14 / 05 / 2024

Ahmed Cevdet Alemdar kimdir? Ahmed Cevdet Alemdar ne mezunu?

Ahmed Cevdet Alemdar kimdir? Ahmed Cevdet Alemdar ne mezunu?

Brisa'nın CEO'luğunu üstlenen ve Türk iş dünyasının önde gelen isimleri arasında yer alan Ahmed Cevdet Alemdar kimdir? Ahmed Cevdet Alemdar kariyerine ne zaman başladı? İşte ayrıntılar...



Kordsa'da Teknoloji ve Pazar Geliştirme Başkan Yardımcısı olarak Ar-Ge ve inovasyon alanında önemli görevlerde bulunmuş ve Temsa İş Makinaları'nın Volvo Kamyon distribütörlüğünü alarak büyümesinde Genel Müdürlük yapmıştır. Ardından Bridgestone ve Sabancı Holding ortaklığında kurulan Brisa'nın CEO'luğu görevini üstlenmiştir. Brisa, Türkiye'nin lider lastik ve mobilite çözümleri sağlayıcısı olarak 80'den fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.

Ahmed Cevdet Alemdar kimdir? Ahmed Cevdet Alemdar ne mezunu?

1 Nisan 2020'den itibaren, Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı olarak görevine devam etmektedir. Aynı zamanda Kordsa, Brisa, Temsa Skoda Ulaşım Araçları ve Temsa Motorlu Araçlar şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanıdır. Ayrıca SUNUM (Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi) Yönetim Kurulu Başkanı, TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi ve DEİK / Türkiye - ABD İş Konseyi (TAİK) Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği'ne üye olan Alemdar, geniş bir iş ağına sahiptir.

Ahmed Cevdet Alemdar, uzun ve başarılı kariyeri boyunca iş dünyasında önemli katkılarda bulunmuş, liderlik ve yöneticilik becerileriyle tanınan saygın bir iş insanıdır. O, Türkiye'nin ve uluslararası pazarların önde gelen şirketlerindeki başarılarıyla dikkat çeken, sürekli gelişmeyi hedefleyen ve iş dünyasına değer katan bir isim olarak bilinmektedir.

Güler Sabancı Kimdir?
Suzan Sabancı Dinçer Kimdir?
Kerem Sabancı Kamışlı kimdir?
Şevket Sabancı kimdir?
Ali Sabancı kimdir?

Geri Dön