28 / 04 / 2024

Ahmet Ağaoğlu: Manavgat Çöplüğü'ne golf sahası yapalım

Ahmet Ağaoğlu: Manavgat Çöplüğü'ne golf sahası yapalım

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu Manavgat Çöplüğüne golf sahası yapabileceklerini söyledi



TÜRKİYE Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu golf turizminin geliştirilmesi icin her türlü teklife açık olunması gerektiğini söyleyerek "Manavgat Çöplüğü verilsin golf sahası yapalım" dedi. Ağaoğlu Karadeniz sahil şeridindeki terkedilmiş kömür ocaklarını bile incelediklerini buraları 12 ile 18 çukurlu golf sahalarını yapımına uygun olduğunu söyledi.

THY'Yİ İKNA EDEMEDİK
Ağaoğlu Antalyadaki lüks golf sahalarına rağmen THY'yi Antalya'dan direkt sefer düzenleme konusunda ikna edemediklerini kaydederek, "THY yetkilileri ile görüştük ama onları direkt sefer düzenleme konusunda ikna edemedik. Görüşmemizden üç hafta sonra British Airways Antalya'dan direkt seferlere başladı" diye konuştu. Turizm Yatırımcıları Derneği Eski Başkanı Oktay Varlıer ise Harran Ovası'nda golf oynanabileceğine inanıyorum" dedi. Varlıer, turizm tesislerinin çok kapsamlı olmasına rağmen tesis dışındaki aktivitelerin 3 yıldız kategorisini geçmediğine de dikkat cekti.

KÖMÜR OCAKLARINI BİLE İNCELİYOR
Ahmet Ağaoğlu Türkiye'de Karadeniz sahil şeridindeki kömür ocaklarını bile 12 ila 18 çukurlu golf sahası yapmak için incelediklerini ifade etti.

İstanbul'un turist sayısı Eyfel kadar

Bakan Günay, turistlerin otel dışına çıkmadığı eleştirisi için, "Turizmci deniz kıyısına yatırım yapacak, biz balkona çiçek koymadan para kazanacağız, böyle bir bolluk yok" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizmde Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısının sürekli artmasına karşın, günlük yaşam tarzını ziyaretçiyle paylaşma ve sunma bakımından geri kalındığını söyledi. Belek Turizm Yatırımcıları Derneği (BETUYAB) tarafından Antalya'da düzenlenen 'Spor Turizmi ve Belek' konulu 4'üncü Belek Turizm Paneli'nde konuşan Günay, Türkiye'ye gelen misafirlerin otellerden çıkıp kasabaya gitmekten haz almadıklarını ifade ederek şöyle konuştu: "Neden tesislerin dışına çıksın ki. Tesislerimizin arkasında sunabileceğimiz bir yaşam tarzımız yok. Turizmciler deniz kıyısına yatırım yapacak biz de sokaklarımızı düzeltmeden, evimizin balkonuna bir çiçek bile koymadan para kazanacağız, böyle bir bolluk yok." Türkiye'de turizmin halk iç içe sokulduğu zaman gelirin 1 misli artacağını belirten Günay, "Herkes kazanmak istiyorsa işbirliği yapacağız" dedi.

MESSI'Yİ ANTALYA'YA GETİRİN
Fransa'ya yılda 60 milyon turist gelirken bunun yarısının Paris'e gittiğini anlatan Ertuğrul Günay, İstanbul'a yılda gelen ziyaretçi kadar Eyfel Kulesi'ne çıkan turist bulunduğunu, İstanbul'un 15 milyon kişiyi ağırlaması gerektiğini ifade etti. Bakan Günay, güneş, kum ve denizden başka diğer alanları da geliştirmek gerektiğini belirterek, "Golf sahaları bakımından Akdeniz'de 4, Avrupa'da 20'nci durumda bulunuyoruz. Rakiplerimiz Fransa, İtalya, İspanya gibi ülkelere göre çok azız golfte. Futbol açısından iyi yerdeyiz. Ancak futbol ve golfte yeni yatırımlara ihtiyacımız var" dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı ise, tanıtım için Barselona takımının ünlü futbolcusu Messi'nin Antalya'ya getirilmesini önerdi.

AÇ GÖZLÜ KENTLEŞME ÖFKESİ
Günay, Garanti Bankası'nın sohbet toplantısında da, turizmin önündeki en önemli engellerden birinin de çarpık, aç gözlü şehirleşme olduğunu ifade ederek, "Ankara başkent ama bir tarzı, bir bina karakteri yok. Herhangi bir rant getirecek, coğrafi, farklı üstün özelliği yok. Bir tarlaya şehir kurmuşusuz. Belek'te, Kundu'da dünyanın en güzel otelleri var, arkalarından dünyanın en çirkin kasabaları var" diye konuştu.

160 milyon dolar golf turizminden geliyor
Belek'te 17 kilometrelik sahil bandında 69 tesis bulunuyor.
Bu tesisler 51 bin yatak kapasitesinde, 7 milyon geceleme yapılıyor.
Antalya'nın toplam gecelemesinin yüzde 17'si yapılıyor.
Yılda 600'e yakın kongreye ev sahipliği yapıyor.
Dünya ve Türkiye liglerinden kamp için 750 futbol takımı geliyor.
50'ye yakın futbol sahası var.
15 tane golf sahası var.
Geçen yıl 1 milyon golfçü gelirken 400 bin oyun oynandı.
160 milyon dolar golf turizmi geliri var.
200'ün üzerinde tenis kortu var.
21 tane mavi bayraklı plajı var.

Vali Alaattin Yüksel yatırımcıyı alnından öptü

BELEK'TE 30 yıl önce sazlıklarda sivrisineklerin olduğunu bugün ise önemli destinasyonlardan biri haline geldiğini söyleyen Antalya Valisi Alaattin Yüksel, şöyle konuştu: "30 yıl önce sadece İstanbul sahnedeydi. Bugün itibariyle Akdeniz çanağında büyük balık küçük balığı yer paradigmasını yıktık." Vali Yüksel'in, Belek Turizmciler Birliği Başkanı Cemil Uğurlu'ya teşekkür plaketi verirken alnından öpmesi dikkat
Dilek Taş/Sabah


Geri Dön