29 / 04 / 2024

Ahmet Aras: Kamu arazilerinin satılmasını ve imara açılmasını istemiyoruz!

Ahmet Aras: Kamu arazilerinin satılmasını ve imara açılmasını istemiyoruz!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kovid-19 salgını sebebiyle Bodrum’un nüfusunun 2.5 katına çıktığını belirtti. Ahmet Aras, aşırı yapılaşmadan rahatsız olduklarına dikkat çekti.



Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kovid-19 salgını sebebiyle Bodrum’un nüfusunun 2.5 katına çıktığını belirtti.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Şehriban Kıraç'ın haberine göre; Ahmet Aras, “Bodrum'a daha fazla insan gelmesini önermiyoruz. Sonuçta Bodrum’un da taşıyabileceği bir yük var. Altyapı, trafik açısından bir haddi var” dedi.

Ahmet Aras: Kamu arazilerinin satılmasını ve imara açılmasını istemiyoruz!

Aras, önceki dönemlerden imara açılmış özel mülklerin büyük bölümünün henüz yapılaşmadığını vurgulayarak, “Bir de kamu arazilerini imara açarsanız bu sefer kontrolsüz bir duruma doğru gidersiniz. Burada tek ses var kamu arazilerinin satılması ve imara açılmasını istenmiyor” diye konuştu. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kendisine sorulan soruları şu şekilde yanıtladı:

- Bodrum son yıllarda SİT alanlarının kamu arazilerinin de imara açılmasıyla ve inşaatla gündeme geliyor, bu kadar inşaata ihtiyaç var mı?

Şu anda imara açılmış özel mülklerin büyük kısmında daha yapılaşma başlamamış. Bir de kamu arazilerini imara açarsanız bu sefer kontrolsüz bir duruma doğru gidersiniz. İmarlardan dolayı daha önce öngörülmemiş bir nüfus da buraya göçüyor. Bu ciddi altyapı yükü getiriyor. Bize sorulmadan ya da yerel yönetimin iradesi dışında yapılan her şeye mesafeliyiz ve itiraz ediyoruz. Bununla ilgili hukuki süreçlerimiz devam ediyor. Burada sivil toplum kuruluşlarıyla, siyasi partilerle tek ses var kamu arazilerinin satılması imara açılması istenmiyor. Biz de bununla ilgili her türlü mücadeleyi kent paydaşlarımızla birlikte sürdürüyoruz.

Ahmet Aras: Kamu arazilerinin satılmasını ve imara açılmasını istemiyoruz!

"AŞIRI YAPILAŞMADAN CİDDİ RAHATSIZIZ"

- İskanları, ruhsatları da belediye vermiyor mu?

Ama imar planını biz yapmıyoruz. İmar planı yapıldıktan sonra biz ruhsat vermiyoruz imar vermiyoruz diyemiyoruz. Biz sonuçta imar planlarına göre ruhsat ve iskan veriyoruz. ‘Sana iskan, ruhsat veremem’ diyemezsiniz. Anayasal bir haktır bu. Biz aşırı yapılaşmadan ciddi rahatsızız. Bunla ilgili çalışmalar yapıyoruz. İnsan çevre dengesi gözetilmek zorunda. Yapılan projelere müdahale etmeye, imar planlarının yanlışlarını düzeltmeye çalışıyoruz. Bizim burada yapmaya çalıştığımız Bodrum’un çevresine, doğasına, insanına saygılı projelere geçit vermek.

- Kaçak yapılaşma da yaygın mı?

Sebepsiz bir şekilde Bodrum çok yapılaştı. Artık Bodrum’un korunmasını istiyoruz. İki yıldır toplam 465 adet kaçak yapı yıkıldı. Bu bir rekordur. Tespiti yapılan 2 bin 80 yapının hukuki işlemleri ise devam ediyor. Son dönemde, imara aykırı 1954 yapıda ise mühürleme işlemi uygulandı.

15 Haziran’da inşaat yasakları başladı. İnşaat yasaklarının talimatını Turizm Bakanlığı verir. “15 Haziran -15 Ekim arasında inşaat yasakları uygulanacak” der. Turizmi negatif etkileyecek olan hafriyat gibi çalışmaların, engellenmesi demek. Devam eden şantiyelere denetimlerimiz sürüyor.

- Ciddi göç olunca burada hem ev fiyatları hem de kiralar çok arttı...

Doğru. Çünkü talep çok arttı. Bodrum’da her türlü fiyatlar arttı. Sürekli enerjiye, akaryakıta zam geliyor. Bunların genel olarak yansıması kötü oluyor. Bu zamlara da yaşamak kolay değil. Bu durum işçi emekçi için hayatı zorlaştırıyor.

Bodrum'da 2 yılda 465 kaçak yapı yıkıldı!

Bodrum'da 73 dönüm arazi yapılaşmaya mı açıldı?

Yatırımın yeni adresi: Yazlık evler!


Geri Dön