01 / 05 / 2024

Ahmet Coşkun: Yan ya­na ya­pı­lan AV­M’­le­r ay­nı pas­ta­yı iki­ye bö­lü­yor!

Ahmet Coşkun: Yan ya­na ya­pı­lan AV­M’­le­r ay­nı pas­ta­yı iki­ye bö­lü­yor!

Hazırgiyim sektörünün gelişmesinde AVM’lerin önemli katkısı olduğunu kaydeden Süvari Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun yaptığı açıklamada, son dönemde yan yana açılan AVM’lerin sektöre zarar verdiğini söyledi




Sü­va­ri Gi­yim Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Ah­met Coş­kun, yan ya­na açı­lan alış­ve­riş mer­kez­le­ri­nin (AVM) bir­bi­ri­ne ve mar­ka­la­ra za­rar ver­di­ği­ni kay­det­ti. BUGÜN TV’­de ya­yın­la­nan, BUGÜN Ga­ze­te­si Eko­no­mi Mü­dü­rü Za­fer Öz­can ile Za­man Ga­ze­te­si Eko­no­mi Mü­dü­rü Tur­han Boz­kur­t’­un bir­lik­te ha­zır­la­yıp sun­duk­la­rı ‘Üç Nok­ta­’ prog­ra­mı­na ka­tı­lan Coş­kun, sek­tö­re iliş­kin de­ğer­len­dir­me­ler­de bu­lun­du.


Ya­tı­rım dik­kat­li ya­pıl­ma­lı


Tür­ki­ye­’de ha­zır­gi­yim sek­tö­rü­nün bu ka­dar bü­yü­me­sin­de AV­M’­le­rin önem­li kat­kı­sı ol­du­ğu tes­pi­ti­ni ya­pan Coş­kun, şun­la­rı söy­le­di: “AVM ya­tı­rım­la­rı­nın çok da­ha dik­kat­li ya­pıl­ma­sı ge­re­ki­yor. Yan ya­na ya­pı­lan AV­M’­le­rin ay­nı pas­ta­yı iki­ye bö­lü­yor. Bu du­rum­da ne için­de­ki mut­lu ne de ya­tı­rı­mı ya­pan... Bir­bi­ri­nin çok ya­kı­nın­da ya­pı­lan alış­ve­riş mer­kez­le­ri ar­tık sek­tö­re za­rar ver­me­ye baş­la­dı.”


AVM ki­ra­la­rı­nın dö­viz cin­si ol­ma­sı se­be­biy­le son dö­nem­de­ki kur ar­tış­la­rı­nın mar­ka­la­rın ki­ra ma­li­ye­ti­ni yüz­de 30’a ya­kın oran­lar­da ar­tır­dı­ğı bil­gi­si­ni ve­ren Coş­kun, AVM ya­tı­rım­cı­la­rı ile ko­nuş­tuk­la­rı­nı ve iki ta­ra­fın da adım at­ma­sıy­la me­se­le­yi çöz­dük­le­ri­ni ifa­de et­ti.


130 Yurtiçi ve yurtdışı mağaza sayısı


Gömlekte önce yakaya bakılır


Yıllardır erkek giyimi üzerine odaklanan Ahmet Coşkun’a göre kıyafet alırken önce görünüşe bakılır. Gömlekte en önemli bölümün yakası olduğunu vurgulayan Coşkun, “Gömleğin yakası düzgün duruyorsa diğer tarafları zaten düzgündür. Sonra kumaş özelliğine bakmak lazım” diyor. Coşkun, kumaş konusuna da değinerek, şöyle devam etti: “O kadar çok çeşitli kumaşlar var ki mesela ısırgan otundan dahi çok kaliteli bir iplik yapılıyor. Bambudan da öyle. İnsanlar sadece yünü ve pamuğu biliyorlar.”


Nepal’de de mağaza açtı


Süvari Giyim’in 35’i yurtdışı olmak üzere toplam 130 mağazası var. Marka, Nepal’de de iki mağaza açtı. Coşkun, bu mağazaların TUSKON’un dünya ticaret köprülerinde tanıştıkları girişimcilerle açıldığını vurguladı. Yeni pazarlara girmeden önce ülkelerle alakalı geniş çapta araştırma yaptıklarını belirten Coşkun, gümrük sorunu olan ülkelerden uzak durduklarını söyledi. Son yıllarda daha inovatif ürünlere yöneldiklerini ve üniversitelerle işbirliği yaptıklarını da belirten Coşkun, bu tür katma değeri yüksek ürünlerin diğerlerine göre yüzde 30 daha pahalı satıldığını ifade etti.



Bugün


Geri Dön