28 / 04 / 2024

Ahi Evran Üniversitesi birim binaları yükseliyor!

Ahi Evran Üniversitesi birim binaları yükseliyor!

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, görevi devraldığında üniversitenin en acil İhtiyacının akademik. İdari ve sosyal yaşam alanında birim binaları olduğunu ifade ederek hizmet ve okul binalarımız hızla yükseliyor dedi.



Rektör Saylam, "Ahi Evran Üniversitesi Rektörlük, Yabancı Diller Yüksekokulu ile Olimpik Pistli Stadyumu kapsayan bu inşaatlar tamamlanmak üzere. 2. etap inşaatlar kapsamında olan Eğitim Fakültesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Kongre Kültür Merkezi ve Olimpik Pistli Stadyumdun Maraton Tribünü'nü yapım işi hızla devam ediyor dedi. 


Ahi Evran Uni versitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam görevi devraldığında üniversitenin en acil ihtiyacinin akademik, idari ve sosyal yaşam alanında birim binaları olduğunu ifade ederek şunları söyledi "Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü olarak eğitim için fiziki altyapının gelişmesine katkı sağlamak amacıyla, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile bir protokol imzaladık. Protokol gereği 2 etap halinde yapımı gerçekleşecek olan inşaatlardan ilk etap inşaatla rın yapım işi 2013 yılı Eylül avında Bağbası Yerleşkesi de başladı. Rektörlük Yabancı Diller Yüksekokulu ile Olimpik Pistli Stadyumu kapsayan bu inşaatlar tamamlanmak üzere. 2. etap inşaatlar kapsamında olan Eğitim Fakültesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Ziraat Fakültesi. 

Kongre Kültür Merkezi ve Olimpik Pistli Stadyum'un Maraton Tribünü'nü yapım işi 2014 yılı Aralık ayı içinde başladı ve hızla devam ediyor" dedi. 


YARDIMSEVERLERİMİZİN DESTEĞİ İLE YAPILIYOR 


TOKİ tarafından yapımı devam eden inşaatların yanı sıra rektörlük tarafından da yapım isi başlatılan birim binalarının olduğunu ve bu in şaatların tamamlandığını ifade eden Rektör Şayiam, bunların Merkez Yerleşke'de Anaokulu ve Kreş binası, Çevre Duvarı ve Giriş Kapısı, Bağbaşı Yerleşkesi'nde Araç İsletme Binası, Mucurlu hayırsever İsmail Gündüz uıı desteğiyle başla tılan Mucur Meslek Yüksekokulu ek binası olduğunu belirtti. "Bağbaşı Yerleşkemizdeki Ahi Evran Üniversi tesi Cami ise Diyanet İşleri Başkan lığı ve yardımseverlerin destekleri ile yapılıyor. Bu inşaatımız da tamamlamak üzere." diyen Rektör Saylam ayrıca Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu ile 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yapımı ile ilgili çalışmalarda ihale aşamasına gelindiğini söyledi. 


Anadolu


Geri Dön