar süreci...

O ilde flaş imar sorunu! Merkezefendi'deki o arsaya iki yerine üç villa yaptılar...

Denizli Merkezefendi Belediyesi bugün imar sorunu ile güne başladı. Merkezefendi'de 2 yerine 3 villanın yapılmasına izin verilmesi gündeme bomba gibim düştü.

Twitter çöktü mü? Twitter’a erişim sorunu düzeldi mi? 14 Temmuz Twitter çökme sorunu...

Sosyal paylaşım platformu Twitter'da meydana gelen erişim sorunu gündeme oturdu. Twitter çöktü mü? Twitter’a erişim sorunu düzeldi mi? İşte 14 Temmuz Twitter çökme sorununun detayları...

Mavi Nehir Otelcilik Ve Turizm Limited Şirketi Ağva Şubesi açıldı!

Mavi Nehir Otelcilik Ve Turizm Limited Şirketi Ağva Şubesi bugün Şile'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeref Coşkun tarafından açıldı.

Ağva 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Şile ilçesi, Ağva Merkez Mahallesi, 3772 ada, 15 parsele ( Eski: 586 parsel ) ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 22.09.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Aydın Efeler'de 24 yıllık imar sorunu çözüldü!

Aydın Efeler'de 1033 aileyi yakından ilgilendiren ve 24 yıldır çözüme kavuşması beklenen imar sorunu çözüldü.

Şile Ağva Sağlık Merkezi'nin temeli atıldı!

İstanbul Şile Belediyesi Ağva'da inşa edeceği sağlık merkezinin temel atma törenini gerçekleştirdi. 

Ankara Çukurambar’daki 5 yıllık imar sorunu çözüldü!

Geçmişte yapılan eksik imar hatası sebebiyle vatandaşların mağdur olduğu Çankaya Karakusunlar ve Çukurambar bölgesindeki bazı parsellerdeki imar sorunu, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Encümeni tarafından çözüldü. 

Ağva Ek Hizmet Binası ve Kültür Merkezi'nin temelleri atıldı!

Şile Belediyesi, Ağva  Ek Hizmet Binası ve Kültür Merkezinin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Beykoz'un imar sorunu çözülmeli! Deprem kapıda!

Beykoz'un imar sorunu devam ediyor. Peki büyük İstanbul depremi kapıdayken Beykoz'un imar sorunu nasıl çözülecek?

Kepez Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü.

Ağva imar sorunu Haberi

Ağva imar sorunu

Birçok ülkeden büyük İstanbul'da yıllardır imar bekleyen köyler var. Şehrin kuzeyinde bulunan, doğa ile denizin buluştuğu doğa harikası AGVA beldesinin çevresinde maalesef imar planı bir türlü bitirilemiyor. Deniz seviyesinde olan Ağva merkezin imarı yıllar önce yapıldı ve boş arsa kalmadı desek yeridir. 


Ağva merkezden daha önemli olan çevresidir. 

Çünkü çevresinde gelişmeye müsait, denize yakın, tarıma elverişli olmayan büyük bir alan var. Uzun zamandır imar planı hazırlıyoruz diye duyuru yapan İstanbul Büyük Şehir Belediyesi maalesef karınca hızında ilerliyor. Bu hızda imar planı hazırlamaya devam ederse 500 yıl sonra belki İstanbul'da planlanmamış yer kalmaz. Birçok büyük işe imza atan, başarılı belediyecilik örneği sergileyen büyük şehir personeli, neden plan konusunda bu kadar yavaş ve isteksiz? 


İşin doğrusu tarıma elverişsiz olan köylerin imar planları 50 yıl...