29 / 04 / 2024

Ahmet Ali Aki, iş merkezini 2 yıl ücretsiz kiraya veriyor!

Ahmet Ali Aki, iş merkezini 2 yıl ücretsiz kiraya veriyor!

Denizlili işadamı Ahmet Ali Aki, işsizliğe destek amacıyla yaklaşık 5 milyon liraya yaptırdığı iş merkezinde 2 yıl ücretsiz kiraya vereceği işyerlerine 3 aydır girişimci bekliyor
 



Aki Demir Çelik fabrikasının sahibi, Denizlili işadamı Ahmet Ali Aki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Her TOBB üyesi birer işçi alsın” sözleri üzerine “İşsizliği bitirme kampanyasına” destek vermek için üç ay önce başlattığı “iki yıl bedava işyerine” ilgisizlikten yakındı.
        
AA muhabirine konuşan Aki, girişimcilerin kampanyaya ilgi göstermediğini ifade ederek, yaklaşık 5 milyon liralık bir yatırımla hizmete açtığı Aki İş Merkezi’nde, iki yıl bedelsiz olarak kiraya vereceği işyerine 3 aydır girişimci bulamadığına dikkat çekti.
        
Kampanyaya gereken ilginin gösterilmediğini vurgulayan Aki, vatandaşların kendilerini iyi anlayamadığını veya kendisinin iyi anlatamadığını söyledi.
        
Yüzölçümleri 40, 80 ve 120 metre kare olan 40 adet işyerini kampanya çerçevesinde girişimcilere, iki yıl ücretsiz vereceğini duyurduğu halde destek görmediğini dile getiren Aki, “Yatırımcıları, kendi işini kurmak isteyenleri iş merkezimize bekliyoruz. İşyerlerine 5 yıllık sözleşme yapacağız. İlk iki yıl kira ödemeyecekler. Yaptığımız sözleşme üzerinden girişimciler, 2 yıl sonra kira ödemeye başlayacak, sonraki 3 yıl da düşük bedelle kira ödeyecekler. Girişimciler hem vatana millete hizmet etmiş hem de kendileri para kazanmış olur. Bizim de işsizliği önlemede katkımız olmuş olur” dedi.
        
40 adet işyerinin 2 yıl kira ödemeden çalıştırılması sonucunda, yeni açılan iş yerlerinde yaklaşık 150 işsize iş ve ekmek sağlanacağını ifade eden Aki, şöyle konuştu:
        
“Başbakanımızın çağrısına kulak vererek, bu ülkeye hizmet etmek amacıyla yaptığımız bir kampanya. İşyerleri açılacak, burada çalışan işçilerle işsizliğin önüne geçilmesine destek olunacak. İşletmeci hem kendi kazanacak hem de devlete vergi verecek. İnşallah vatandaşımız buna duyarlılık gösterir. İşyerlerimiz hazır. Bizler hazırız, onları bekliyoruz.”
        
İş merkezinin, Denizli’nin ilk çelik konstrüksiyon tekniği ile yapılan iş merkezi olduğu kaydeden Aki, her amaç için kullanabilecek yerlerinin olduğunu, iş merkezinde otopark sorununun olmadığını da sözlerine ekledi.
Milliyet


Geri Dön