28 / 04 / 2024

O ilde flaş imar sorunu! Merkezefendi'deki o arsaya iki yerine üç villa yaptılar...

O ilde flaş imar sorunu! Merkezefendi'deki o arsaya iki yerine üç villa yaptılar...

Denizli Merkezefendi Belediyesi bugün imar sorunu ile güne başladı. Merkezefendi'de 2 yerine 3 villanın yapılmasına izin verilmesi gündeme bomba gibim düştü.



Denizli'de, imar probleminin yaşandığı yer, bu kez villa arsalarının bulunduğu yürüyüş yolunda gerçekleşti. 24 Ağustos 2023 günü yapı kullanım izin belgesi alınan 5510 Ada, 3 numaralı parselin toplam alanı 3130 metrekare olarak belirlenmişti. Fakat imar müdürlüğü tarafından bu ada ve parseldeki arsaya 2 yerine 3 villanın yapılmaısna onay verildi.

2 YERİNE 3 VİLLA YAPILDI!

 Söz konusu arsaya 0,15 bağ bahçe nizamlı inşaat alanı olan arsaya Merkezefendi Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü, bu alanı mimari projeyi onaylayarak kullanması gereken emsal hakkını, fazlaca kullandı ve 2 villa olması gereken yere, 3 villanın yapılmasını onaylayarak inşaat ruhsatı düzenledi. 

DİĞER VİLLALARDAN DAHA YÜKSEK!

Mimari projenin usulsüz bir şekilde onaylanması bununla da sınırlı kalmadı. Binaların kodları cephe aldığı yoldan alınması gerekirken, yürüyüş yolundan kod alınarak binanın yan yoldan yüksek kalması sağlandı. Böylelikle söz konusu villa, hemen yanı başındaki komşu villanın yanında yüksek kaldı.

RUHSAT VERİLDİ!

Yürüyüş yolu olarak bilinen Denizli’nin en gözde yerlerinden biri olan caddenin alt kısmında kalan villalık arsalar minimum parsel büyüklüğü 1500 metrekare olup, 0,15 emsalden 225 metrekarelik villalık konut olarak yapılaşmakta.  Ancak bu alanın 3130 metrekare olması nedeniyle emsaline göre bu alanda 2 villa yapılabilirdi. Yani 225 metrekarelik 2 villa inşaatı yapılması gerekirdi. Ancak Merkezefendi Belediyesi kanuna aykırı bir şekilde bu alana 3 bloktan oluşan ve her biri 387,72 metrekarelik  3 villa inşaatının yapı ruhsatını verdi.

İSKAN NASIL ALINDI?

 Yüzhaber.com'da yer alan habere göre; Merkezefendi Belediyesi, imar müdürlüğünde ve iskan biriminde bu imar sorun, Usulsüz onaylanan mimari projedeki 1 kat boşluğun yapım esnasında doldurularak yapılmış olmasına rağmen yapılmamış gibi gösterildi. 


Geri Dön